Opinii: Politica, un razboi

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 20:16
1792 citiri
Opinii: Politica, un razboi

Politica, pentru politicienii nostri, este ca un razboi pe viata si pe moarte, avand drept miza accederea la guvernare, adica la borcanul cu miere bugetara, chiar daca a ajuns aproape gol si la bazinul de functii publice, din care poti oferi beneficii considerabile clientelei politice.

Iata declaratii ce confirma aceasta opinie:

Victor Ponta: "Dorinta noastra foarte clara este de a combate tot ceea ce a insemnat in ultima perioada atacuri politice. PSD va fi partidul care va reprezenta alternativa la ceea ce se intampla acum".

Adica politica inseamna atacuri si contratacuri. Ca pe front. Aruncam in lupta batalioane si brigazi de activisti, care cu vorba, cu fapta, cu filajul, cu lupta de clasa, ce mai, ca pe vremea cand ne razboiam cu imperialismul muribund si in descompunere, sa distrugem adversarul.

De la Victor Ponta ma asteptam la altceva. Fiind netraitor al acelor vremuri, ma intreb ce gena o fi mostenit care-l impinge sa reitereze scenarii pe care credeam ca nu le stie.

Domnul Crin Antonescu e si mai transant. A declarat, apropo de PD-L: "Ori noi, ori ei. Ii vom elimina, legal si democratic, iar dreapta va fi reprezentata doar de PNL.

Mai sa fie! Un partid care-si propune eliminarea "fizica" a altui partid. Parca am fi in plin razboi de cucerire.

PSD si-a propus sa destructureze PD, prin anii 2001-2003 si ce i-a rezervat istoria se vede. Nu cu mult timp in urma domnul Geoana spunea la o adunare de partid: "atacati-i mai, ca sunt slabi, trebuie loviti din toate directiile!".

Adica si PSD si PNL viseaza sa ramana singure pe scena politica, precum PCR odinioara. Daca se poate, numai unul dintre ele.

Domnul Marian Sarbu a plecat din PSD pentru ca Victor Ponta nu poate accepta legea pensiilor si legea salarizarii in forma iesita din coalitia PD-L+PSD. Nu. Daca a venit el la carma PSD totul trebuie luat de la zero si reconstruit dupa chipul si asemanarea sa, pe care doreste sa le imprime si PSD.

De saptamana viitoare incepe razboiul motiunilor, ore si zile intregi pierdute cu dezbaterea lor, in detrimentul legilor cu adevarat importante, care sa modernizeze tara. Trebuie aratat electoratului propriu ca noi, PSD, cu Ponta in frunte, "ne batem", pentru ce? Pentru protectia sociala, adica pomana contra voturi si redistribuirea bogatiei, de la cei care au la cei care stau.

Grandomanie e putin spus, e vorba de paranoia, care se instaleaza invariabil la oamenii care ajung la putere nepregatiti filosofic. A mai fost un conducator, Mircea Geoana, care credea ca va castiga totul. Si a pierdut totul. Dar, se pare, PSD nu e capabil sa invete din greseli!

Mai grav, orice partid ajuns la putere simte nevoia sa demonizeze ce au facut inaintasii sai si, exact ca in legenda, sa reporneasca totul de la zero.

Asa s-a intamplat in educatie. Fiecare nou ministru a inceput, invariabil, o reforma proprie, o lege personala, care sa-i poarte numele prin istorie. Ce a iesit stim cu totii. Fiind schimbati foarte des, niciun ministru n-a apucat sa-si duca reforma pana la capat si bajbaim in continuare in cautarea drumului pierdut.

In naivitatea mea credeam ca politica inseamna sa se stranga la aceiasi masa specialistii unui domeniu, indiferent de partid si sa gaseasca solutiile optime pentru modernizarea si eficientizarea unui domeniu, ca sunt, slava Domnului, destule domenii suferinde.

In realitate, observ ca politica inseamna "sa dai la gioale" in permanenta, sa faultezi adversarul pana cedeaza psihic si te lasa la butoane, sa fraudezi bugetul de stat si sa folosesti functiile publice pentru imbogatire, sa influentezi justitia sa inchida ochii la ce faci tu si sa-i deschida larg la ce fac ceilalti. Asta in ciuda faptului ca o scadenta vine intotdeauna.

Si este posibil ca memoria electoratului sa te tina in Opozitie 10 ani (PSD) sau sa te trimita in negura istoriei (PNTCD).

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#politica razboi putere, #bani buget guvernare partide, #PSD PNL PDL putere , #stiri PSD