Ziare.com

PSD: Ministerul Justitiei intarzie adoptarea Codurilor Civil si Penal

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 16:36

   

PSD: Ministerul Justitiei intarzie adoptarea Codurilor Civil si Penal
Social democratii ii transmit ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, ca cererea sa, adresata Parlamentului, de a urgenta adoptarea Codurilor Civil si Penal este nejustificata, luand in considerare ca institutia pe care o conduce a intarziat asta.

Departamentul PSD de Justitie ii transmite lui Predoiu ca imposibilitatea aprobarii Legii pentru punerea in aplicare a Codului civil a intervenit din cauza Ministerului Justitiei care, dupa inaintarea proiectului la Parlament, a depus 99 de amendamente, atat de forma, cat si de fond, ce pune in discutie calitatea proiectului intocmit si inaintat pentru dezbatere si adoptare, se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

De asemenea, PSD atrage atentia ca intrarea in vigoare a celor doua Coduri este conditionata si de adoptarea legilor de punere in aplicare a Codurilor de procedura civila si penala, lucru imposibil de realizat de Parlament pentru ca Ministerul Justitiei nu a finalizat studiile de impact necesare elaborarii acestora.

"Cele patru Coduri intra in vigoare simultan, responsabilitatea privind elaborarea si inaintarea in vederea dezbaterii reprezentand atributul exclusiv al Ministerului Justitiei, care incearca insa sa se disculpe pentru incompetenta in fata Comisiei Europene transferand responsabilitatea neadoptarii acestora la Parlament", se mai arata in comunicat.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1140 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

INTOTDEAUNA DUREAZA MULT

Si speranta moare ultima!

 

Nu e chiar asa

Stimati domni si doamne,
Unui observator cat de cat neutru ii este foarte clar ca tuturor parlamentarilor le-a pasat si le pasa prea putin de intrarea in vigoare a celor doua coduri (civil si penal). Sa luam cazul proiectului de lege pentru intrarea in vigoare a codului penal, trimis de guvern la senat in iulie, repartizat de biroul permanent al senatului la comisia juridica in 1 noiembrie 2010, inceput analiza pe el in decembrie, luat vacanta o luna si jumatate, reluat in februarie, aprobat de senat in 2 martie, trimis la camera, repartizat de biroul camerei la comisie cu termen 7 aprilie, "pus la colt" reprezentantul guvernului care timid a incercat sa spuna ca ar trebui un termen mai scurt, primit luni scrisoarea ministrului la biroul camerei si repartizata scurt la comisia juridica, unde probabil de luna viitoare vor incepe laborioase analize.
Domnilor si doamnelor deputati, ce v-am spus eu este preluat din stenogramele parlamentului. Ca unul profan ce ma declar, care este substratul de se incearca (va rog sa ma contraziceti daca gresec) tergiversarea intrarii in vigoare a noilor coduri, care nu stiu cat de noi mai sunt dupa vreo doi ani de la aprobare ?! Tot ca o parere personala este jenant pentru noi in general si pentru dumneavoastra in special daca va trebui sa intervina iarasi presedintele Traian Basescu pentru ca dumneavoastra sa acordati atentia cuvenita acestor noi (?) coduri.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor