Mihaela Geoana cere Clubului de Presa sa nu se scrie despre copiii sai

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 18:44
2586 citiri
Mihaela Geoana cere Clubului de Presa sa nu se scrie despre copiii sai
Foto: Stiri.rol.ro

Sotia presedintelui PSD, Mihaela Geoana, a transmis joi o scrisoare catre Clubul Roman de Presa prin care solicita membrilor sai sa excluda copiii familiei Geoana din materiale jurnalistice.

Motivul solicitarii ar fi ca acestia sunt minori si au dreptul "inalienabil" la copilarie si o viata normala.

Mihaela Geoana le scrie membrilor CRP, aratandu-se deranjata de interesul reprezentantilor a cel putin trei trusturi de presa care au solicitat scolii informatii confidentiale legate de situatia scolara a lui Alexandru, fiul acesteia si al lui Mircea Geoana.

"Va scriu in calitate de mama si abia apoi in calitate de sotie a Presedintelui Senatului Romaniei, in speranta ca ma veti sprijini intr-un firesc efort de a-mi proteja copiii si dreptul lor la intimitate.

(...) Prin aceasta scrisoare fac apel la decenta si omenia dumneavoastra si va solicit sa excludeti copiii nostri din materiale jurnalistice despre familia noastra. In acelasi timp va declar deschis ca eu sunt pregatita sa recurg la toate optiunile pe care le ofera legislatia Romaniei pentru a-mi proteja copiii", scrie Mihaela Geoana.

Copii au dreptul la o viata departe de lumina reflectoarelor

Sotia presedintelui Senatului sustine ca ea si Mircea Geoana si-au asumat riscurile expunerii publice, argumentand insa ca aceasta intruziune nu trebuie sa fie extinsa si asupra copiiilor lor.

"In momentul in care sotul meu a intrat in viata publica acum 13 ani, familia noastra si-a asumat constient intreaga serie de riscuri si costuri asociate cu acest fapt. Ne-am asumat erodarea inevitabila a spatiului nostru intim, diverse intruziuni in aspecte ale vietii noastre pe care cei din afara diplomatiei si a politicii nu sunt fortati sa le accepte.

(...) Consider ca acceptarea tuturor costurilor impuse de politica si viata publica a sotului meu trebuie sa aiba o limita. Aceasta limita este dictata de dreptul copiilor nostri la o viata cat mai aproape de normalitate.

Atat din punct de vedere legal (ambii fiind minori) dar si omeneste vorbind, Alexandru si Ana au dreptul inalienabil la copilarie si la o viata ferita de intruziunile pe care eu si Mircea le-am acceptat constient", se mai arata in scrisoarea catre CRP.

Presedintele Crucii Rosii Romania mai sustine ca fiul si fiica sa au dreptul sa traiasca "departe de lumina reflectoarelor" si sa "creasca si sa se dezvolte ca orice alt adolescent, fara a fi judecat in public".

Mihaela Geoana, "mandra" de sotul ei

Mihaela Geoana mai scrie ca intreaga familie este mandra de presedintele PSD.

"Suntem cu totii foarte mandri de sotul meu si de dorinta lui puternica de a avea un rol concret in faurirea unui viitor mai bun pentru Romania. Atat eu cat si copiii nostri Alexandru si Ana l-am sprijinit si vom continua sa il sprijinim pe Mircea in activitatea sa politica, asumandu-ne inevitabilele costuri asociate cu aceasta decizie. Suntem mandri de el si ii stam alaturi la bine si la rau", mai scrie sotia lui Mircea Geoana.

"In speranta ca veti intelege nevoia acestui apel, inchei cu promisiunea ca noi vom lua in considerare orice solicitare de a fi implicati in proiecte jurnalistice de buna credinta, menite sa prezinte familia noastra de o maniera obiectiva.

Suntem constienti de interesul public pe care il atrage acest subiect in contextul candidaturii lui Mircea la presedintia Romaniei si vrem sa satisfacem pe cat ne sta in putinta nevoia justificata a romanilor de informatii.

Va solicit asadar sa dati dovada de intelegere fata de situatia prin care trece familia noastra si sa aveti in vedere inaltele standarde de deontologie profesionala pe care le apara si impune membrilor sai Clubul Roman de Presa", conchide scrisoarea Mihaelei Geoana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihaela Geoana sprijinm, #jurnalisti materiale copii , #stiri PSD