OUG 50 - PSD acuza Guvernul de o "alianta impotriva romanilor" cu bancile

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 13:45
1080 citiri
OUG 50 - PSD acuza Guvernul de o "alianta impotriva romanilor" cu bancile
Foto: atena1.ro

PSD denunta "alianta impotriva romanilor" dintre Guvern si banci in urma adoptarii OUG 50, solicitand presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea de punere in aplicare a Ordonantei.

"PSD denunta alianta dintre Guvern si banci impotriva romanilor, va face toate demersurile politice si institutionale pentru a-i apara pe romanii care au credite la banci. Imediat ce va ajunge la guvernare, PSD va modifica acele prevederi abuzive, care ii lasa pe clienti la cheremul bancilor. (...) PSD solicita presedintelui Traian Basescu sa nu promulge aceasta lege oligarhica si clientelara si sa tina cont de nevoile si interesele poporului roman. Aceste lovituri constante date populatiei trebuie sa inceteze", se arata intr-un comunicat.

Social-democratii acuza PDL ca dau o noua lovitura celor aproximativ 4,5 milioane de romani care au credite la banci sau la institutii financiare nebancare, Guvernul aliindu-se cu bancile "impotriva populatiei si practica o politica sistematica de saracire a romanilor".

"Intr-un moment de criza economica, in care nivelul de trai a scazut dramatic, Guvernul sustine institutiile bancare, in loc sa sprijine populatia. Acest Guvern corupt si clientelar nu urmareste binele si interesul romanilor. El a transferat intregul cost al crizei economice pe spatele oamenilor simpli, a celor cu venituri reduse, protejand in schimb bancile si clientela politica"; se mai arata in comunicat.

Comisia de buget-finante a aprobat OUG 50 cu amendamentele CE

Camera Deputatilor a adoptat, joi, OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori cu 134 voturi favorabile, 71 "impotriva" si 12 abtineri. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat inca de miercuri, pe articole, OUG 50 in forma modificata de comisia de buget-finante. Camera Deputatilor este forul decizional pe acest act normativ. Vicepresedintele Comisiei de buget-finante din Camera, deputatul PDL Adrian Nitu, a declarat miercuri ca OUG 50 nu se va aplica contractelor de credit in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, iar refinantarea creditelor se va renegocia intre banci si clienti.

Deputatii Ppozitiei au criticat miercuri forma in care a fost adoptata OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori, reclamand ca reprezentantii Coalitiei sacrifica interesul cetateanului pentru interesele unor grupuri, liberalii anuntand ca vor ataca la CCR actul normativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#infringement Romania, #infringement ordonanta credite, #infringement ordonanta 50 , #stiri PSD
Comentarii