PNL nu vrea o intelegere cu PSD pe plan local

Joi, 19 August 2010, ora 07:41
1524 citiri
PNL nu vrea o intelegere cu PSD pe plan local

PSD doreste sa prelungeasca acordul de colaborare pe care il are in teritoriu cu liberalii. PNL insa, nu vrea angajamente pe termen lung.

Desi PSD le-a propus liberalilor o colaborare pe plan local, in vederea constituirii unei majoritati politice la nivelul primariilor si consiliilor judetene, PNL nu vrea angajamente pe termen lung.

Propunerea social democratilor a venit din partea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. Si vicepresedintele PSD, Valeriu Zgonea, a subliniat ca isi doreste o intelegere in teritoriu cu PNL "dupa modelul colaborarii cu PC".

PSD vrea sa colaboreze cu PNL in teritoriu

In ciuda acestui lucru, PNL considerea ca fiecare organizatie judeteana are libertatea de a decide semnarea unei aliante cu un partid sau altul. Totusi, chiar si in prezent, sunt multe judete unde functioneaza, inca de la alegerile din 2008, majoritati PSD-PNL la nivelul consiliilor judetene. O astfel de situatie se intalneste in judetele Galati, Dolj, Bacau, Teleorman, Giurgiu si Bistrita-Nasaud.

Deputatul PNL Paul Victor Dobre sustine ca "este aproape imposibil sa faci o asemenea intelegere la nivelul a 3.400 de localitati din Romania".

"In Galati functioneaza din 2008, si la CJ si la municipiu o alianta intre cele doua partide. Dar nu poti impune de la centru un asemenea protocol", a mai spus deputatul liberal, pentru Romania Libera.

La randul sau, deputatul PNL Marin Almasan, nu vrea o alianta cu PSD. "Avem o intelegere cu PSD pentru consiliul local din Municipiul Alexandria. Dar am vrea sa avem libertatea sa decidem singuri dupa alegerile din 2012", a precizat Almasan.

Si deputatul PNL de Bucuresti, Alina Gorghiu, a spus ca "este imposibil sa ajungem in sectorul 5 la o alianta cu Marian Vanghelie". "In acest sector suntem in opozitie fata de PSD", a mai declarat Gorghiu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#alianta PNL PSD, #alianta nivel local, #colaborare PNL PSD , #stiri PSD