Lista cu delegatii PSD care ar putea rupe partidul

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 09:05
4655 citiri
Lista cu delegatii PSD care ar putea rupe partidul

Peste 1.700 de delegati vor participa, pe 20 februarie, la Congresul PSD, potrivit unei liste provizorii intocmita, la inceputul saptamanii, de conducerea centrala a partidului.

Organizatia din Bucuresti, filiala condusa de Marian Vanghelie, sustinator al lui Mircea Geoana, va avea cel mai mare numar de delegati: 225, informeaza Gandul.

De altfel, Vanghelie va garanta pentru Mircea Geoana si voturile celor 21 de reprezentanti ai organizatiei Ilfov si ale celor 31 de la Giurgiu.

Sustinatorii lui Adrian Nastase sunt insa nemultumiti, afirmand ca exista judete cu performante electorale mai bune care nu sunt reprezentate corespunzator.

Si presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a criticat faptul ca organizatia sa nu va avea decat 49 de reprezentanti la Congres.

Marian Oprisan si Ion Stan, nemultumiti de numarul de delegati la Congres

La randul sau, presedintele PSD Dambovita, Ion Stan, sustine ca modul in care a fost calculata norma de reprezentare la congesul partidului este incorect, deoarece in 2005 organizatia sa a avut 75 de delegati, iar acum ar avea 51.

Si Victor Ponta a aratat, si el, ca norma de delegati a fost stabilita discretionar: "Ieri, la Gorj au fost informati ca au 34, azi, dupa ce am vorbit eu in presa, aflu ca au 43. Nu stiu cati vor fi maine".

Ponta: Sunt multi nemultumiti in PSD

Organizatia PSD Bistrita-Nasaud va avea 30 de delegati, iar presedintele filialei, Radu Moldovan, a declarat ca nu stie de unde a iesit aceasta norma. Nici seful de la Satu Mare, Gheorghe Ciocan, nu stie de ce organizatia sa va avea la Congres 32 de delegati.

Liderul de la Neamt, Ioan Munteanu, este de parere ca are cat delegati merita organizatia, desi, la celelalte Congrese numarul lor a fost si mai mare. "Norma noastra de reprezentare la Congres este de 44 de membri. La alte Congrese am avut si 51 de delegati", a spus Munteanu.

Printre organizatiile cu un numar mare de delegati se numara Olt (57), Arges (55), Dolj (54), Iasi (52), Dambovita (51), Teleorman (49), Vrancea (49), Suceava (47), Botosani (46), Bacau (45), Galati (42), Buzau (39). Un numar mult mai mic de delegati vor avea Arad (21), Cluj (21), Covasna (21), Maramures (21), Tulcea (21), Calarasi (25).

Ion Iliescu: Sper sa nu ajungem in situatia scindarii PSD

Numarul de delegati pentru fiecare filiala in parte a fost stabilit la centru, cei mai multi lideri de organizatie primind norma de reprezentare "de sus", fara explicatii suplimentare referitoare la criteriile pe baza carora s-a realizat aceasta.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Congres PSD delegati, #delegati Congres PSD, #Nastase Geoana Iliescu PSD , #stiri PSD