Dosarul mita la PSD, amanat

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 15:03
1777 citiri
Dosarul mita la PSD, amanat

Judecatoria Sectorului 1 a amanat miercuri, pentru 30 octombrie, dosarul "Mita la PSD", in care omul de afaceri Ioan Niculae a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie in legatura cu campania electorala a PSD din 2009.

Amanarea a fost acordata dupa ce la proces nu s-a prezentat, pentru a fi audiat ca martor, patronului trustului Adevarul Holding, Cristian Burci.

Mircea Geoana a fost audiat pe 15 mai in dosarul in care Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu au fost trimisi in judecata in legatura cu finantarea campaniei pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, pe 11 ianuarie 2012, pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si pe omul de afaceri Ioan Niculae in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care este si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, este acuzat de folosirea influentei autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#dosar mita PSD amanat, #mita PSD Ioan Niculae , #stiri PSD
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Cu un milon € ,sau cumparta 1milon kg Zahar sau 1 milion...

LIVE ÎN 00:01:59

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 1 minut

Notifică-mă