Documentul privind strategia PD-L a fost o facatura

Marti, 12 Mai 2009, ora 16:29
2333 citiri
Documentul privind strategia PD-L a fost o facatura

Strategia atribuita PD-L de "incoltire" a social-democratilor in viitoarea perioada a fost asumata de Agentia de Rating Politic, al carei manager spune documentul care a circulat luni in toate redactiile a fost elaborat in intregime de agentia sa dar ca sigla si antetul PD-L au fost adaugate ulterior, nu se stie de cine.

Cristian Andrei, managerul Agentiei de Rating Politic, a declarat marti pentru Gardianul ca a trimis unor politicieni aceasta analiza din proprie initiativa, ca sursa de documentare.

"Documentul initial avea chiar semnatura mea", a mai spus acesta precizand ca materialul "nu are absolut nicio legatura cu PD-L".

"Este usor ridicol si amuzant ce s-a intamplat, in acelasi timp trist", a mai declarat Cristian Andrei subliniind ca nu intelege cum de s-a ajuns in aceasta situatie.

"Documentul a fost prezentat cu sigla Agentiei noastre, a fost semnat de mine personal si transmis ieri unor politicieni si parlamentari. Era o simpla analiza, o Alerta de strategie politica, avand la baza surse publice. Din pacate, cineva, nu stiu cine, a preluat materialul, i-a pus sigla si antentul PDL si l-a prezentat complet eronat, falsificat ! Textul a fost pastrat integral", a sustinut managerul agentiei.

Jurnalistii de la Gardianul mai spun ca surse din PD-L le-ar fi declarat ca analiza ar fi fost comandata de liberalul Liviu Nistoran, dat afara din PD-L in 2008. Nistoran a negat insa implicarea in aceasta actiune.

Numele lui Nistoran a mai fost asimilat in presa cu intentii de manipulare, el comandand la inceputul acestei luni un sondaj CURS pentru care a platit 10.000 de euro si care, spre deosebire de alte sondaje de opinie, era defavorabil PD-L.

In documentul raspandit ieri prin redactii sub sigla PD-L se scria ca "democrat-liberalii nu vor sa demoleze PSD din punct de vedere mediatic, ci doar sa-l incolteasca si sa-l foloseasca ca pe o amenintarea permanenta".

In plus, formatiunea social-democrata trebuia prezentata ca "un partid dezbinat, fara claritate interna, preocupat de putere, nu de rezolvarea situatiei Romaniei".

Citeste si:
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...