Nicolaescu: Liderii PSD si PNL pregatesc o platforma comuna

Joi, 01 Iulie 2010, ora 16:59
1980 citiri
Nicolaescu: Liderii PSD si PNL pregatesc o platforma comuna

Viceliderul grupului PNL din Camera, Eugen Nicolaescu, a declarat joi ca lideri liberali si social-democrati au avut o intalnire pentru a gasi modalitati de incheiere a unui document comun "care poate fi si platforma".

"Crin Antonescu a spus ca ne gandim sa facem un document care sa se numeasca ca o platforma, n-a spus obligatoriu ca e o platforma, ci poate fi ca o platforma pentru o guvernare de avarie.

Ca urmare a unei intalniri pe care am avut-o ieri, cativa lideri ai PNL cu ai PSD, am ajuns la concluzia ca este important sa cautam o serie de cai de colaborare care ar putea sa duca la incheierea unui document care poate fi si o platforma, dar si un document care sa ne dea directiile de actiune ale opozitiei in perioada urmatoare si care sa aiba ca scop principal inlocuirea acestui Guvern.

In consecinta, am convenit ca saptamana viitoare cativa lideri PNL cu cativa lideri PSD sa se intalneasca sa exploreze temele care pot fi abordate si cand se va ajunge la un document care poate fi adoptat, atunci el va fi prezentat presedintilor celor doua partide", a spus Nicolaescu.

Deputatul PNL a mai sustinut ca intalnirile vor porni de la principiul elementar de a se discuta pe ce apropie, iar nu pe ce desparte cele doua formatiuni.

Antonescu si Ponta pun la cale platforma unei guvernari de avarie

Intrebat daca se discuta despre varianta unei guvernari comune, viceliderul deputatilor PNL a precizat ca subiectul "este prematur acum". "Sunt discutii de teme care ar putea sa faca opozitia unitara si sa lucreze cu eficienta", a completat el.

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a confirmat ca face parte din echipa liberala care poarta discutii cu social-democratii, dar a adaugat ca, in ultimele zile, fiind plecat din tara, nu detine informatii de "ultima ora".

Vicepresedintele liberal Victor Paul Dobre a orecizat ca nu se pune problema unei platforme comune, stadiul comunicarii dintre PSD si PNL fiind de "discutie exploratorie" la nivelul Parlamentului.

Antonescu vrea o platforma de guvernare "de avarie"

Crin Antonescu a declarat miercuri seara ca a stabilit cu liderul PSD Victor Ponta niste intalniri cu scopul crearii unei platforme pentru o "guvernare de avarie", opinand ca liberalii si social-democratii trebuie sa formeze o alta majoritate in Parlament care sa schimbe actualul Guvern.

Antonescu a declarat la Antena 3 ca atat PSD, cat si PNL au ajuns la concluzia ca trebuie sa vina impreuna cu o alternativa la actuala guvernare si ca fiecare dintre cele doua partide nu mai trebuie sa aiba ca prioritate "incasarea" de procente pana la alegeri, ci inlaturarea Guvernului.

In acest context, Antonescu a anuntat ca in perioada urmatoare vor avea loc discutii intre PSD si PNL pentru constituirea unei platforme de guvernare "de avarie".

"In sensul acesta, noi am stabilit sa avem niste discutii in zilele urmatoare sa incercam sa conturam, pentru orice eventualitate, o platforma sa-i spunem - niste elemente esentiale pe care le-am putea pune la baza unei alternative de guvernare, guvernare de avarie. Si sigur ca deindata ce se vor putea organiza alegeri anticipate si daca se vor putea organiza alegeri anticipate, sunt cu totul de acord", a subliniat presedintele PNL.

PNL se pregateste de anticipate - au aparut primele pliante cu oferta electorala

Crin Antonescu a mai spus ca, in timp ce in sondaje si in ceea ce priveste "sentimentele populatiei" actualii guvernanti au o cota de aproape 20%, in Parlament configuratia fortelor este favorabila actualei puteri, iar misiunea liberalilor si social-democratilor este sa rastoarne aceasta situatie, astfel incat actualul Guvern sa-si piarda sustinerea.

Ponta neaga ca s-ar dori o guvernare impreuna cu PNL

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat joi ca nu a avut nicio discutie cu liderul PNL, Crin Antonescu pe tema unei "guvernari de avarie", asa cum afirmase liberalul miercuri, si a exclus varianta ca PSD sa intre la putere alaturi de PNL fara o majoritate in Parlament.

Victor Ponta a spus ca nu era la curent cu declaratiile lui Crin Antonescu si nu a discutat cu acesta pe o astfel de tema.

"Nu (am avut astfel de discutii - n.r.) inca, poate ca o sa avem la un moment dat", a spus liderul social-democrat. Intrebat cum interpreteaza declaratiile lui Antonescu, privind o solutia unei "guvernari de avarie" PSD-PNL, Ponta a spus ca liberalul probabil se gandea la modalitati de a demite Cabinetul pentru a putea forma o majoritate in Parlament.

Intrebat daca au avut loc discutii despre posibilitatea intrarii la guvernare a PSD impreuna cu PNL, in cazul in care social-democratii strang semnaturile necesare pentru motiunea de cenzura si aceasta trece, Ponta a negat din nou, excluzand aceasta varianta.

"Nici nu o sa avem prea curand", a precizat presedintele PSD, adaugand ca este imposibil atat timp cat PD-L are majoritate si desemneaza premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#guvernare PSD PNL, #platforma comuna PSD PNL, #discutii PSD PNL , #stiri PSD