Ziare.com

Opinii Ce se ascunde sub refuzul PSD de a-si asuma legile Educatiei?

Luni, 10 August 2009, ora 11:22

   

Opinii Ce se ascunde sub refuzul PSD de a-si asuma legile Educatiei?
Coalitia sta sa se rupa din cauza refuzului PSD de a fi de acord cu asumarea raspunderii asupra legilor educatiei, preferand tragerea de timp si amanarea, cine stie cu cati ani, a reformei adevarate.

Care sa fie oare explicatia?

In decembrie '89 am schimbat sistemul politic economic si social, nu si pe cel educational. Educatia functioneaza si acum in paradigma comunista, transformandu-se intr-o frana a evolutiei economice si sociale a tarii.

De ce?

Politicienii au intuit rapid ce sursa uriasa de fonduri constituie acest domeniu, in care rezultatele la iesire pot fi trucate cu usurinta. In adevar, de educatie precara nu se moare, se merge in Spania si alte tari la munci agricole. Dar asta nu se deconteaza la urne.

Si s-a trecut la treaba.

Prima directie de atac: invatamantul superior privat. Profitand de apetitul de diplome a tineretului nostru, imediat dupa '89, s-au pus in opera adevarate fabrici de diplome pentru amatorii de chilipiruri si de bani pentru "intreprinzatori" de ocazie.

Lovitura reusita.

Profitand de lipsa de control din partea statului (care, printre altele, a permis privatizarea economiei contra 100 km de autostrada), sub atenta indrumare si confort legislativ oferit de Parlament, clanurile universitare si-au atins scopul: imbogatirea in cativa ani, fie prin universitati private pe bune, fie prin folosirea activelor statului, sub paravanul autonomiei universitare.

Politicienii, parlamentari sau nu, si-au luat si ei partea leului, mimand meseria de profesor, fie direct, prin spagi si donatii la partid.

Vazand ca merge, s-a trecut la afaceri mai directe: vanzarea diplomelor universitare la taraba, direct beneficiarilor amatori, fara macar o aparenta de legalitate. Cu participarea directa a ministerului, care si-a pus antetul si timbrul sec pe diplome care altfel nu valorau nici cat pretul cartonului pe care erau tiparite.

In preuniversitar, fondurile pentru infrastructura au fost drenate cu usurinta spre firmele "acreditate" de clientela de partid, fara vreun control al eficientei si modului de derulare a contractelor. Caiete de sarcini alcatuite cu dedicatie, contracte aditionale la alte aditionale, procese verbale de receptie facute din birou, toata gama de "smecherii economico-financiare" a fost utilizata.

Functiile de conducere, de la toate esaloanele, constituiau iarasi o "marfa" de rasplatit clientele de partid, de la lipitori de afise pana la sponsori generosi. Directori, inspectori, inalti functionari din structuri guvernamentale sunt numiti cu un simulacru de concurs sau direct cu delegatii, ani de zile, rotindu-se pa scaunele puterii odata la patru ani.

Sindicatele au profitat si ele din plin

Sustinand doar interesele profesorilor, de la care incaseaza, de altfel, cotizatii consistente, inclusiv de la nemembrii de sindicat, s-au coalizat cu politicienii verosi, indiferenti la calitatea proceselor de educatie, la continuturile curriculare, la sansele de intrare in piata muncii a absolventilor.

PSD nu vrea sa piarda toate aceste avantaje

Aceasta este explicatia simpla a opozitiei vehemente si cinice la asumarea raspunderii pe legile educatiei. Codul Andronescu pastreaza toate aceste parghii in mana politicienilor, nu reuseste, pentru ca nici nu-si propune, eliminarea politizarii si inlocuirea cu descentralizarea atat de necesara.

Comisia Miclea lucreaza de doi ani. A realizat o analiza a educatiei si formarii profesionale, cu diagnostice dure si precise. Apoi a elaborat o strategie si un pact al educatiei, asumat de toata lumea, din care a derivat un pachet de legi.

Pachetul de legi este public din aprilie, fara ca responsabilii politici sa declanseze o dezbatere publica pe el.

De ce?

Pentru ca ameninta interesele politicienilor. Pentru ca introduce criterii dure de control a calitatii invatamantului universitar, de eliminare a nepotismului, a plagiatului ca fenomen de masa, amenintand existenta fabricilor de diplome si de bani.

Pentru ca propune eliminarea politicului din scoala si realizarea descentralizarii.

Blasfemie!

Unde sa se duca banii de infrastructura la care erau abonate firmele "acreditate" la partid? Cine numeste directorii si inspectorii care "sa stea cu fata la partid"? Cum sa se piarda o vaca asa buna de muls?

Aceasta este explicatia opozitiei PSD la adoptarea pachetului Miclea in educatie: pierderea unor importante resurse de bani si de functii pentru clientela de partid.

Orice alte explicatii ar aduce PSD sunt doar abureli de pacalit electoratul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2600 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
39 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai cine a controlat pana acum SISTEMUL !??

Sistemul inseamna TOT : coruptia si cum se face ea , sistemele de colectare a spagilor (reamintesc pe ministrul Ionut Popescu , ex.PNL , care a demascat SPAGA DE MINISTRUsi care a platit cu functia) , in fapt

STATUL TICALOSIT .

Se va lovi in inima acestui stat ticalosit si avem posibilitatea sa intram in randul lumii si sa avem cu adevarat un stat de drept , corect cu cetatenii lui .

Nu convine PSD , pentru ca darama sandramaua Iliescu , acel stat imitatie de democratie .

 

Foarte bun articol.O explicatie necesara pt toti cei care nu cunoastem actualul sistem de invatamant.

As prefera ca Ziare.com sa redea zilnic cate un articol obiectiv cu privire la temele dezbatute in Romania.Discursurile"politice" indobitocesc pe cititori si avem nevoie de claritate,pragmatism si adevar.
Felicitari !!!

 

Situatia e MAI COMPLICATA decat se lasa sa se inteleaga in articol

Acest articol nu e decat un alt articol politicianist. Atat pachetul de legi Miclea, cat si Andronescu au unele parti bune, si unele parti rele, nici unul nu e perfect. De exp. Miclea e cel care a introdus procesul Bologna cu facultate tip colegiu de doar 3 ani (!@) in Romania, un proces care e privit de majoritatea universitarilor drept o mare tam-penie/.. Ce facultate e aceea de 3 ani si ce doctorat bun se poate face in 3 ani(!) In SUA doctoratul e in general de 5 ani, nu de 3../ Deasemenea de ce nu a inceput Miclea (sau altii), procesul de stopare a semi-infractionalitatii intelectuale din univ. private?? Sa spui ca de vina sunt sindicatele e o alta tam-penie...sindicatele au partea lor de dreptate, si nu se poate face invatamant pe google, fara profesori!! E adevarat ca in sistemul univ. e multa impostura si plagiat, multi oameni care nu au ce cauta acolo. Estimez ca dintre conferentiari, profesori, doar maxim 30-35% isi merita titlul, iar in private sau in noile univ. din provincie (de prin toate targurile) situatia e si mai rea. De exp. la multe din dept. POlitehnicii din Bucuresti productia de articole ISI este cam de 1 articol ISI/100 profesori si confi pe an!!...e jenant. In Vest cam fiecare prof.sau conf. publica cel putin 1 articol ISI pe an. La noi se publica multa maculatura prin tot felul de jurnale romanesti f. slabe, sau prin alte jurnale slabe din bulgaria, serbia, india, china, etc. Pe de alta parte Guvernul reduce cu 70% (!!!) fondurile pt. cercetare pe 2009, desi acele proiecte au fost castigate paradoxal in competitii f. serioase, cu criterii ca in Vest, etc. Cum e posibil sa dai in cap tocmai acelor f. putini cercetatori si profesori de valoare care au mai ramas in tara, pe motiv ca TOT inv. sup. este putred, clanuri univ., etc? Asta in timp ce la privati nu se face NICIO cercetare, E ZERO ABSOLUT. LIpseste o gandire clara si o vointa de a face lucruri concrete si clare, eficiente, totul e marat de politicianism ieftin.

Sistemul Bologna

Este prezent in UE. Ar fi fost o greseala sa nu-l preluam. Nu peste tot in piata muncii este nevoie de studii de 5 ani. Si nu toti sunt capabili de o asa performanta. Dupa 3 ani cine e capabil merge mai departe la masterat.

