Parlamentarul Cosmin Necula, noul sef al PSD la Bacau

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 19:24
1629 citiri
Parlamentarul Cosmin Necula, noul sef al PSD la Bacau

Deputatul Cosmin Necula a fost ales presedinte al filialei municipale Bacau a PSD, fiind singurul candidat la aceasta functie in cadrul Conferintei organizatiei gazduite de sala de concerte "Ateneu".

In varsta de 34 de ani, noul lider local social-democrat bacauan - al carui mandat a fost sustinut de presedintele organizatiei judetene a PSD, Dragos Benea, si el un tanar politician la cei 38 de ani ai sai - l-a inlocuit pe omul de afaceri Virgil Mandru, acesta anuntand, inca in urma cu doua luni, ca nu mai este interesat de un nou mandat.

Adversarul posibil pentru Cosmin Necula, Costel Dunava, ce isi manifestase inaintea scrutinului din organizatia judeteana desfasurat in luna martie dorinta de a candida la functia de presedinte al municipalei PSD Bacau nu a mai facut niciun demers dupa ce deputatul Gabriel Vlase, pe care l-a sustinut, a pierdut competitia pentru conducerea organizatiei judetene in fata lui Dragos Benea.

Cosmin Necula a castigat din primul tur alegerile pentru un mandat de deputat in colegiul 2 Bacau, apreciat a fi fost cel mai dificil pentru reprezentantii USL in judetul Bacau. El a obtinut licenta universitara in drept la Facultatea de profil a Universitatii "Al. Ioan Cuza" din Iasi. A urmat studii de masterat in domeniul dreptului privat international, iar, apoi, cursurile Colegiului National de Informatii Bucuresti. Este membru al Delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO.

Este membru al PSD de 12 ani, in anul 2005 devenind presedintele organizatiei judetene de tineret a social-democratilor bacauani.

"Imi propun sa aduc organizatia Bacau a partidului, in anul 2016, in postura de castigatoare a alegerilor locale din municipiu, fapt ce ar constitui o premiera in istoria democratica a Bacaului. Pentru aceasta mi-am propus sa coagulez fortele social-democrate tinere celor cu experienta pentru elaborarea si punerea in practica a unui program politic in care voi da liber initiativei, dar si responsabilitatii, acestea urmand sa se constituie in atuuri pe care le doresc si le voi stimula, indiferent de pozitia sociala ori politica a membrilor de partid", a declarat, sambata, pentru Agerpres, Cosmin Necula.

In Biroul Municipal PSD propus de Necula si investit de forumul social-democratilor bacauani se regasesc 19 membri cu varste cuprinse intre 21 si 67 de ani, reprezentand mai multe categorii profesionale, aproximativ 60% fiind femei. Trei dintre cei patru vicepresedinti ai PSD Bacau sunt tot femei. De asemenea, in functia de secretar executiv a fost desemnata o femeie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Cosmin Necula PSD Bacau , #stiri PSD