Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nichita: In PSD s-a discutat foarte mult retragerea de la guvernare

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 15:38
1366 citiri
Nichita: In PSD s-a discutat foarte mult retragerea de la guvernare
Foto: Cotidianul

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita a declarat miercuri ca in PSD s-a discutat indelung retragerea de la guvernare, insa aceasta nu este o solutie deoarece Romania nu are nevoie de lupte politice, ci de stabilitate pentru a iesi din criza.

"Sa stiti ca in partid la noi s-a discutat foarte mult retragerea de la guvernare, am avut si eu tendinta sa sustin aceasta idee la un moment dat, era o chestiune mai mult politica, de delimitare foarte clara.

Insa imi dau seama ca tara este in continuare in criza, iar ceea ce am facut noi pana acum sau ceea ce s-a intamplat pana acum nu demonstreaza ca putem sa o scoatem din criza, ci, din contra, ar trebui sa ne aplecam mai mult asupra masurilor de stimulare a activitatilor din sectoarele economice decat inspre disputa politica", a declarat, la Realitatea FM, Gheorghe Nichita.

Primarul Iasului a spus, insa, ca asta nu inseamna ca ministrii care cheltuiesc bani publici nu pot fi verificati si a intarit faptul ca iritarea democrat-liberalililor privind verificarea a doi dintre ministrii lor ii va scoate de la guvernare.

"Am fost tot timpul, si in Coalitie, o voce care a fost echilibrata in privinta asta si am dat mai departe disputa politica. In schimb, nu pot sa nu spun un lucru: niciodata in Coalitie nu am discutat de faptul ca ministrii trebuie sa fie cocolositi sau trebuie sa fie protejati atunci cand cheltuiesc banii publici.

Noi am hotarat si in BPN, am discutat ca mergem la guvernare in continuare. Nu ne intereseaza daca cei de la PD-L sunt iritati din cauza doamnei Ridzi sau doamnei Udrea, sa fie sanatosi! Noi nu am fost deranjati de cazul Nemirschi. Cine cheltuieste bani publici poate fi verificat", a mai spus liderul PSD.

Nichita a recunoscut si ca exista o parte dintre social-democrati care nu si-au dorit inca de la bun inceput aceasta Coalitie si ca nu si-o doresc nici acum.

"De la bun inceput, de cand am constituit Coalitia, unii au fost pro, altii au fost contra, evolutia acestei Coalitii a demonstrat ca nu intotdeauna lucrurile mergeau pe un fagas stabilit.

O parte din cei de la PSD sunt deranjati ca suntem in Coalitie, dar cea mai mare parte sustin Coalitia si guvernarea tocmai pentru faptul ca se gandesc la binele acestei tari. (...) Eu sper ca aceasta campanie sa nu influenteze masurile care trebuie luate pentru iesirea din criza", a incheiat Gheorghe Nichita.

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gheorghe Nichita, #PSD discutie iesire Coalitie, #retragere guvernare PSD , #stiri PSD