Miclea a initiat si impus Legea calitatii in educatie, respinsa in prima faza de parlament, (oare de ce) si aprobata abia dupa ce a fost retrimisa la parlament. Verificarile de la Spiru Haret de acum sunt posibile doar prin aplicarea legii calitatii. Pe care cei chemati s-o puna in opera s-au cam facut ca o uita.

Simplu: USH e o sursa de venit pentru multi parlamentari care sustin USH sau sunt profesorasi universitari la studenti care nu se prezinta decit la inminarea diplomei si poate nici atunci...

Trocul e simplu: cota parte din euroii primiti de USH si parlamentarii PSD bine plasati in educatie si justitie inchid ochii la neregulile de la USH...Cui ii pasa ca studenti analfabeti ies pe banda rulanta cind banii curg odata cu diplomele? Socoteala e pe atit de simpla pe atit de banoasa...Nimeni nu va indrazni sa anuleze diplomele deja eliberate...altfel zeci de mii de procese ale falsilor studenti cu parinti de bani gata si nu numai vor fi pe rol...Ce e mai rau e ca astfel de infractori nu sunt deja dupa gratii, ci prospera in afaceri precum Vintu, Patriciu, Voiculescu...

DACA ZICI CA NU CUNOSTI SIT. DIN INV., DE UNDE STII CA ARTICIOLUL ESTE BUN??!!

DACA ZICI CA NU STII SIT. DIN INV., DE UNDE STII CA ACEST ARTICOL ESTE BUN??!! DUPA PAREREA MEA E TOT UN ARTICOL POLITIC, CU PARTI BUNE SI RELE.

Nu Miclea

Cind a ajuns profesor Miclea nu avea opera publicata. Acum dupa el pune oprelisti drastice. Se vede pe el ca-i dus cu ***.
Chiar si titularizarile la scoli sunt o prostie , face directorul ce vrea pe bani si nu are nici un control. Am fost intr-o asfel de comisie si am vazut ca-i totul aranjat, cu subiecte stiute dinainte .

Pt. s-v: amice nu cunosti situatia in profunzime.

Sistemul Bologna nu e prezent peste tot in UE!! De exp. in Franta nu e prezent, acolo facultatea are in continuare 4 ani (sau mai mult), nu l-au adoptat. Bologna e o sugestie, nu e obligatoriu. In plus, este o directiva a unor birocrati europeni care vor sa reduca facultatea din cauza costurilor. In SUA de exp. facultatea e 4 ani la orice univ.../ Exista si studii mai scurte de 2-3 ani, la COLEGII mici, pt. cei care vor sa continue educatia, seral, etc., NU la univ. serioase. O facultate buna nu se poate face in 3 ani: in primul an studentii de-abia se invata cu univ., examenele, cursurile, etc. In anul 3 oricum nu fac tot anul fiindca ultimul sem. isi pregatesc diploma. Deci 3 ani e mult prea putin. Deasemenea un doctorat in 3 ani e ridicol de putin; un doctorat e dificil, tb. sa acumulezi multe cunostinte si sa gandesti deasemenea ceva nou, nu e DELOC ceva usor sau rapid.

Peste tot

Nici n-am spus ca este prezent PESTE TOT.
Logica de fond este urmatoarea: unora li se potriveste si le trebuie in piata muncii doar 3 ani de studii superioare, in specializarea aleasa. De ce sa faca 4 sau 5?

Pt. s-v: fiindca in 3 ani nu pregatesti pe nimeni.

De ce sa faca 4 ani? vezi explicatia mea de mai sus: in 3 ani nu se poate face NICIO facultate serioasa, avand in vedere ca ultimul sem. din anul 3 e ocupat oricum cu diploma. Deci nu sunt nici macar 3, ci 2.5 ani. Asa nu ii mai zici facultate, ci postliceala.../ Sunt specializari ca de exp. asistenta medicala sau operator PC care cer doar 3 ani, la colegiu /postliceala. NU se poate forma insa un profesor sau un economist cat de cat bun in 3 ani, mai ales in conditiile actuale cand volumul cunostiintelor avanseaza pe zi ce trece. De exp. la univ. ar tb. pastrat sistemul clasic (prezent si in SUA sau Franta), de 4 ani facultate + 1-2 ani master + 4-5 ani doctorat. Altfel iese o carpeala de pregatire si impresia de competenta, ceea ce poate avea urmari f.negative pe termen lung.

