Mai multi primari ai PSD din judetul Olt si-au anuntat sustinerea pentru PD-L

Luni, 07 Martie 2011, ora 23:47
2851 citiri
Mai multi primari ai PSD din judetul Olt si-au anuntat sustinerea pentru PD-L
Foto:Romania Libera

Cinci primari social-democrati din judetul Olt, printre care si cel din municipiul Caracal, si-au anuntat, in ultima saptamana, sprijinul pentru PDL si UNPR, dar au afirmat ca nu isi vor da demisia din partid, pentru a nu-si pierde functiile.

Luni, primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, si edilii comunelor Ganeasa si Strejesti, Nicolae Preda si Constantin Vizantie, si-au anuntat sustinerea pentru parlamentarii PDL si UNPR, formatiuni din partea carora intentioneaza sa candideze la alegerile de anul viitor. Ei au afirmat ca sunt nemultumiti de scandalul din PSD Olt, care a culminat cu suspendarea din partid pentru un an si propunerea de excludere din PSD a senatorului Ion Toma, dar si de lipsa de sprijin din partea conducerii PSD Olt pentru rezolvarea problemelor comunitatiilor pe care le reprezinta.

Saptamana trecuta, alti doi primari social-democrati si-au anuntat sprijinul pentru PDL si pentru deputatul democrat-liberal Marin Bobes. Astfel, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul Biroului parlamentar al lui Bobes, primarul orasului Corabia, Teodor Barbu, si edilul de la Perieti, Ion Luta, si-au anuntat sprijinul pentru deputatul PD-L.

Edilul din Caracal, Gheorghe Anghel, singurul primar de municipiu din Olt al PSD, a declarat, luni, ca va candida la alegerile locale din 2012 din partea UNPR Olt si ca se afla la Bucuresti pentru a discuta cu liderul acestei formatiuni politice despre nevoile localitatii.

"Voi candida pentru UNPR. Pentru colegii mei din PSD nu mai contez nici eu, nici parerea mea. Nu e bine deloc ce se intampla, dar asta e viata. Imi pare rau pentru domnul senator Toma, dar dumnealui a fost cel care a crescut oamenii care acum se intorc impotriva lui.

Cine il stia acum trei ani pe Paul Stanescu, devenit politicianul numarul unu al judetului Olt, care acum isi bate joc de oamenii cu state vechi in PSD si in politica,in general? Pacat. Imi pare rau pentru ce se intampla. Colegii ar trebui sa aiba coloana vertebrala si sa ia pozitie, sa-i atraga atentia domnului de care am facut vorbire ca lucrurile sunt intr-o continua miscare... E o zicala din batrani - "da-i omului functie si bani si ai sa vezi ce caracter are". Nu stiu cine se regaseste in aceasta zicala batraneasca...", a spus Anghel.

Colegii sai de la Ganeasa si Strejesti, Nicolae Preda si Constantin Vizantie, si-au anuntat, luni, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Biroul parlamentar al deputatului PD-L Marin Bobes, sprijinul pentru demnitar si pentru formatiunea politica pe care acesta o repreznta.

"Un partid care vrea sa ajunga la putere strange randurile, nu isi da afara cei mai buni oameni sau parlamentari. Rezultatele foarte bune ale organizatiei de la Olt i se datoreaza in mare parte senatorului Ion Toma. Eu mi-am exprimat public pozitia de sustinere a acestuia, dar si a altor colegi, in mai multe randuri. Daca se continua asa, domnul presedinte Stanescu s-ar putea sa se trezeasca singur in organizatie", a afirmat primarul comunei Ganeasa.

Cei trei primari au sustinut ca nu-si vor da oficial demisia din partid pentru a nu-si pierde mandatul. Ei asteapta ca presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, sa-i excluda din partid.

Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, a anuntat saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta in calitate de co-presedinte al USL Olt, ca orice primar sau ales PSD care isi va declara public sustinerea pentru vreun partid de la putere sau reprezentant al acestora va fi exclus din partid.

"La inceput am crezut ca primarii trebuie sa faca tot ce pot pentru a obtine bani pentru localitatile lor. Am crezut ca trebuie sa ne facem "frate si cu dracu" dar, gata, de acum incolo cine va mai face declaratii publice de sustinere a PD-L, UNPR sau a vreunui membru marcant al puterii, va fi exclus din partid. Mai mult ca sigur ca primarul orasului Corabia nu va mai fi membru PSD", a spus atunci Stanescu.

PSD Slatina a decis, joi, in cadrul Comitetului Executiv, suspendarea pe un an a fostului lider al organizatiei judetene, senatorul Ion Toma, vicepresedintele partidului. Ei au mai propus conducerii partidului spre aprobare si excluderea din PSD a acestuia. Hotararile conducerii PSD Slatina au fost validate o zi mai tarziu in cadrul sedintei BPJ al PSD Olt, cu un vot impotriva si o abtinere.

Deputatul PD-L Marin Bobes a declarat, luni, in cadrul conferintei de presa, ca pe lista sa cu primari PSD care vor trece efectiv la partidul pe care-l reprezinta, fara a-si da demisia, dar fortand demiterea, se afla inca 11 primari. Transferuri politice de la PSD a anuntat si deputatul UNPR, secretar executiv al partidului, Nicolae Stan, cunoscut sub numele de Bula. El a declarat ca pregateste o conferinta de presa la care sa participle cel putin 10 primari de la PSD si PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#primari PSD Olt PDL, #primari PSD sustinere PDL , #stiri PSD
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
E CA SI CUM AI SPRIJINI UN MORT, C PENTRU CA NEAMURILE SA-TI DEA SI TIE OLEACA DE COLIVA.....pitifelnici olteni fara minte si tradatori de catateni care i-a votat !