Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD a chemat la negocieri sindicatele

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 17:54
1260 citiri
PSD a chemat la negocieri sindicatele
Foto: Arhiva

Conducerea PSD a discutat luni cu lideri ai principalelor confederatii sindicale pe marginea prioritatilor legislative din cadrul sesiunii parlamentare de toamna.

La intalnirea cu liderii PSD au venit presedintele Blocul National Sindical, Dumitru Costin, vicepresedintele Cartel Alfa, Teodor Paraschiv, si liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Protest in Bucuresti: 20.000 de oameni ies in strada pe 22 septembrie

Liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin (foto), a declarat, inainte de inceperea discutiilor, ca a venit la intalnirea cu conducerea PSD cu o agenda care va fi prezentata social-democratilor, dar si altor partide care vor fi interesate de astfel de discutii.

"Incercam sa stabilim niste mecanisme de lucru pentru perioada imediat urmatoare, nu de altceva, dar o sa fie o toamna extrem de incarcata, cel putin in ceea ce priveste initiative legislative, acte normative, legi care urmeaza sa fie aprobate - legea pensiilor, salarizarea in domeniul bugetar, modificarea inspectiei muncii, (...) dar si alte modificari legislative pe care noi le sustinem. Vrem sa ne stabilim niste mecanisme de lucru. Daca nu avem audienta pe zona guvernamentala, (...) atat timp cat nu reusesti cu un milion de argumente economice, juridice, sa-i convingi ( pe guvernanti - n.r.) (...) incerci pe calea aceasta, prin stabilirea unor mecanisme de lucru cu cei din comisiile parlamentare, ca sa scoatem niste modificari in actele normative care sa duca la niste legi de calitate", a explicat Costin.

Referindu-se la unele disensiuni intre confederatiile sindicale, el a spus ca cel mai important lucru pentru ca miscarea sindicala sa reuseasca il reprezinta gasirea unor obiective comune, iar pe baza acestora sa se sustina actiuni comune.

"Altminteri, nu putem sa facem actiuni sindicale cand optiunile noastre sunt diferite. (...) In ceea ce ne priveste pe noi din BNS o sa fim solidari cu actiunile sectoriale care vor avea loc, ca e vorba de sanatate, ca e vorba de profesori, ca e vorba de functionari publici, ca e vorba de protestul celor din mediul economic (...) si, in egala masura, suntem pregatiti pentru luna urmatoare, daca dorim sa facem o actiune unitara la nivelul tuturor confederatiilor sindicale, suntem dispusi sa mergem impreuna", a completat Costin.

CNSLR Fratia intra sub aripa protectoare a PSD

La randul sau, vicepresedintele Cartel Alfa, Teodor Paraschiv, a precizat ca sindicalistii au venit la sediul PSD la invitatia formatiunii social-democrate. "Nu negociem cu niciun partid politic, singurul partid politic cu care negociem este cel care se afla la guvernare si pe care punem presiune. Aici am venit pentru ca am fost invitati la o discutie", a explicat el.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#PSD sindicate, #PSD acord sindicate, #PSD CNSLR FRATIA alianta , #stiri PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Iliescu vine si el , sau el imparte verighete ? PSD sunt fostii militieni si sindicalistii , fostii turnatori , asa ca negocierile vor fi simple ( daca astea mai pot fi numite - negocieri - )
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Ei , ce discutii ...! ...Un paharel de coniac , o sampanie si se fac membrii de partid in staf-ul PSD , asa cum a fost cu liderii de sindicat si FSN - ul dupa 1990 .