Articol de gazeta de perete, Modrogan 1

Drenajul ala de bani despre care face vorbire Mitza Vlaston este valabil si altora, nu doar PSD - care, fie vorba intre noi, a fost capul rautatilor.
Drenajul s-a facut prin Consiliile Judetene si Consiliile Locale intr-o veselie.
Putem vorbi de drenaj PSD cand PDL a impartit impreuna cu el judetele ca pe feudele medievale?
Sunt insa obrazuri care nu crapa.
Problema nu e pachetul de legi privind Educatia propus de Comisia Miclea (care este bun), ci modalitatea de a fenta discutiile reale si Parlamentul.
Mai tine minte cineva ce se spunea in campania electorala din toamna trecuta? Ca Prlamentului i se va restitui rolul sau de reprezentant suprem al poporului.
Vax albina!

Pai daca e bun

Sa-l adoptam rapid. Ce sa faca parlamentul, sa-l "coafeze" pana nu mai ramane nimic din el, vreo doi ani?

Iute si cam prost sau incet si deloc

Din pacate orice chestie care doare trebuie facuta repede in Romania. Daca o bagi la frezandat in Parlament se alege praful de ea. Ai citit cum arata propunerea de lege privind codul bunelor practici ale hypermarketurilor in relatia cu producatorii romani? Ia sa stai sa citesti sa vezi ce s-a votat dupa mai multe luni de frecat prin parlament. O frectie la picior de lemn.

Asta sunt alternativele: iute si cam prost sau incet si delocc.

debarcare

PSD ar face bine sa respinga asumarea raspunderii si sa cada guvernul PDL nu poate guverna singur .

Stimate domn Vlaston...

Opinia de sus este parerea dvs. Nu conteaza daca o impartasesc sau nu.
Totusi, sa nu uitam ca de "avantajele" pe care le-ati pus in carca PSD beneficiaza membri ai tuturor partidelor. Inclusiv PDL, PNL, PRM...
Pe de alta parte, eu nu am auzit NICI O VOCE din PSD care sa nu fie de acord cu noua initiativa legislativa.
Au spus doar ca nu vor sa isi "asume raspunderea". Motivele se pot crede sau nu.
Parerea mea este ca, atat timp cat nu exista dovezi clare, nimeni nu trebuie acuzat doar pe prezumtii.
Sa vedem care este reactia daca legea ajunge in parlament. Atitudinea "diplomatica" a PDL trebuia sa fie urmatoarea: OK, nu ne asumam momentan raspunderea. O "bagam" in Parlament, facem o comisie care sa aiba, PE LINIE de partid, sarcina sa o treaca cat mai repede (o luna, doua) de plen. Cu o majoritate de peste 70% asta nu e greu.
In eventualitatea in care s-ar tergiversa PREA mult, fara temei, atunci Guvernul poate zice "Bun, parlamentul tergiverseaza, pentru interesul tarii, primul-ministru vrea sa isi asume raspunderea.
Repet, se omite o chestie fundamentala: cu o majoritate de 70%, orice lege poate fi trecuta foarte usor. Insa, pentru o intarziere de - sa zicem - o luna-doua, respectiva lege primeste LEGITIMITATE fiind aprobata de catre cei alesi de noi. Bine sau rau, cum i-om fi ales...
Mie personal nu imi place ideea de "sula in coaste" (sper sa nu se cenzureze :) ). In plus, insasi ideea de "asumare a raspunderii" nu poate fi fortata.
Repet, nu tin partea PSD. Cu atat mai putin partea Abramburicai. Insa democratic asa ar trebui sa fie.
Raspunderea tergiversarii de pana acum nu o are exclusiv PSD, asa cum se sugereaza. Este vina tuturor partidelor ce, intr-un fel sau altul, s-au plimbat pe la putere. Si PDL, aici, este unul dintre cei cu state vechi si aproape complete...

 

Timpul nu mai are rabdare cu noi...

Dupa 19 ani de asteptare nu mai sunt valabile argumentele dv. E clar ca noul an scolar trebuie sa inceapa sub noi reglementari legale sau totul se va amana iarasi cu nu stiu cati ani. Vin alte guverne dupa alegerile parlamentare, cu alte prioritati si interese. Dezbaterea parlamantara nu are nicio sanasa sa pastreze varianta Miclea in forma prezenta, pentru ca afecteaza interesele parlamentarilor din comisiile de invatamant. Ca si PD-L a contribuit la actuala stare este adevarat, cu atat mai merituos este efortul de a trece rapid pachetul Miclea. De altfel, premierul Boc a anuntat deja ca pe 2 sept. isi va asuma raspunderea. Cand apare codul Andronescu o sa fac o analiza comparativa.

PSD a respins vehement varianta Miclea si s-a dat peste cap sa "scoata" varianta Andronescu. O sa vedeti comparatia.

PD-L trebuie sa ia o masura decisiva in privinta atitudinii PSD

Ori exista dirinta de a guverna real si constructiv ori AFARA de la guvernare,fara a le mai acoirda circumstante atenuante pt blocajele provocate in stil mafiot.Cei corecti din PSD isi pot schimba barca si sa continue sa lucreze in favoarea civilizarii Romaniei.

Domnule Vlaston,

sincer, vorbesc fara acunoaste multe detalii.
Nu imi pun problema care dintre variante este mai buna atat timp cat ce putin despre a doua nu s-a spus mare lucru.
Ideea este de principiu.
Uitati-va la poza cu nepotica dvs. Dumneavoastra permiteti ca viitorul ei sa fie miza unui scandal politic? Spuneti-i asta in fata.
Orice ar fi , chiar daca (prin absurd) s-ar mai pierde un an, ati da voie cuiva sa foloseasca santaje pe seama ei? E clar ca educatia trebuie reformata. E clar ca cine este impotriva acestei legi este impotriva viitorului COPIILOR, NEPOTILOR, FRATILOR nostri.
Nu iau apararea PSD. Nu stiu ce se afla "in spatele" vorbelor acestora. Cunoscand PSD-ul nici nu banuiesc ca sunt 100% "corecte" intentiile. Nu ma intelegeti gresit.
INSA ESTE VORBA DE PRINCIPII!

@Vladd

Si de unde aveti certitudinea ca peste un an va fi mai bine? Daca va fi mai rau?

Domnule Vladd , a iesit astazi Dna ministru Andronescu si a anuntat ca proiectele de legi

vor fi trimise TUTUROR celor interesati pe e-mail .
Astazi suntem in 10 august 2009 .
Ce a pazit pana acum !??
A impiedicat-o cineva !??
Treaba asta cu sa o bagam in discutii parlamentare , sa tina in discutii pana la calendele grecesti , e perversa .
Pentru ca PSD a aratat ca nu doresc

R E F O R M A .

asa e Vladde

corecta opinia ta .
Daca autorul articlolului este "confratele " nostru de forum S-V , inteleg ideea .
Presingul dansului permanent legat de "varianta Miclea "ca fiind supersalvatoare este ....dubioasa ....ca sa nu spun ca seamana cu o propaganda asidua .
Cit de analiza cu privire la cauzele "ingenuncherii " sistemului educativ ....nimic nou sub soare . In toate domeniile din Romania s-a procedat similar .
A beneficiat de avantajele "privatizarilor " toata clasa politica .....nu numai PSD .
Este normal ca procentul celor din PSD implicati in asa-zisul invatamant sa fie mai mare ....doar au fost partid UNIC la guvernare o buna bucata de vreme .
Ca sa nu lungim vorba .....cind legile vor fi gata , puse la punct , se poate vorbi de "Marea Asumare " ( ce definitie Id.ioata ) .
Pana atunci insa ....totul are iz pompieristic .
Ma mir de naivitatea politicienilor ( guvernanti ) insa ....ei chiar cred ca cei de la FMI nu au "radiografia" financiar-economica a Romaniei ?
Diletantism ....care iese la suprafata tot mai mult , in fiecare zi .

Explicatie demagogica si de manipulare in favoarea celor care se opun Reformei.

