Liderii PSD discuta despre anticipate

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 10:13
5200 citiri
Liderii PSD discuta despre anticipate

Liderii PSD se intrunesc, miercuri, in ultima sedinta de Comitet Executiv de dinaintea Consiliului National, programat saptamana viitoare, informeaza NewsIn. Oficial, CEx a fost convocat pentru a analiza si a lua o decizie despre pozitia PSD, in eventualitatea in care Guvernul Tariceanu, vazut in imposibilitatea de a-si numi ministri fara a trece de filtrul presedintelui, decide sa renunte la putere.

Luni, liderul PSD, Mircea Geoana, le-a transmis colegilor sai ca are semnale ca liberalii isi pregatesc iesirea de la guvernare si ca formatiunea nu trebuie sa fie prinsa pe picior gresit daca acest lucru se intampla. Geoana s-a aratat favorabil ideii ca, daca demisia Guvernului se produce, alegerile parlamentare anticipate sa aiba loc in acelasi timp cu cele locale, programate la vara.

Dar nu toti liderii PSD sunt de acord cu acest lucru. Chiar Ion Iliescu a admis public ca formatiunea nu este pregatita pentru anticipate, dar a precizat ca acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa se analizeze, de pe acum, raspusurile pe care partidul va trebui sa le dea daca acest eveniment se produce. Iliescu a precizat ca formatiunea sa nu doreste sa provoace nici caderea Guvernului, nici alegeri anticipate, explicand ca liderul partidului, Mircea Geoana, s-a grabit, cand a cerut demisia Cabinetului, desi discutia in Biroul Permanent a fost alta. Geoana va trebui sa explice la sedinta de miercuri ratiunile acestui gest.

In plus, liderii PSD mai au de discutat o serie de probleme interne, precum pregatirea Consiliului National, care va fi convocat formal si statutar de catre CEx. In ultima vreme, dezbaterile despre PSD au fost dominate de posibilitatea revenirii in prim-plan a lui Adrian Nastase prin ocuparea de catre acesta a functiei de presedinte al Consiliului. Geoana va face cel mai probabil o informare in aceasta sedinta despre intalnirea pe care a avut-o cu fostul premier, despre care nu au aparut pana acum decat informatii neoficiale.

Pana acum doar cativa lideri de filiale au spus ca vor vota daca Nastase candideaza. Opinia majoritara este insa ca acest an nu este prielnic revenirii politicianului, intrucat scandalurile in care a fost implicat ar putea fi oricand reactivate de adversarii politici.

Nu in ultimul rand, o discutie preliminara ar trebui sa aiba loc si despre candidatii la alegerile locale si despre oferta electorala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#PSD, #Comitetul Executiv, #Geoana , #stiri PSD