Proteste PSD de la Pitesti la Timisoara, pentru sustinerea lui Constantin Nicolescu

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 15:43
2071 citiri
Proteste PSD de la Pitesti la Timisoara, pentru sustinerea lui Constantin Nicolescu
Foto: Antena 3

De la Pitesti, pana la Timisoara, social democratii s-au strans in fata sediilor PD-L, cu pancarte in mana, in semn de sustinere pentru presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, arestat saptamana trecuta, si cerand o Justitie corecta.

Peste 100 de pesedisti, de la filiala locala din Cluj Napoca, protesteaza fata de decizia DNA de a-l aresta pe colegul lor de la Arges si cer sa fie judecat in libertate.

"Am venit sa il sustinem pe colegul nostru de la Arges si cerem sa fie o justitie corecta. El are dreptul sa se apere, nu trebuie sa il condamnam la televizor. Nicolescu ste un om deosebit, am lucrat cu el in campanie. Am iesit ca sa dam un semnal ca sa nu se transforme ce e la Arges intr-o lupta impotriva Opozitiei. Arestarea colegului nostru e posibil sa fie o urmare a ce a fost la Iasi (huiduielile la adresa lui Traian Basescu n.red.) si la Mioveni (protest n.red.)", a declarat un protestatar la Antena 3.

Manifestantii aveau pancarte pe care erau inscriptionate sloganuri ca: "Justitie da, catuse ba".

Social democratii au iesit in strada si la Pitesti, Timisoara, Brasov, Calarasi, dar si in alte orase din Romania.

Si la Iasi au participat la protest aproximativ 70 de persoane. In timpul protestului a venit senatorul PD-L, Petru Movila, dar nu au avut loc incidente. La Iasi, sediile PSD si PD-L sunt in aceeasi cladire.

Si organizatia Judeteana PSD Sibiu a organizat o actiune de protest. Manifestantii au protestat fata de nerespectarii Constitutiei Romaniei, nerespectarea Justitiei, nerespectarea dreptului omului si a prezumtiei de nevinovatie si impotriva tuturor abuzurilor facute de PD-L, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

La Brasov protestatarii au avut un schimb mai dur de replici cu democrat liberalul Nicolae Vlad Popa. Acesta le-a spus ca "sunt coplesiti de ura, dar o sa vada ce pata reprezinta aceasta demonstratie si toate demonstratiile din tara pe imaginea Romaniei.

"Ajungeti sa spuneti ca un om este arestat de justitia politica. Va spun ca nu este adevarat, Justitia isi face datoria", a declarat Popa.

Si PSD Maramures a fost "alaturi de toti colegii sociali-democrati din Romania in demersul impotriva implicarii fatise a politicului in sfera justitiei.

"Este inacceptabil ca PD-L sa faca ceea ce a facut in Arges , unde seful organizatiei PSD a cerut arestarea oamenilor. Romania nu are voie sa se intoarca in trecut , atunci cand Opozitia era aruncata in temnita , sub orice fel de pretexte , doar pentru ca nu canta in struna Puterii", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele social-democrat a lansat un apel la proteste inca de saptamana trecuta.

"Ii chemam pe toti oamenii care vor respectarea legii, pesedisti sau nepesedisti, oameni cu convingeri politice sau simpli romani care vor democratie si libertate, ca in fata sediilor PD-L din intreaga tara sa ceara aplicarea legii, sa ceara libertate pentru Constantin Nicolescu si pentru orice om din aceasta tara, sa ceara PD-L sa nu ne aduca in vremurile in care un partid decide cine este arestat", a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la Pitesti, liderul social-democratilor.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#protest PSD sedii PDL, #sustinere Constantin Nicolescu , #stiri PSD