Daca Dta dle Vladd nu cunosti cine din PSD se opune Reformei invatamantului atunci va asigur ca cititorii si telespectatorii au constatat impotrivirea tuturor politicienilor psd in dorinta ca romanii sa nu perceapa"legea Miclea" ci "codul Andronescu",in speranta ca psd sa castige avantaj electoral.
Putin ne intereseaza cum se va numi ,important este progresul in restructura a invatamantului si NU taraganarea haosului in invatamant si in toate sectoarele Romaniei,taraganare prin obstacolul numit PSD.

CORECT RATIONAMENTUL

Asa ar fi normal sa se intimple,dar politicul si-a bagat coada.Cu ce sa se prezinte in campanie presedintele,nici un obiectiv indeplinit in 5 ani.(Sa nu pomeniti de condamnarea comunismului,ca aia a fost un circ ,copiii stalinistilor sa-i judece pe anticomunisti blb,bla)
Macar cu asta sa se laude.

Pai cine a controlat pana acum SISTEMUL !??

Sistemul inseamna TOT : coruptia si cum se face ea , sistemele de colectare a spagilor (reamintesc pe ministrul Ionut Popescu , ex.PNL , care a demascat SPAGA DE MINISTRUsi care a platit cu functia) , in fapt

STATUL TICALOSIT .

Se va lovi in inima acestui stat ticalosit si avem posibilitatea sa intram in randul lumiii

 

Ce se ascunde in spatele spatelui cand ai un pic de spate !

Exista un consrevatorism atroce de clara si perversa deformatie comunista ... ce se intampla in Basarabia, opinia militienilor a lumii satului si politica basarabeana cat este ea de politica, nu este altceva de cat un fel pastisa penibila a situatiei in care ne aflam noi cei de dincolo de Prut, punand bine inteles la socoteala si conditia geostrategica in care ne aflam si cre schimba o parte din datele problemei, calcand stramb dar cu pretentia infanteristului destoinic ... la noi, putineii si voroninii nu mai vorbesc ruseste dar pastreaza nealterata "gramatica" ruseasca cu un contondent accent eurobalcanic ! Sa le multumim sarbilor ca l-au avut pe Tito si ca el nu au fost la cheremul rusilor si sa le multumin ungutilor ca se invecineaza cu Austria ... altfel eram si acun in aceiasi mizerie de nezdruncinat alaturi de marea noastra vecina si prietena ...

 

PSD si Spiru Haret

este mai mult decat clar ca foarte multi membrii PSD au ajutat la infiintarea Universitatii Spiru si ca au interese nenumarate in spatele acestei instituti. Deci nu e de mirare ca nu vor fi in veci de acord cu o reformare a sistemului educational superior privat si ca ei sa isi piarda profitul venit de acolo. Insa, din nou,ce sa ne mai mire din parte PSD, care isi urmaresc interesele lor si nu cele ale natiunii??

 

S-a facut ceva pana acum ????

Pai ce alta reforma s-a mai facut pana acum in Republica Anarhica Romania??NICIUNA.Acest partid al comunistilor si securistilor ce ati vrea sa faca?sa-si taie craca??Nuuuu!are inca suficienti(la propriu si la figurat)sustinatori,Romania mai are inca rezerve!"Taticul"le-a lasat o tara fara datorii,iar ei o s-o aduca pe la cateva sute de miliarde$ ca nefacand nimic o sa imprumute ca sa aiba din ce trai ei.Asa sa va ajute Dumnezeu.Iliescule,te vei"invarti" in casa de "dincolo",de cate blesteme ai avut parte in aceasta lume pe care ai creat-o aici datorita NOUA PROSTIMII ROMANILOR!

 

lk

Bine punctat.Bravo.Sper sa fie citit de cati mai multi si sa fie si inteles.Apetitul ptr diplome si lipsa de apetit ptr invatat si competitie a fost bine speculat de naenderthalienii FSN.Si au atins doua tinte: bani obtinuti usor si...distrugerea imaginii intelectualilor.(Procesul insa a inceput cu cateva decenii mai devreme.Facultatile muncitoresti, apoi inflatia de ingineri prost pregatiti etc.)So FSN si-a atins inca un obiectiv: distrugerea notiunii de intelectual prin diluare, prin ambiguulcreat ( scriu FSN caci eu nu pot distinge intre actualii politicieni, toti avand aceleasi radacini.Partdidele existente nu au ideologii la baza ci apartenenta la un grup infractional sau altul .Ptr mine nu exista pluripartidism in Romania ci numai Gang-uri cu acoperire regionala sau nationala.Iar membrii sunt deasemenea gangsteri si nu politicieni)O zi buna tuturor care au scris respectiv citit articolul.

