Miscari de trupe inainte de motiune: Grupul PSD pierde un senator, PNL castiga altul care plecase din partid

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 15:28
7052 citiri
Miscari de trupe inainte de motiune: Grupul PSD pierde un senator, PNL castiga altul care plecase din partid
Foto: Arhiva Ziare.com

Cu putin timp inainte de depunerea motiunii de cenzura, in Parlament au loc miscari de trupe, social-democratii ramanand fara un senator care a transmis ca demisioneaza din grupul PSD si activeaza ca independent.

Pe de alta parte, un senator independent, liberal initial, se intoarce in grupul PNL, dar fara a intra in partid.

Astfel, senatorul PSD Emanoil Savin a anuntat, miercuri, in plen, ca demisioneaza din grupul PSD si se declara senator independent.

"Nu mai e nevoie astazi, ma declar senator independent, neafiliat", a spus Emanoil Savin, miercuri, in plenul Senatului, informeaza Mediafax.

UPDATE: Emanoil Savin a declarat pentru News.ro ca a fost contactat pentru a semna motiunea de cenzura initiata de PNL.

"Nu am luat nicio decizie deocamdata, am avut eu supararile mele. (...) Am fost contactat sa o semnez (motiunea de cenzura - n.red.). O sa o semnez", a declarat Emanoil Savin, miercuri.

Intrebat daca va si vota motiunea de cenzura, el a replicat: "Ma mai gandesc".

In ceea ce priveste decizia sa de a pleca din PSD, senatorul a aratat ca aceasta a fost generata de faptul ca nu a primit functia de secretar al Comisiei de Aparare, dar si de "mazilirea" unora dintre liderii PSD.

"Pai am avut o discutie la sfarsitul sesiunii parlamentare, in iunie, si a ramas ca la inceputul sesiunii, in septembrie, Serban Nicolae a trecut acolo ca sa preiau functia de secretar de la Fifor, ca el avea vreo sapte sau opt functii, si cand am venit, au uitat oamenii sa mai faca... Serban n-a mai fost, l-au mazilit si pe Serban, m-am suparat ca l-au mazilit si pe Serban, m-am suparat ca Moga a plecat si el acasa, ca l-au dat si pe el afara de la comisii si din vicepresedinte si dupa care zic: ce caut eu pe aici?", a spus Emanoil Savin.

Anterior anuntului facut de Emanoil Savin, grupul PSD l-a propus pe acesta la Comisia de Aparare, unde urma sa il inlocuiasca pe Mihai Fifor si sa preia totodata si functia de secretar in comisie. Emanoil Savin a sustinut insa ca nu mai e nevoie de aceasta propunere, deoarece demisioneaza din grupul PSD si devine independent.

Ulterior, PSD l-a eliminat si din Comisia Economica a Senatului, unde era membru.

El era senator al PSD din decembrie 2016, fiind ales pe listele din Prahova.

O oaie ratacita revine la PNL

Pe de alta parte, senatorul de Constanta Vergil Chitac, ales in 2016 pe listele PNL, a anuntat, tot miercuri, ca s-a afiliat grupului senatorial al liberalilor, fara a se inscrie in partid.

Acesta a ramas neafiliat dupa ce in septembrie 2017 a demisionat din PNL.

"Am un anunt de facut. De astazi voi activa afiliat in grupul PNL, fara adeziune", a declarat Vergil Chitac.

Pe 14 septembrie 2017, senatorul de Constanta a demisionat din Partidul National Liberal, la un an si jumatate de la inscrierea sa in aceasta formatiune politica.

Chitac a declarat atunci ca pleaca din PNL dupa ce Curtea de Arbitraj a partidului nu a solutionat contestatia legata de modul in care s-au organizat alegerile de la organizatia municipala Constanta, din luna martie a anului 2017.

Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
Oferta electorală a președintelui AUR, George Simion, este din ce în ce mai criticată de liderii partidelor. Mai exact, „Planul Simion” prin care românii se înscriu în baza unui formular...
Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
”Planul Simion” stârnește tot mai multe controverse în spațiul public, după apariția imaginilor cu zeci de persoane care stau la coadă să semneze contracte pentru case ieftine și...
#senator PSD demisie grup, #senator independent afiliere PNL , #stiri PSD
  1. Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
  2. Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
  3. Reacția lui Iohannis când, în timpul unui discurs, a sunat un telefon în sală: ”Complicat, domnule ambasador...” VIDEO
  4. România, pe ultimul loc în Europa cu privire la egalitatea de gen în politică. Câte femei au ajuns primari sau consilieri locali
  5. Klaus Iohannis redeschide problema Schengen: „Ridicarea controalelor și la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar”
  6. „Planul Simion”, ținta ironiilor și criticilor. „Se pare că nu sunt aşa de mulţi români prostiţi de aurarul netot”
  7. Klaus Iohannis, previziuni pentru România: „Poate deveni un adevărat furnizor de securitate energetică în Europa Centrală şi de Sud-Est”
  8. ”Politica pentru proști”. Cum comentează un profesor cozile de la sediile AUR, după promisiunile gogonate ale lui George Simion
  9. ”Una din cele mai mari escrocherii din ultimul deceniu”. Lider PNL, atac la Planul Simion
  10. Dezinformare marca Diana Șoșoacă cu privire la moartea unui copil în protestele de la Leeds