Pesedealde, taramul fericirii

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 19 Martie 2018, ora 08:09
12356 citiri

Ca sa nu mai zica nimeni ca denigrez tara - adica, guvernul & partidele care-l compun -, ma multumesc sa consemnez ce am aflat saptamana trecuta despre fericitul tinut utopic Pesedealde:

- O strada de un kilometru ajunge sa aiba, odata asfaltata, 800 de metri.

- Politicienii care ziceau ca lupta cu "sistemul", cu "binomul", cu "statul paralel" au reusit sa arate, prin denunturi reciproce, ca ei sunt "sistemul", "binomul" etc. etc.

- Patru televiziuni, inclusiv cea publica, au transmis un interviu cu un fugar care poate spune nenumarate anecdote cu pungasi si spioni.

- Dupa ce au votat pentru o "autostrada suspendata", locuitorii Capitalei sunt imbiati acum cu "tramvaie suspendate".

- Un ins n-a putut sa convinga un tribunal ca e viu si nu mort.

- Sefii Camerelor au promis o lege care-i va pedepsi pentru defaimarea natiunii pe cei care ii critica pe corupti.

- Doar o treime dintre elevii care au sustinut testele preliminare pentru Capacitate au avut note peste 5.

- Mai multi primari si-au dat primariile in judecata, pentru ca astfel sa justifice sporuri de milioane de lei, intrucat muncesc peste program, ca sa-si apere comunitatile in justitie.

- Un fost director SIE a fost invitat la TV, alaturi de vraci si vrajitoare, ca sa spuna daca seful Camerei Deputatilor ar trebui sau nu sa se insoare.

- Doctoratul unei croitorese numite in fruntea Institutului Cultural e un secret bine pazit de publicul care ar vrea sa afle daca a fost plagiat sau nu.

- Sarbatorirea a 100 de ani de la Unirea Transilvaniei, a Basarabiei si a Bucovinei cu Romania le da prilejul diplomatilor sa le vorbeasca strainilor despre daci.

- Un fost premier, care a facut inchisoare pentru coruptie, s-a dus la Moscova, ca sa discute despre "vecinatate si buna vecinatate".

- Nefiind clar daca actualul prim-ministru din Pesedealde decide cum citeste sau citeste cum gandeste, rog lamuriri si instructiuni...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citește și:
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României nu se mulțumesc cu un singur job. Lista politicienilor care încasează bani din mai multe surse
Miniștrii României încasează lunar aproximativ 2.500 de euro pentru a lua cele mai bune decizii pentru cetățeni din fruntea ministerelor pe care le conduc, însă nu toți trăiesc doar din...
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Președinția cehă a UE se arată dispusă pentru organizarea unui nou Consiliu pentru aderarea la Schengen a României până la finalul anului
Ministrul de interne al Cehiei, Vik Rakusan, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE, a declarat joi seară, 8 decembrie, că Cehia va continua să lupte pentru aderarea României şi...