Gutau (PD-L): Viitorul cabinet nu va avea in componenta nici PSD, nici PNL

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 12:28
3476 citiri
Gutau (PD-L): Viitorul cabinet nu va avea in componenta nici PSD, nici PNL
Foto: Arhiva

Urmatorul cabinet nu va avea in componenta nici reprezentanti ai PSD si nici ai PNL, declara presedintele organizatiei judetene a PD-L Valcea, Mircia Gutau.

Potrivit acestuia, cu siguranta PSD nu va face parte din urmatorul cabinet. In ceea ce priveste situatia din judet, unde cu doua saptamani pana in alegeri a existat un protocol de colaborare intre PSD si PD-L, dar care a fost denuntat de social-democrati, Gutau afirma ca totul este posibil.

PNL s-a aratat dispus sa intre la guvernare cu conditia ca Antonescu sa fie premier sau ca seful Executivului sa fie "o personalitate a carei independenta, competenta si credibilitate sa fie recunoscute".

Pe de alta parte, PSD sustine in continuare un guvern PSD-PNL-UDMR. Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat luni ca pozitia PSD cu privire la sustinerea formulei majoritare cu PNL si UDMR ramane neschimbata, apreciind ca liderul liberal Crin Antonescu ar fi un "excelent premier si ar avea toate calitatile si sprijinul politic pentru a fi in fruntea unui Guvern".

#guvernare PSD PNL, #Mircia Gutau PDL, #negocieri guvern , #stiri PSD