Miscari de trupe inainte de motiune: Grupul PSD pierde un senator, PNL castiga altul care plecase din partid

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 15:28
6966 citiri
Miscari de trupe inainte de motiune: Grupul PSD pierde un senator, PNL castiga altul care plecase din partid
Foto: Arhiva Ziare.com

Cu putin timp inainte de depunerea motiunii de cenzura, in Parlament au loc miscari de trupe, social-democratii ramanand fara un senator care a transmis ca demisioneaza din grupul PSD si activeaza ca independent.

Pe de alta parte, un senator independent, liberal initial, se intoarce in grupul PNL, dar fara a intra in partid.

Astfel, senatorul PSD Emanoil Savin a anuntat, miercuri, in plen, ca demisioneaza din grupul PSD si se declara senator independent.

"Nu mai e nevoie astazi, ma declar senator independent, neafiliat", a spus Emanoil Savin, miercuri, in plenul Senatului, informeaza Mediafax.

UPDATE: Emanoil Savin a declarat pentru News.ro ca a fost contactat pentru a semna motiunea de cenzura initiata de PNL.

"Nu am luat nicio decizie deocamdata, am avut eu supararile mele. (...) Am fost contactat sa o semnez (motiunea de cenzura - n.red.). O sa o semnez", a declarat Emanoil Savin, miercuri.

Intrebat daca va si vota motiunea de cenzura, el a replicat: "Ma mai gandesc".

In ceea ce priveste decizia sa de a pleca din PSD, senatorul a aratat ca aceasta a fost generata de faptul ca nu a primit functia de secretar al Comisiei de Aparare, dar si de "mazilirea" unora dintre liderii PSD.

"Pai am avut o discutie la sfarsitul sesiunii parlamentare, in iunie, si a ramas ca la inceputul sesiunii, in septembrie, Serban Nicolae a trecut acolo ca sa preiau functia de secretar de la Fifor, ca el avea vreo sapte sau opt functii, si cand am venit, au uitat oamenii sa mai faca... Serban n-a mai fost, l-au mazilit si pe Serban, m-am suparat ca l-au mazilit si pe Serban, m-am suparat ca Moga a plecat si el acasa, ca l-au dat si pe el afara de la comisii si din vicepresedinte si dupa care zic: ce caut eu pe aici?", a spus Emanoil Savin.

Anterior anuntului facut de Emanoil Savin, grupul PSD l-a propus pe acesta la Comisia de Aparare, unde urma sa il inlocuiasca pe Mihai Fifor si sa preia totodata si functia de secretar in comisie. Emanoil Savin a sustinut insa ca nu mai e nevoie de aceasta propunere, deoarece demisioneaza din grupul PSD si devine independent.

Ulterior, PSD l-a eliminat si din Comisia Economica a Senatului, unde era membru.

El era senator al PSD din decembrie 2016, fiind ales pe listele din Prahova.

O oaie ratacita revine la PNL

Pe de alta parte, senatorul de Constanta Vergil Chitac, ales in 2016 pe listele PNL, a anuntat, tot miercuri, ca s-a afiliat grupului senatorial al liberalilor, fara a se inscrie in partid.

Acesta a ramas neafiliat dupa ce in septembrie 2017 a demisionat din PNL.

"Am un anunt de facut. De astazi voi activa afiliat in grupul PNL, fara adeziune", a declarat Vergil Chitac.

Pe 14 septembrie 2017, senatorul de Constanta a demisionat din Partidul National Liberal, la un an si jumatate de la inscrierea sa in aceasta formatiune politica.

Chitac a declarat atunci ca pleaca din PNL dupa ce Curtea de Arbitraj a partidului nu a solutionat contestatia legata de modul in care s-au organizat alegerile de la organizatia municipala Constanta, din luna martie a anului 2017.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#senator PSD demisie grup, #senator independent afiliere PNL , #stiri PSD