PSD a decis în unanimitate: Nu votează guvernul Ciucă SURSE

Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 12:21
5941 citiri
PSD a decis în unanimitate: Nu votează guvernul Ciucă SURSE
Decizia a fost luată în unanimitate FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a propus în ședința conducerii PSD ca partidul să nu voteze guvernul Ciucă. Propunerea a fost aprobată luni, 1 noiembrie, cu unanimitate de voturi, susțin surse politice pentru ziare.com. Practic, odată cu decizia PSD, guvernul Ciucă nu are nicio șansă de a fi învestit.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat luni, 1 noiembrie, că România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate transparentă în Parlament și că social-democrații refuză ideea unui executiv minoritar.

Conform social-democratului, ”liberalii au eşuat să fie oameni, nu mai vorbesc de oameni de stat, şi au rămas doar la statutul de politruci”, în timp ce ”Iohannis se plimbă pe la piramide şi joacă golf”.

”Dacă tot îndreaptă România către anticipate, de ce a mai pierdut inutil timpul? În zadar încearcă să conserve o guvernare liberală minoritară. Vremea guvernelor lui a trecut. Le-a avut, iar acestea şi-au bătut joc de români. Un guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere absolută a lui Iohannis. Chiar nu înţelege că nu sunt nici cei mai frumoşi, nici cei mai pricepuţi, nici aleşii poporului. Sunt epave politice pregătite oricând să scufunde România. Nişte aventurieri. Trăiesc cu iluzia că, în astfel de momente, susţinerea politică trebuie să vină din culise”, mai afirmă Stănescu.

Ce se întâmplă după ce Ciucă pică la vot

În cazul în care guvernul Ciucă pică la votul de învestitură, potrivit Constituției, președintele Klaus Iohannis are posibilitatea de a dizolva Parlamentul, ajungându-se astfel în scenariul alegerilor anticipate, unul aproape imposibil în contextul situației actuale. De altfel, Constituția nu-i impune șefului statului acest lucru, însemnând că Iohannis poate face o a treia nominalizare de premier.

Următorul pas va fi ca președintele să țină consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanți de la toate partidele, cel mai probabil având loc la finalul săptămânii viitoare, urmând apoi ca șeful statului să anunțe noua sa nominalizare.

Mai este de notat și că, potrivit Constituției, guvernul poate sta în interimat cel mult 45 de zile. Cum executivul Cîțu a primit vot împotrivă pe 5 octombrie, ultima zi de interimat ar fi pe 19 noiembrie, adică peste mai puțin de trei săptămâni.

Eveniment Quarterly Report

Averea uriașă a baronului PSD Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA: cinci case, nouă terenuri și venituri lunare de 5.600 de euro
Averea uriașă a baronului PSD Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA: cinci case, nouă terenuri și venituri lunare de 5.600 de euro
Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA în timp ce primea o mită de 1,25 milioane de lei, are o avere uriașă. Acesta administrează de peste 10 ani...
Provocarea adresată de Dacian Cioloș liberalilor: ”Votați moțiunea de cenzură și vom susține un guvern minoritar, cu premier PNL”
Provocarea adresată de Dacian Cioloș liberalilor: ”Votați moțiunea de cenzură și vom susține un guvern minoritar, cu premier PNL”
Europarlamentarul Dacian Cioloş i-a invitat pe liberali să aibă curajul să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu. PNL trebuie să decidă...
#PSD, #conducere PSD, #guvern minoritar, #guvern ciuca , #stiri PSD