Ministrul Economiei: Ma voi supune neconditionat oricarei noi decizii care va fi luata de CEx al PSD

Sambata, 13 Ianuarie 2018, ora 20:32
4612 citiri
Ministrul Economiei: Ma voi supune neconditionat oricarei noi decizii care va fi luata de CEx al PSD

Ministrul Economiei, Gheorghe Simon, spune ca se va "supune neconditionat" oricarei decizii care va fi luata in sedinta Comitetului Executiv al PSD, pentru ca el a fost numit in functie prin votul acestui for. El mai arata ca Romania "are nevoie de stabilitate si de o buna guvernare, pentru ca masurile propuse in campania electorala din 2016 sa poata fi respectate in totalitate".

Ministrul Economiei (foto, spate, ochelari de soare - n.red.) arata, intr-un comunicat de presa transmis sambata seara de catre minister, ca este om politic si a fost numit politic in functia de ministru, motiv pentru care decizia partidului este hotaratoare in ceea ce priveste pozitia sa de ministru.

"In calitate de parlamentar ales si in calitate de ministru numit de catre colegii mei din PSD, consider ca, in primul rand, Romania are nevoie de stabilitate si de o buna guvernare, pentru ca masurile propuse in campania electorala din 2016 sa poata fi respectate in totalitate.

Am ajuns deputat PSD Maramures, la al doilea mandat, prin votul liber exprimat de cetatenii judetului pe care il reprezint, fiind o pozitie care ma onoreaza si ma responsabilizeaza.

Am fost numit ministru al Economiei de catre colegii mei din PSD, in cadrul unei sedinte de Comitet Executiv al partidului. Mesajul meu catre toti cei care mi-au acordat increderea, investindu-ma cu votul lor, este acela ca ma voi supune, neconditionat, oricarei noi decizii care va fi luata de catre CEx al PSD.

Inainte de toate primeaza interesele Romaniei si ale romanilor. Romania are nevoie de stabilitate, de coerenta si de o buna guvernare. Pentru a putea asigura aceasta buna guvernare, este imperios necesar ca liderii centrali ai partidului si factorii decizionali ai Guvernului sa dea dovada de unitate, de intelegere si sa ia decizii in consens cu interesul tarii.

Toti ministrii Cabinetului Tudose au fost propusi de catre partid, iar eu, personal, ma voi supune oricarei decizii de partid care va fi luata in cadrul primului CEx al PSD", afirma ministrul Economiei, Gheorghe Simon, intr-un comunicat de presa transmis de catre minister.

PSD a convocat sedinta Comitetului Executiv National (CExN) pentru luni, la sediul central al partidului, pentru a transa situatia din partid ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Sedinta este convocata la solicitarea mai multor lideri ai PSD, intre care Gabriela Firea, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Claudiu Manda.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...