Duvaz: Afirmatiile premierului sunt cinice si nepotrivite

Sambata, 08 August 2009, ora 17:23
1392 citiri
Duvaz: Afirmatiile premierului sunt cinice si nepotrivite

Liderul PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, sustine ca afirmatiile premierului privind asumarea raspunderii Guvernului pe legile de reforma pentru testarea majoritatii sunt cinice si nepotrivite, adaugand ca Boc dovedeste ca nu s-a desprins de problema electorala a presedintelui.

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a catalogat afirmatia primului-ministru Emil Boc privind testarea majoritatii parlamentare prin asumarea raspunderii Guvernului asupra legilor educatiei drept regretabila si nedreapta cu beneficiarii sistemului de invatamant din urmatorii ani, adaugand ca Executivul ar trebui sa-si asume raspunderea pe programul convenit cu FMI si masurile generale care trebuie luate in acord cu acesta.

"Asumarea raspunderii ar trebui facuta pe masurile generale ce trebuie luate in acord cu acordul monetar. Acesta ar fi un motiv serios de asumare, atunci ar vedea premierul si daca Guvernul are sustinere. Si acest lucru ar trebui negociat in Coalitie", a subliniat social-democratul.

Duvaz spune ca nu trebuie sa se faca "probe de majoritate" pe marginea reformei in educatie.

"Asumarea raspunderii pe legile educatiei este inoportuna, acest pachet trebuie dezbatut serios cu toti factorii implicati - parinti, copii, mediul academic, sindicate. Pentru a obtine o reforma coerenta este nevoie de sprijin public. Sunt convins ca premierul va intelege necesitatea continuarii dezbaterilor chiar dupa ce Ministerul Educatiei va fi pus pe masa concluziile privind educatia. Afirmatia premierului in legatura cu verificarea majoritatii este cinica, nepotrivita si nedreapta pentru copii. Nu constatam sau facem probe de majoritate si de rupere a coalitiei pe marginea reformei in educatie" a declarat deputatul PSD.

Deputatul PSD a apreciat ca, daca premierul trateaza problema legilor educatiei in acest mod, "inseamna ca nu s-a desprins de problema electorala a presedintelui, ceea ce este regretabil".

Duvaz a subliniat ca problema asumarii raspunderii Guvernului pe pachetul educatiei nu s-a discutat la PSD si nu a fost luata nicio decizie de aprobare a acestui demers. "Numai dupa ce coalitia convine sa ia aceasta decizie, poate premierul sa vina sa propuna acest demers", a subliniat pesedistul.

Citește și:
Un fost ministru USR, în topul despăgubiților pentru terenurile pe care se va construi autostrada A7. „Sunt foarte mirat. Nu ştiam”
Un fost ministru USR, în topul despăgubiților pentru terenurile pe care se va construi autostrada A7. „Sunt foarte mirat. Nu ştiam”
Pe lista celor care vor primi despăgubiri pentru exproprierile prilejuite de construcția autostrăzii A7, alături de foşti primari, notari, oameni de încredere ai unor politicieni şi...
Cum justifică Sorin Cîmpeanu acuzațiile de plagiat la adresa sa: ”Încercări de a bloca legile educaţiei”
Cum justifică Sorin Cîmpeanu acuzațiile de plagiat la adresa sa: ”Încercări de a bloca legile educaţiei”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reacționat luni, 26 septembrie, după acuzațiile de plagiat apărute în presă, susținând că ”obiectivul principal al acestui articol este blocarea...