Iohannis: Este nevoie de o reforma profunda in domeniul sanatatii. PSD a avut o politica proasta

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 20:25
2411 citiri
Iohannis: Este nevoie de o reforma profunda in domeniul sanatatii. PSD a avut o politica proasta
Klaus Iohannis. FOTO: presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca in domeniul sanatatii este nevoie de o "reforma profunda", acuzand PSD ca a dus o "politica proasta".

"La foarte multi parametri de sanatate publica suntem in coada clasamentului. Este trist, dar este adevarat. Din acest motiv, am spus inca de la inceputul primului meu mandat ca trebuie sa punem un accent mult mai mare pe preventie, pe educatie, pe programe nationale care conduc in timp, nu de azi pe maine, la o stare de sanatate a populatiei imbunatatita. Deocamdata nu am ajuns acolo unde ne dorim si unde imi doresc. De aceea este nevoie de o reforma profunda in domeniul sanatatii, de aceea este nevoie de un alt tip de guvernare decat am avut in ultimii 30 de ani. (...) Pot sa va spun ca PNL este singurul partid care poate sa vina cu o alta politica, care poate sa implementeze o reforma autentica, impreuna cu o larga majoritate din Parlament care se va forma, evident, dupa alegeri. Nu putem sa continuam sistemul care vedem acum ca este falimentar, care a fost construit de PSD. Da, vom reusi si vom avea date mai bune la sanatate publica", a spus seful statului, la Palatul Cotroceni, intr-o conferinta de presa.

El a sustinut ca PSD a dus o "politica proasta" in domeniul sanitar. Presedintele Klaus Iohannis a avut, marti, o sedinta de evaluare si prezentare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 cu ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, secretarul de stat in MS general dr. Ionel Paul Oprea, reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, Alexandru Rafila. De asemenea, la reuniune au participat dr. Andreea Moldovan - director medical la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Brasov si dr. Gindrovel Dumitra - medic primar Medicina de familie, vicepresedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei, coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF.

Despre invitarea lui Alexandru Rafila la aceasta reuniune, Iohannis a explicat ca acesta a fost invitat in calitate de reprezentant al Romaniei la OMS. "Pandemia nu are culoare politica si este, pe de alta parte, cunoscut faptul ca doctorul Rafila este reprezentantul nostru la OMS si in acea calitate a fost invitat, nu in calitate de candidat la alegerile parlamentare", a spus Iohannis.

El a exclus o posibila colaborare cu PSD in acest context. "Colaborarea este, in aceasta faza, destul de greu de imaginat, in conditiile in care PNL este la guvernare si impreuna cu mine ne straduim, luam masurile care se impun, facem achizitiile, facem testarile, pregatim vaccinarea si asa mai departe, iar PSD sade pe o majoritate parlamentara cu care tot timpul la incercat sa traga frana de mana si sa arate ca au solutii, doar ca nu au, tocmai asta am spus adineauri, din ultimii 30 de ani, aproape in toti anii, guvernele au fost PSD si ce au facut? Au creat un sistem sanitar care nu face fata si care nu livreaza ce isi doreste tot romanul", a afirmat Iohannis.

Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul este pregătit să îşi întărească relaţiile cu Sri Lanka şi cu alte ţări asiatice, a declarat miercuri, 24 aprilie, preşedintele Ebrahim Raisi într-o scurtă vizită în acest...
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
#ioahnnis, #sanatate, #pandemie, #PSD, #colaborare , #stiri PSD