Inca un lider PSD refuza sa poarte masca. A batut cu pumnul in masa: Vrei sa ne luam la bataie? (Video)

Vineri, 22 Mai 2020, ora 11:17
10892 citiri
Inca un lider PSD refuza sa poarte masca. A batut cu pumnul in masa: Vrei sa ne luam la bataie? (Video)
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui si sef al filialei PSD din acest judet, a facut scandal la sedinta CJ de joi, batand cu pumnul in masa si amenintand cu bataia dupa ce i-a fost atrasa atentia ca incalca prevederile legale si nu poarta masca de protectie.

Cel care l-a atentionat a fost consilierul PNL Liviu Iacob, care i-a spus ca e a doua oara consecutiv cand nu poarta masca, dand un exemplu negativ cetatenilor si incalcand nu numai prevederile legale din starea de alerta, dar chiar si o dispozitie pe care Buzatu insusi a dat-o, potrivit careia angajatii CJ Vaslui si vizitatorii care intra in institutie trebuie sa poarte masca obligatoriu.

Spiritele s-au incins si Buzatu a batut cu pumnul in masa si a inceput sa tipe ca nu va purta masca nici pe viitor.

"Vrei sa ne luam la bataie sau ce vrei sa facem? Nu puteti sa ma obligati pe mine dvs, domne', la asa ceva. Nu puteti! Vorbiti fara permisiune, nu la obiect vorbiti, nu aveti nicio legatura cu obiectul sedintei.

Nu vreau sa port masca! Domnule, nu vreau sa port masca si autoritatile competente pot lua masurile de rigoare. Nu sunteti dvs. autoritate competenta. Nici de data asta, nici data viitoare, nu voi purta masca. Interpretati cum doriti", a urlat Buzatu din capul mesei, potrivit imaginilor facute publice de Vremea Noua.

Buzatu este al doilea lider PSD care are o astfel de atitudine dupa presedintele partidului, Marcel Ciolacu. Luni, chiar in prima zi de stare de alerta reglementata, Ciolacu a prezidat sedinta Camerei Deputatilor fara a purta masca, accesoriu obligatoriu in spatiile publice inchise.

"Ei se considera deasupra legii si considera ca doar cetatenii obisnuiti trebuie sa respecte legea in timp ce ei se considera ca nu trebuie sa respecte legea. Este foarte ilustrativa pentru mentalitatea pe care o au in raport cu legea", a comentat la acel moment premierul Ludovic Orban, fara a spune daca, indiferent de ce considera social-democratii, autoritatile competente vor aplica oricum legea, asa cum este normal.

Replica lui Ciolacu a fost ca, "sub o forma de gluma, am vrut sa transmit (luni in Parlament - n.red.) faptul ca, intr-adevar, am o suferinta la nas. Am o deviatie de sept, depistata cu adevarat in urma unui control medical efectuat cu ocazia lesinului".

Nu exista pana la acest moment informatii ca Politia ar fi aplicat legea in cazurile lui Marcel Ciolacu si Dumitru Buzatu.

Citește și:
Sorin Cîmpeanu, deranjat de reacțiile generate de acuzația de plagiat: ”Se dau verdicte pe Facebook”
Sorin Cîmpeanu, deranjat de reacțiile generate de acuzația de plagiat: ”Se dau verdicte pe Facebook”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a negat din nou, miercuri, 28 septembrie, acuzațiile de plagiat, arătându-se convins că acestea reprezintă un atac la adresa Legilor educaţiei, aflate...
Baronii locali, principalii beneficiari ai creșterii salariilor pentru primari. Câți bani primesc în plus șefii de CJ-uri comparat cu edilii comunelor
Baronii locali, principalii beneficiari ai creșterii salariilor pentru primari. Câți bani primesc în plus șefii de CJ-uri comparat cu edilii comunelor
Camera Deputaților a adoptat marți, 27 septembrie, un proiect de lege privind majorarea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judeţene. În ciuda...