PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 21:08
5756 citiri
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Gabriel Zetea, deputat PSD FOTO Facebook / Gabriel Zetea

Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29 noiembrie, deputatul PSD Gabriel Zetea. Acesta a precizat că legea ar putea fi adoptată în cel mult două săptămâni.

”Ministrul PSD, domnul Rafila, îl gândeşte altfel, ca un parteneriat. Nici măcat nu cred că vom mai vorbi despre un certificat verde, ci vom vorbi despre un certificat pentru gestionarea situaţiei pandemice, împotriva COVID-19, ca să înţelegem că este un certifcat implementat pentru această pandemie şi nu ca să rămână, să alimenteze teoriile conspiraţiei”, a spus deputatul PSD la Profit TV.

Zetea a menţionat că, în opinia sa, proiectul va trece de Parlament, dacă nu săptămâna viitoare, în două săptămâni, şi a afirmat că există mai multe opinii în Legislativ pe acest subiect.

”Nu e uşor, există două extreme în Parlament: unii care vor un certificat verde care, şi din punctul meu de vedere, este neconstituţional şi limitează drepturile persoanelor şi unii care nu îl vor deloc, cei de la AUR. Trebuie să găsim varianta de mijloc, să fie şi eficient pentru combaterea pandemiei, dar să nu încălcăm drepturi, şi să nu îl folosim ca o metodă de coerciţie. Asta s-a încercat de doi ani de zile, să fie forţați, cel puţin o parte din populaţie, să accepte unele măsuri. Nu a mers, îl putem îmbunătăţi cu un parteneriat între autorităţile publice şi oameni, cetăţeni”, a mai comentat Zetea.

Recent, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că certificatul de vaccinare ar putea fi introdus doar în anumite perioade, pentru toate activităţile, atunci când se constată, timp de trei săptămâni, o creştere "susţinută" a numărului de cazuri, indiferent de incidenţă. Deputatul PSD a argumentat că face aceste propuneri în condiţiile în care nivelul de protecţie în rândul persoanelor vaccinate anti-Covid a scăzut, iar rezultatul testelor antigen rapide nu este unul relevant.

Proiectul care prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă, semnat de preşedintele PNL, Florin Cîţu, care cuprinde sancţiuni care merg până la desfacerea contractului de muncă pentru cei care nu se vaccinează, a fost respins de Senat şi a rămas blocat la Camera Deputaţilor, for decizional.

Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
#gabriel zetea, #PSD, #certificat de vaccinare, #covid romania, #Alexandru Rafila, #proiect pnl, #Florin Citu , #stiri PSD
Comentarii