PSD il acuza pe Boc in cazul Apostu, dar vede cu alti ochi DNA

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 10:32
3101 citiri
PSD il acuza pe Boc in cazul Apostu, dar vede cu alti ochi DNA

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat ca "e grav" ca premierul Emil Boc stia de sase luni ca exista probleme de coruptie in cazul primarului PDL de Cluj, Sorin Apostu, acum arestat, si ca nu a luat nicio masura.

Moldovan a apreciat insa, asa cum o facuse si seful sau de partid, Victor Ponta, ca DNA a dat semne de functionare, o schimbare de pozitie a PSD, care acuzase mereu aceasta institutie ca face "politie politica" pentru Traian Basescu.

"Am sesizat de mult timp ca foarte multi bani publici sunt drenati spre clientela PDL. In ultimii ani, cei mai multi bani publici s-au dus catre municipiul Cluj si zona Cluj, domnul Boc fiind de acolo. E un lucru cu mult mai grav cel pe care ni l-a dezvaluit domnul presedinte Basescu aseara la TVR, ca domnul Boc stia de sase luni ce se intampla acolo si n-a luat nicio masura.

Sunt convins ca vor mai fi si alte cazuri, foarte multi din acesti reprezentanti ai PDL nu le gestioneaza in mod legal. Am sesizat lucrurile astea de la Neamt la Suceava la mine in Bistrita Nasaud - avem un presedinte al Consiliului Judetean care face asemenea lucruri si cred ca mai sunt si multi altii.

Se intampla un lucru important - DNA a dat cateva semne de functionare, mi-as dori ca lucrurile sa mearga pana la capat. Eu mai am un semn de intrebare daca toate aceste cazuri vor fi si finalizate", a precizat Radu Moldovan pentru Ziare.com.

Luni, seara, presedintele Traian Basescu a spus ca premierul Emil Boc stia "categoric" de suspiciunile de coruptie de la Cluj.

"Nu numai legat de Cluj sunt informatii, sunt informatii despre alte judete, asta nu inseamna ca cineva se duce si spune 'vezi, fura mai cu grija ca se stie'. N-ai dreptul sa faci asa ceva", a spus Basescu.

PDL nu si-a dorit uninominalul

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al PSD crede ca PDL nu a dorit votul uninominal pur, dar ca a preferat sa dea vina pe UDMR pentru asta.

"Am exprimat o pozitie foarte clara a USL si vom sprijini reducerea numarului de parlamentari, avem si un proiect de lege depus in acest sens. Suntem total impotriva procedurii de comasare a alegerilor si, daca va fi o angajare a raspunderii pentru comasarea alegerilor, vom depune motiune motiune de cenzura

Nu cred ca si-a dorit nici PDL vreun moment acest lucru (vor uninominal pur - n.red) si au dat vina pe UDMR", a opinat Moldovan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PSD Boc Apostu, #PSD coruptie PDL, #PSD DNA , #stiri PSD