 

paradigma comunista

Domnule autor, te contrazici grosolan de la o fraza la alta. Spui ca educatia dupa 20 de ani functioneaza in paradigma comunista , apoi detaliaezi erorile grave comise , prin privatizare( exiata invatamant privat in comunism?), fabrici de diplome , titluri universitare false , etc etc. Dumneata esti in regula cu logica si bunul simt? Unde si cand s-au intamplat aceste monstrozitati in comunism? Si apoi de ce nu esti obiectiv si de buna CREDINTA in aprecieri, numai pesedeul este vinovat pentru aceasta stare de lucruri ? De ce ? Pentru ca esti portocaliu domnule, si iti recomand sa-ti prezinti compunerea "profesorului" boc si celorlalti confrati ai dumitale si-n special "intelectualului" repetent basecu .

 

Partial aveti dreptate

Dar ce s-a schimbat a fost in rau, nu in bine. Exprimarea se referea la cadrul general, legislativ, de organizare, curricular si institutional

dle Argus

de Stefan Gheorghiu ati auzit ??De CEPECA ce stiti?? de cursurile la scolile de partid pentru insusuirea ideologiei comuniste ce parere aveti ??la toate aceste forme de "specializare"se dadeau diplome ce se luau in consideratie la promovari,dar....dar la aceste cursuri nu puteau sa se inscrie decat cei cu afinitati,politice,propusi prin selectarea pe baze politice ,etc .Sunt convins ca unii care au lucrat prin birourile de "CADRE",existente la toate intreprinderile,Institutiile,Ministerele ,peste tot unde se intersectau activitatea din "CAMPUL MUNCII" cu "ORGANELE",ar putea sa dea informatii mai precise si mai ales ponderea acestor forme "DE SPECIALIZARE"

cursuri de specialitate

Absolventii cursurilor de care vorbiti ( cepeca etc.) in afara de Stefan Gheorghiu , nu obtineau diplome de licenta , si de regula erau deja absolventii unor facultati, iar cursurile acelea eau pentru activistii de partid.Intr-adevar la Stefan Gheorghiu , in afara Facultatii de jurnalistica unanim apreciata, celelelate facultati erau de doi bani si , in general pentru activistii pcr. Eu vorbeam de invatamantul superior romanesc in general , si nu despre invatamantul de partid care , cu exceptia Stefan Gheorghiu , nu avea relevanta in viata universitara.

lasitate

aia se ascunde! ca la vorbit sunt primii, dar la raspundere se dau la fund!

 

...

iresponsabilitate,de asta da dovada psd-ul!!

ne-au obisnuit cei de la PSD sa nu faca nimic

nici macar sa isi asume greselile sau deciziile. nu ma mira nimic! noroc ca exista PDL!

 

PSD=nimic

Astia de la PSD nu vor niciodata sa faca nimic. Asa au facut mereu din 90 incoace, au distrus totul, iar cand e vorba de realizarea unor proiecte, gasesc intotdeauna obiectii. Dar cand e vorba de solutii sau de aplicarea unor legi, inconvenientele sunt pe primul loc. Iar acum, in momentele de campanie electorala, vor sa para ei cinstiti si inofensivi. Mai lasati-ne!

 

conducere.

psd din nou se da la o parte cand e vorba de decizii importante?..de ce?
..vor sa mai candideze si la presedintie!asa-i geoana?sa-ti fie rusine k nu esti in stare sa faci nimic pt tara in care traiesti!

 

Mai nimic

Doar o ministra a educatiei care habar nu are ce e cu ea si ce viseaza noaptea pune in practica ziua si in rest nimic !

 

invatamint

in orice tara te duci cel care iti recunoaste diploma este ministerul invatamintului. El este singurul abilitata sa constate daca diploma este buna, sa echivaleze studiile, deci si la noi in tara are tot dreptul Min.Invatamintului sa decida daca sunt bune diplomele sau nu. Este singura autoritate

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor