Presedintele CJ Constanta ameninta Guvernul cu judecata

Duminica, 30 Mai 2010, ora 11:56
1473 citiri
Presedintele CJ Constanta ameninta Guvernul cu judecata
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu (PSD), a declarat ca va actiona in instanta Guvernul pentru ''modul defectuos, dupa culoare politica'' in care au fost alocate fondurile europene in urma proiectelor depuse in perioada 2007-2010 pentru dezvoltarea rurala in judete.

Pentru asta este hotarat sa angajeze cele mai tari case de avocati, mai ales ca el acuza guvernantii ca, pentru a tine cont de culoarea politica, au modificat regulile in timpul jocului.

Adica, pe masura ce se apropia termenul depunerii proiectelor, se mai modificau textele din ghid, fara sa fie anuntate oficial.

Totodata, in opinia lui Nicusor Constantinescu, desi o putea face, Guvernul nu a solicitat ca banii de la o masura unde nu sunt proiecte depuse sa fie transferati in alta parte, unde existau mai multe proiecte.

In sesiunile de finantare martie-mai si noiembrie-decembrie 2008, de pilda, pe Masura 322, in intreaga tara au fost depuse 1391 de proiecte, iar dintre cele 272 selectate, judetul Constanta a primit fonduri europene doar pentru doua proiecte, cele pentru comunele Topraisar si Cuza Voda, in conditiile depunerii a 32 de proiecte.

In sesiunea iunie-iulie 2009, dintre cele 2054 de proiecte depuse la nivel national, judetul Constanta a avut 45 si au fost selectate cinci proiecte. Asta desi pentru realizarea documentatiilor necesare unui proiect integrat, fiecare comuna a cheltuit in medie, in functie de numarul documentatiilor tehnice elaborate, suma de 40.000 de euro.

In sprijinul acuzatiilor aduse, Nicusor Constantinescu a mentionat ca in sesiunea iunie-iulie 2009, dintre cele 295 de proiecte acceptate la nivel national, judetele conduse de PDL au avut 116, iar cele conduse de PSD 76, in timp ce dintre 1099 de proiecte reportate, adica eligibile, dar pentru care nu a existat finantare, PDL a avut 284, iar PSD 435.

#Nicusor Constantinescu Guvern, #Guvern judecata, #fonduri europene Guvern , #stiri PSD
Comentarii
Poza tudor65
tudor65
rank 5
Asta nu-i betivul ala care dormea in intersectie in Constanta?