PD-L si PSD Dolj si-au impartit functiile de conducere

Duminica, 03 Mai 2009, ora 17:01
2207 citiri
PD-L si PSD Dolj si-au impartit functiile de conducere
Foto: www.oltenasul.ro

Filialele din judetul Dolj ale PSD si PDL si-au impartit, duminica dimineata, functiile de conducere in cadrul institutiilor deconcentrate ce intra sub incidenta Ordonantei de Urgenta nr. 37/2009.

Dupa mai multe ore de discutii, delegatiile au stabilit ca saptamana viitoare deja sa inainteze numele celor care vor depune proiecte de management pentru a se inscrie la concursurile pentru ocuparea functiilor de director, ramase vacante dupa demiterea din functie a fostelor conduceri ale institutiilor deconcentrate.

"Am discutat despre repartizarea responsabilitatilor pentru implementarea programului de guvernare in teritoriu pe baza ordonantei Guvernului. Am ajuns la o concluzie", a precizat Marian Jean Marinescu, vicepresedinte al PDL Dolj.

Protocolul de colaborare intre cele doua filiale ale formatiunilor politice se incheie dupa mai multe luni in care reprezentantii doljeni ai PSD si PDL s-au certat pe functiile de conducere ale institutiilor deconcentrate.

"Aceasta ordonanta a Guvernului pentru imbunatatirea administratiei publice care are si unele rigori foarte stranse in ceea ce priveste termenele, pana pe data de 8 viitorii directorii trebuie sa isi prezinte proiectul de contract de management si practic sa se prezinte in fata unei comisii, ne-au facut sa purtam discutii la sfarsitul acestei saptamani", a precizat Ion Prioteasa, presedintele filialei doljene a Partidului Social Democrat.

Cele doua delegatii si-au impartit functiile in conformitate cu protocolul incheiat la nivel national intre cele doua formatiuni politice. Astfel, PD-L Dolj a obtinut urmatoarele institutii: Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, Directia Judeteana Silvica, Sectia judeteana a Garzii Financiare, Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Munca, Casa de Cultura a Studentilor, Comisaritaul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Agentia Judeteana de Protectia Mediului, Directia Judeteana Sanitar-Veterinara, Oficiul de Plati si Dezvoltare Rurala si Pescuit, directia Judeteana de Sport, Directia Judeteana de Munca si protectie Sociala, oficiul judetean pentru ameliorare si reproductie in zootehnice, oficiul judetean de studii pedologice si agrochimie, Filiala teritoriala a Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei si Directia Judeteana de Statistica.

PSD a luat institutiile de invatamant

Reprezentantii filialei doljene a PSD au negociat si au obtinut functiile de conducere la urmatoarele institutii deconcentrate: Inspectoratul Scolar Judetean, Directia pentru Agricultura, Directia de Sanatate Publica, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale. Casa de Pensii, APIA, Directia pentru Tineret, Directia pentru Accize si Operatiuni Vamale, Inspectoratul Teritorial in Constructii, Consultanta Agricola, Directia Judeteana pentru Cultura, Directia Judeteana "Apele Romane", Oficiul Judetean de Posta si Clubul Sportiv Municipal.

"Procedura a fost conform protocolului. Primul care a ales a fost PSD. Urmatoarele doua noi, urmatoarele doua dansii. Am mers pe protocol, fiecare a ales ceea ce a considerat ca este mai important pentru politica de implementare a programului de guvernare. Nu e vorba de a ceda sau de a castiga, e vorba ca, intr-o asemenea procedura, nu reusesti sa iei ceea ce iti doresti, important este ca programul de guvernare sa se poata aplica de acum incolo, cu reprezentanti ai partidulor care sunt acum in Guvern", a precizat Marian Jean Marinescu (foto), seful delegatiei democrat-liberale care a participat la negocieri.

In urma intalnirii de duminica dimineata, reprezentantii celor doua partide au stabilit ca in viitorul apropiat sa ia in discutie si formarea unei majoritati in Consiliul Judetean Dolj, acolo unde unul dintre posturile de vicepresedinte este detinut de un membru al Partidului National Liberal, PDL Dolj solicitand de mai mult timp aceasta functie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#PSD PDL Dolj, #impartii functii, #deconcentrate judet, #Marian Jean Marinescu , #stiri PSD