PSD a decis în unanimitate: Nu votează guvernul Ciucă SURSE

Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 12:21
5941 citiri
PSD a decis în unanimitate: Nu votează guvernul Ciucă SURSE
Decizia a fost luată în unanimitate FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a propus în ședința conducerii PSD ca partidul să nu voteze guvernul Ciucă. Propunerea a fost aprobată luni, 1 noiembrie, cu unanimitate de voturi, susțin surse politice pentru ziare.com. Practic, odată cu decizia PSD, guvernul Ciucă nu are nicio șansă de a fi învestit.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat luni, 1 noiembrie, că România are nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate transparentă în Parlament și că social-democrații refuză ideea unui executiv minoritar.

Conform social-democratului, ”liberalii au eşuat să fie oameni, nu mai vorbesc de oameni de stat, şi au rămas doar la statutul de politruci”, în timp ce ”Iohannis se plimbă pe la piramide şi joacă golf”.

”Dacă tot îndreaptă România către anticipate, de ce a mai pierdut inutil timpul? În zadar încearcă să conserve o guvernare liberală minoritară. Vremea guvernelor lui a trecut. Le-a avut, iar acestea şi-au bătut joc de români. Un guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere absolută a lui Iohannis. Chiar nu înţelege că nu sunt nici cei mai frumoşi, nici cei mai pricepuţi, nici aleşii poporului. Sunt epave politice pregătite oricând să scufunde România. Nişte aventurieri. Trăiesc cu iluzia că, în astfel de momente, susţinerea politică trebuie să vină din culise”, mai afirmă Stănescu.

Ce se întâmplă după ce Ciucă pică la vot

În cazul în care guvernul Ciucă pică la votul de învestitură, potrivit Constituției, președintele Klaus Iohannis are posibilitatea de a dizolva Parlamentul, ajungându-se astfel în scenariul alegerilor anticipate, unul aproape imposibil în contextul situației actuale. De altfel, Constituția nu-i impune șefului statului acest lucru, însemnând că Iohannis poate face o a treia nominalizare de premier.

Următorul pas va fi ca președintele să țină consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanți de la toate partidele, cel mai probabil având loc la finalul săptămânii viitoare, urmând apoi ca șeful statului să anunțe noua sa nominalizare.

Mai este de notat și că, potrivit Constituției, guvernul poate sta în interimat cel mult 45 de zile. Cum executivul Cîțu a primit vot împotrivă pe 5 octombrie, ultima zi de interimat ar fi pe 19 noiembrie, adică peste mai puțin de trei săptămâni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#PSD, #conducere PSD, #guvern minoritar, #guvern ciuca , #stiri PSD