Lucrarile la pasajul Basarab vor putea continua

Marti, 24 Februarie 2009, ora 15:44
866 citiri
Lucrarile la pasajul Basarab vor putea continua

Potrivit unui amendament adus de consilierii PSD, Pasajul Basarab a fost declarat utilitate publica, de catre CGMB. Pentru ca decizia sa intre vigoare, e nevoie si de o hotarare de Guvern. Drept urmare, lucrarile la pasaj vor putea continua.

Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, a declarat, marti, inainte de inceperea sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ca spera ca de aceasta data consilierii municipali sa voteze proiectul de hotarare privind solicitarea catre Guvern a expropierilor pentru continuarea lucrarilor la pasajul suprateran Basarab.

'Sper sa fie toti consilierii prezenti si sa termine cu toate discutiile. Asa se intampla cand amprenta politica se pune pe interesul bucurestenilor. Am hotararea pregatita si daca va fi votata o sa merg la primul ministru, si in sedinta Guvernului de maine se poate adopta hotararea pentru continuarea lucrarilor la pasaj', a declarat Oprescu.

El a mentionat ca lucrarile neterminate la pasajul Basarab, respectiv doi stalpi de sustinere inalti de 68 de metri, ar putea deveni un real pericol in cazul unor miscari telurice.

'Cei doi stalpi de 68 metri care fac legatura pe hobane se pot prabusi daca raman asa, in caz de cutremur. Conservarea lucrarii nu am luat-o inca in calcul, pentru ca sper totusi ca proiectul sa fie votat', a mai spus Oprescu.

Edilul sef a confirmat ca nu a fost de acord sa efectueze plata a 3 milioane de euro pentru 19,2 mp, cat reprezinta o proprietate ce ar trebui expropiata in zona Basarab.

Oprescu s-a aratat optimist in ceea ce priveste prezenta consilierilor, atat PSD, cat si PNL, la sedinta CGMB si a spus ca daca nu se va vota proiectul va convoca vineri, 27 februarie, o noua sedinta epntru a discuta din nou proiectul privind continuarea lucrarilor la pasajul Basarab.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Oprescu, #Pasajul Basarab, #stalpi , #stiri PSD