Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD nu este incantat de scenariul "Iohannis 2"

Luni, 30 August 2010, ora 08:01
1699 citiri
PSD nu este incantat de scenariul "Iohannis 2"
Foto: Arhiva

PSD va discuta luni in cadrul Comitetului Executiv planul PNL despre reluarea proiectului Iohannis, adica formarea unei majoritati in jurul unui premier independent, insa se pare ca social-democratii nu sunt foarte incantati de acest lucru, ei dorind un premier din cadrul partidului lor.

"Vom discuta declaratiile PNL in cadrul Comitetului Executiv si vom vedea ce decizie se impune. Nu vreau sa intru intr-o disputa cu colegii liberali, dar le-as reaminti ca noi i-am sustinut in Parlament cand PD a iesit de la guvernare si au fost nevoiti sa guverneze singuri", a declarat purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Radu Moldovan, pentru Adevarul.

Avand in vedere ca PSD nu este multumit de noul proiect Iohannis, daca actualul Executiv va cadea, planul partidului ar viza formarea unui guvern monocolor care sa functioneze pana la alegeri, in fruntea caruia sa fie un prim-ministru social-democrat si care sa fie sustinut de liberali.

"Mi se pare normal ca un partid mare cum este PSD, cu atat de multi parlamentari, sa propuna premierul si sa aiba un program de guvenare de stanga", a declarat vicepresedintele social-democrat Ioan Chelaru.

Robert Negoita spune ca propunerea PNL este una "exotica". "Nu este realist in actuala conjunctura sa vorbesti despre un premier independent. Cred ca avem nevoie de un premier puternic, politic. Si mai cred ca nu e bine ca varful de lance sa fie din alt material decat lancea ca se rupe. Trebuie sa avem premier de la noi si nu orice premier", a spus Negoita.

PSD considera ca liberalii ar fi datori sa ii sprijine, pentru ca in primavara lui 2007, cand PD a iesit de la guvernare, Cabinetul Tariceanu s-a mentinut la putere cu sprijinul social-democratilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PSD PNL proiect Johannis, #proiect Johannis PNL , #stiri PSD