Protocolul PSD-PD-L Giurgiu nu prevede refacerea majoritatii la CJ

Marti, 24 Februarie 2009, ora 19:36
931 citiri
Protocolul PSD-PD-L Giurgiu nu prevede refacerea majoritatii la CJ

Protocolul de colaborare intre organizatiile PSD si PD-L Giurgiu a fost semnat, marti, in jurul orei 16.00, cele doua formatiuni impartindu-si functiile de conducere in institutiile deconcentrate, a anuntat presedintele interimar al PD-L Giurgiu, Bogdan Cantaragiu.

Potrivit lui Bogdan Cantaragiu, protocolul presupune, in primul rand, impartirea functiilor de conducere in institutiile deconcentrate din judetul Giurgiu, in mod egal intre PSD si PD-L, informeaza NewsIn.

"Sunt 42 de institutii deconcentrate, s-au impartit in mod egal, 21 cu 21. Printre cele mai importante institutii care au revenit PDL Giurgiu sunt Romsilva, Directia de Finante, Casa de Asigurari de Sanatate, Casa Judeteana de Pensii, Cadastrul, Autoritatea Sanitar Veterinara, Directia Muncii, Posta", a precizat Cantaragiu.

Potrivit presedintelui interimar al PD-L Giurgiu, la semnarea protocolului de colaborare intre social-democrati si democrat-liberalii, au participat noua persoane, membri in comisiile de negociere.

"Din partea PSD, a fost domnul Marian Vanghelie (coordonatorul interimar al filialei judetene a PSD, n.red.), Petrisor Mustateanu(presedintele tineretului social democrat din Giurgiu, n.r) si alte trei persoane din PSD. Din partea PDL au fost prezenti, in afara de mine, si trei primari din Giurgiu, iar cea de-a patra persoana care trebuia sa participe, a fost plecata din oras", a mai spus Cantaragiu.

In ceea ce priveste refacerea majoritatii in Consiliul Judetean Giurgiu, Bogdan Cantaragiu a declarat ca protocolul nu prevede acest lucru si ca se asteapta o decizie de la centru, in acest caz.

Consilierii PSD si PNL din cadrul Consiliului Judetean Giurgiu au incheiat o intelegere inainte de validarea mandatelor, dupa scrutinul din iunie 2008, pentru a forma majoritatea. In urma alegerilor de anul trecut, in Consiliul Judetean Giurgiu au fost alesi 30 de consilieri dintre care 12 sunt membri ai PNL, 9 PSD si 9 PD-L, iar presedintele institutiei, Dumitru Beianu, este liberal.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#protocol colaborare PSD PDL, #colaborare PSD PDL Giurgiu , #stiri PSD