Omul responsabil cu politica bugetara a PSD: Opozitia trebuie sa preia cat mai rapid posibil guvernarea

Luni, 27 Mai 2019, ora 10:38
16853 citiri
Omul responsabil cu politica bugetara a PSD: Opozitia trebuie sa preia cat mai rapid posibil guvernarea
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, Cristian Socol, sustine ca "votul romanilor trebuie respectat", iar Opozitia sa preia puterea pentru a pune in practica "toate" masurile pe care le-a promis.

"Votul romanilor trebuie respectat. Emotia a trecut sa vedem si ratiunea. Destructia am vazut-o, sa vedem constructia. Partidele de opozitie trebuie sa preia cat mai rapid posibil guvernarea si sa aplice TOATE masurile pe care au promis ca le implementeaza in primele 24 de ore, prin vocea senatorului Florin Citu & co si programul USR. Au declarat si aseara acest lucru. Altfel, nu este decat minciuna si manipulare", a scris, luni, pe Facebook, seful Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, Cristian Socol.

Potrivit acestuia, "greaua mostenire", pe care ar putea-o invoca partidele de opozitie pentru a nu pune in aplicare masurile promise, nu exista.

"Sigur, acum va vor prosti ca nu pot, ca nu-i lasa greaua mostenire. Insa nu va lasati fraieriti, auditul economiei este facut zi de zi de catre BNR, FMI, CE, agentiile de rating - asta in afara de documentele oficiale transmise de Guvern catre Comisia Europeana. Totul e transparent, validat, verificat de catre Eurostat, CE, FMI s.a. Deci, nu tine abureala cu greaua mostenire deloc. Sau tine doar pentru fraieri", adauga Socol.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica seara, ca, in urma rezultatului de la alegeri, "PSD trebuie sa plece".

"Nimic n-au facut, nimic n-au primit, este o cadere imensa pe care a inregistrat-o PSD de la alegerile din decembrie 2016 si pana astazi. Asta arata cum vad romanii aceasta guvernare PSD-ista esuata, este clar ca acest accident al democratiei romanesti care este guvernarea PSD trebuie sa dispara, in urma acestui rezultat guvernul PSD trebuie sa plece. Este un rezultat care nu poate sa fie interpreat in niciun alt fel", a spus Iohannis.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, duminica seara, demisia Guvernului maine, pentru ca nu mai are legitimitate si a spus ca liberalii impreuna cu partenerii din opozitie au majoritatea ca sa guverneze.

Si liderul USR, Dan Barna, a cerut demisia Guvernului.

Premierul Viorica Dancila a spus, duminica seara, la sediul PSD, ca nu demisioneaza, pentru ca romanii au incredere in actualul guvern si a spus ca opozitia poate depune motiune de cenzura.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...