Opinii: Recviem pentru PSD

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 23:01
2840 citiri
Opinii: Recviem pentru PSD

Intamplarile din ultimele zile m-au facut sa aleg titlul articolului. N-am fost niciodata fan PSD, dar drama prin care trece imi provoaca mila. Oare, unde a gresit atat de grav incat sa sfarseasca lamentabil, cu derapaje in grotesc?

PSD a condus tara, direct sau prin interpusi (in guvernarea Tariceanu), 14 ani din 20. Doar in perioada Conventiei Democrate si a aliantei DA a fost cu adevarat in opozitie. Atunci, de ce acest apus lipsit de glorie, pe alocuri lamenabil?

In fond, ce a adus PSD romanilor?

Doua au fost tezele si actiunile PSD: protectia sociala si redistribuirea bogatiei nationale. Ambele gresite si/sau neaplicate.

PSD a pervertit protectia sociala in ceva mai "practic": pomana contra voturi. Altfel nu se poate explica numarul imens de "protejati", 11 milioane de romani, 50% din toata populatia tarii beneficiind intr-un fel sau altul de ajutoare de la stat. Exista in Romania 11 milioane de handicapati, de copii orfani, de mame cu copii mici fara alt spijin?

Exclus, doar nu suntem o natie de handicapati. Singura explicatie ramane cumpararea de voturi, in campanii electorale repetate prea des, raportat la cate pomeni poate suporta economia.

Din pacate celelalte partide au preluat si ele "inventia", brevetata de PSD.

Consecinta a fost ca am ramas fara infrastructura, autostrazi, cai ferate, drumuri si utilitati in rural, investitii in agricultura si turism, care sa atraga investitori.

Cat despre redistribuirea bogatiei nationale, aceasta teza a ramas in permanenta un bluff, o lozinca demagogica. In esenta insemna sa iei de la cei care au, sa dai la cei care stau.

Doar ca primii bogati ai tarii s-a "intamplat" sa aiba carnete de partid rosii, cu sigla PSD pe ele. Aici s-a blocat aplicare redistribuirii. Doar nu era sa redistribuim de la ai nostri!

Pana la urma, electoratul a inteles ca poate astepta mult si bine pomana electorala, ca nu mai vine. In primul rand nu mai are tara resurse, a secatuit de tot, se imprumuta zilnic 35 milioane de euro sa supravietuiasca. Cand vom plati toate aceste datorii numai bunul Dumnezeu stie!

In al doilea rand trebuie sa detii puterea sa imparti poporului pomeni, ceea ce PSD n-a mai reusit din 2001!

Puterea, ciolanul, accesul la resursele bugetare si bazinul de functii publice tine un partid unit. Lipsa lor produce scenariul de prost gust pe care-l ofera zilnic un PSD ce se zbate in iluziile a ce a fost odata si nu mai este.

Trist trebuie sa mai fie dl Iliescu constatand soarta cruda ce s-a abatut asupra copilului sau preferat!

Lipsa infrastructurii, a investitiilor straine, decesul economiei comuniste, au alungat milioane de romani in alte tari, in cautarea unui job bine platit.

Ne-am ales cu doua consecinte, ambele benefice: miliarde si miliarde de euro trimise in tara, bani care au echilibrat, cat de cat, balanta de plati si inca ceva si mai important: intelegerea functionarii unor democratii economic performante, cu relatii de munca nebazate pe pomeni, cu somaj 18% in Spania, dar cu salarii de cateva ori mai bune decat in Romania.

Aici s-a produs declicul. Capcana in care ne varase PSD, adica promisiuni, promisiuni, praful de pe toba, ca resurse pentru pomeni nu mai sunt, s-a rupt.

Majoritatea a inteles marea minciuna.

Ca nu se poate trai bine cu iluzii si promisiuni ci doar prin munca multa cu productivitate mare, cu piete de desfacere asigurate.

Aceasta este explicatia declinului si, posibil, sfarsitului PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#sfarsit PSD, #CEx PSD conducere, #teze PSD, #declin PSD , #stiri PSD