Opozitia maraie, Tariceanu e incoltit de motiuni

Luni, 25 Februarie 2008, ora 18:53
3868 citiri
Opozitia maraie, Tariceanu e incoltit de motiuni

Guvernarea Tariceanu pare ca are zilele numarate. Premierul nu mai are ministri, iar Opozitia e in fierbere. PD-L si PSD ameninta cu motiuni de cenzura. Chiar din interiorul PNL, se aud voci realiste care spun ca guvernarea este subreda. Radu Stroe, nominalizatul la Ministerul Apararii, in locul lui Teodor Melescanu, a declarat intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei ca actualul Executiv nu apuca toamna. Nu are cum.

La finalul intalnirii informale a membrilor PSD de luni, Mircea Geoana a declarat ca, la sfarsitul saptamanii, partidul sau va anunta daca va depune o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu.

"Cred ca aceasta motiune de cenzura este singura solutie ca Romania sa iasa din criza in care se afla", a precizat Geoana. El sustine in continuare solutia alegerilor anticipate, desi nu este in asentimentul tuturor membrilor de partid.

La doar cateva minute dupa Geoana, a iesit si Emil Boc cu o declaratie de razboi la adresa Executivului. Democrat-liberalul a anuntat ca motiunea de cenzura cu titlul "Tariceanu, da banii inapoi!" va fi finalizata marti, la ora 13. Pedelistii sunt constienti ca nu au decat 100 de parlamentari, numar prea mic pentru depunerea actului.

Insa, textul va fi inaintat celorlalte formatiuni politice. Boc spera ca acei deputati care au votat pentru motiunea simpla pe tema taxei auto sa semneze si motiunea de cenzura.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, saptamana trecuta, motiunea simpla "Anulati taxa de prima inmatriculare". Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a precizat ca prevederile motiunii nu sunt obligatorii pentru Guvern si ca acesta poate prelua ceea ce considera necesar din textul documentului

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune ca nu se pune problema returnarii banilor catre persoanele care au platit deja taxa, in cazul in care ordonanta de introducere a taxei va avea acordul oficialilor de la Bruxelles, iar procedura de infrigement va fi suspendata. El a admis posibilitatea returnarii unor diferente, asupra carora s-a pronuntat instanta, situatie intalnita in Ungaria.

Tariceanu, nemuritor si rece

In replica la anuntatele motiuni de luni, premierul a spus ca actiunea PD-L nu il mira, pentru ca acest partid "vrea sa convinga ca face politica populista". Tariceanu este convins ca acesta atitudine "ii va costa la un moment dat" pe democrat-liberali.

Ramane de vazut daca seful Guvernului va fi la fel de sigur si ferm pe pozitie si atunci cand va fi confruntat cu doua motiuni de cenzura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Tariceanu, #motiuni, #PSD, #PDL , #stiri PSD