Presa de azi: Coalitia PD-L-PSD si-a rezolvat "problemutele" pe hartie

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 08:18
1506 citiri
Presa de azi: Coalitia PD-L-PSD si-a rezolvat "problemutele" pe hartie
Foto: Gardianul

"Pachetelul de problemute" al lui Vanghelie, solutionat de Coalitie, titreaza miercuri Evenimentul Zilei. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, isi poate gasi linistea pentru ca liderii Coalitiei au rezolvat "pachetelul" sau de "problemute".

Cel putin asa sustine vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur, care a declarat ca situatia numirii sefilor de deconcentrate ar fi fost transata in mare parte.

La finalul sedintei Coalitiei, Flutur a afirmat ca problema numirii sefilor din fruntea institutiilor din teritoriu a fost negociata cu ministrul PSD al administratiei si internelor, Dan Nica, fara insa a se decide asupra persoanelor care vor ocupa efectiv aceste posturi, ci doar asupra criteriilor de selectare.

Vicele PD-L a sustinut ca acestea nu ar avea legatura cu politicul, cat cu "profesionalismul si competenta". Intrebat de ziaristi daca s-au rezolvat si problemele identificate de Marian Vanghelie, seful CJ Suceava a spus: "Daca vorbiti de pachetelul domnului Vanghelie, s-au rezolvat, da! Cele mai multe dintre ele s-au rezolvat".

Flutur: Numirile la deconcentrate au fost rezolvate, inclusiv "pachetelul domnului Vanghelie", scrie Gandul. Problemele legate de numirile din teritoriu au fost rezolvate in cea mai mare parte, a anuntat, marti, Gheorghe Flutur, vicepresedintele PD-L.

El a explicat ca toate neintelegerile privind deconcentratele au fost rezolvate in urma unor intalniri intre el si vicepremierul Dan Nica si ca inclusiv pentru "pachetelul domnului Vanghelie" s-au gasit solutii.

"S-au rezolvat in cea mai mare parte, deci probleme deosebit in momentul de fata nu sunt, iar acolo unde au fost probleme, au fost transmise catre ministri, catre cei care raspund de aceste domenii sa le rezolve. Dar in cea mai mare parte, aceste probleme s-au rezolvat aseara si astazi", a spus Flutur.

Totusi, Flutur a precizat ca s-a discutat "de principiu" despre numirile de la deconcentrate si nu despre "nume".

Gardianul noteaza ca Presiuni politice. Democrat-liberalii i-au promis lui Vanghelie ca-i rezolva problemutele. Se pare ca "pachetelul de problemute" al lui Vanghelie a fost "dezlegat" dupa lungi discutii.

Democrat-liberalul Gheorghe Flutur a declarat, marti, dupa negocierile dintre PSD si PD-L, ca problematica deconcentratelor a fost, in principiu, rezolvata. Surse social-democrate au precizat ca nemultumirea liderului PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a tinut de numirile la Tarom, RA-APPS si Aeroportul "Henri Coanda".

De tensiunile din Coalitie a profitat si conservatorul Dan Voiculescu, care se gandeste sa demareze procedurile parlamentare in vederea urmaririi penale impotriva premierului Boc.

"Tinem foarte mult la specialisti in toate domeniile, pentru ca responsabilitatea inseamna competenta, oameni bine pregatiti. Ambele partide au fost de acord ca astfel de lucruri trebuie sa primeze", a precizat Gheorghe Flutur despre numirile de la nivelul deconcentratelor.

In acest context, europarlamentarul Iuliu Winkler a declarat, marti, ca ordonanta prin care au fost schimbati pe criterii politice sefii institutiilor deconcentrate va genera cateva mii de procese in justitie.

Coalitia PD-L-PSD si-a rezolvat "problemutele" pe hartie, anunta si Romania libera. Liderii PD-L si PSD au discutat marti ore in sir despre 40 - 50 de numiri in intreaga tara.

La finalul a doua runde de negocieri, vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat ca "pachetelul de problemute" ridicat ieri de liderul PSD Bucuresti in numele intregului partid a fost rezolvat. El a explicat ca a discutat luni seara cu viceremierul PSD, Dan Nica, si ca, dupa o zi, toate problemele respective au fost rezolvate.

Un important lider al PSD, care a tinut sa-si pastreze anonimatul, a declarat "Romaniei libere" ca problemele dintre PD-L si PSD in privinta numirilor au fost intr-adevar rezolvate, dar "in principiu, pe hartie; a ramas sa asteptam patru zile, sa fie trimise acte, CV-uri, ca aceste numiri sa se si intample".

Este vorba despre numirile in fruntea companiei Tarom si la Aeroportul "Henri Coanda", posturi detinute de multi ani de PD-L, dar si de numiri la RAPPS si chiar la Hidroelectrica.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#problemute PDL PSD, #Vanghelie problemute, #Coalitie PSD PDL , #stiri PSD