Ziare.com

PSD Covasna: Referendumul autonomiei intra in sfera penalului

Joi, 11 Septembrie 2008, ora 20:36

   

PSD Covasna: Referendumul autonomiei intra in sfera penalului
Presedintele PSD Covasna, Horia Grama, considera ca referendumul oficial pentru autonomia Tinutului Secuiesc este ilegal si ar intra in sfera penala.

"Romania este un stat unitar, sa faci un referendum care sa reclame separarea unei parti din stat este un fapt cel putin penal. Din punct de vedere legal nu cred ca poate fi organizat si acceptat", a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, Horia Grama, potrivit NewsIn.

Fost prefect al judetului, Grama a amintit ca pe durata mandatului sau au existat hotarari ale unor consilii locale privind organizarea de referendumuri pentru autonomie, dar acestea au ajuns in contencios administrativ si au fost fie anulate fie retrase.

"Nu vad ce elemente de legalitate ar intruni in plus acest referendum fata de vechea situatie", a precizat liderul PSD.

Conducerea CNS a anuntat recent la Sfantu-Gheorghe ca le va solicita in scris consiliilor locale din Covasna, Harghita si Mures sa organizeze referendumuri oficiale in data de 30 noiembrie, in aceeasi zi in care au fost programate si alegerile parlamentare.

Intrebarea care va fi adresata prin referendum atat romanilor cat si maghiarilor va suna cam in felul urmator: "Sunteti de acord cu modificarea limitelor teritoriale ale judetului, in vederea infiintarii unitatii administrativ autonome tinutul Secuiesc?"

Citeste mai multe despre referendum penal Tinutul Secuiesc PSD Covasna
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1328 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunteti de acord cu modificarea limitelor teritoriale ale judetului, in vederea infiintarii unitatii administrativ autonome tinutul Secuiesc?

Da sunt de acord. Limitele teritoriale ale judetului trebuie modificate in vederea constituirii unui lagar de predare a limbii romane pentru si de reeducare a maghiarilor.

Da sunt, de acord, cand in Ungaria se va infiinta Tinutul Autonom Romanesc.

Da, sunt de acord, daca limitele teritoriale ale judetului constituie exclusiv proprietate privata a maghiarilor, iar nu proprietate publica a intregi Romanii.

 

LA ALEGERILE URMAROARE

HORIA GRAMA PENTRU PRESEDINTE AL ROMANIEI!!!!!

 

ce asteapta Procuratura?

dc nu se sesizeaza? ...dc nu se respecta legile? ... dc nu intram si noi odata in normalitate?

 

Va mai amintiti , cei mai batrini dintre Dvs, de vechea harta a Romaniei unde zona Mures era denumita " MURES -AUTONOMA MAGHIARA".
Era pe vremea lui Gheorghiu-Dej...

 

adica ce?

HOTII,IN FRUNTE CU CEI DE LA ANTENA 3

TOTI RAD PE FATA DE ACEASTA TARA,PRECUM SI EMISIUNEA DE LA ANTENA 3,CU GADEA,STAN SI CARSTOIU.CATA RUSINE,CATA NEMERNICIE,CATA LUPTA PENTRU A FURA IN ACEASTA TARA.SE BUCURA NEMERNICII SI LA TOT CEIA CE NU ESTE AL LOR.DECAT AL MOSILOR SI STRAMOSILOR NOSTRI,AL POPORULUI ROMAN.TOTI CEI CARE DENIGREAZA TARA,CUM SUNT CEI 3 DE LA ANTENA 3SUNT NISTE HOTI SI BANDITI IN FRUNTE CU COMUNISTUL SEFUL ANTENELOR.TV.1,2,3.FELIX .DE CE NU FAC CEI 3 OEMISIUNE PE TEMA DIPLOMELOR SI MINCIUNILE LUI FELIX?ROZATORII NU I-AR MAI RABDA PAMANTUL.

 

alo, cenzura, cum sa scriu sa nu gresesc?

ce nu va convine, mai baieti:
ca sunt unii pe care-i mananca in curtuhas, sau ca sunt unii care vor sa-i scarpine?
Spunti-mi ca sa stiu cum sa scriu sa nu gresesc.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor