PSD nu se lasa: Bugetarii raman in functii si Codul Educatiei nu va fi asumat

Duminica, 09 August 2009, ora 21:09
2533 citiri
PSD nu se lasa: Bugetarii raman in functii si Codul Educatiei nu va fi asumat

Cei 20% dintre bugetari pe care PD-L, la indemnul presedintelui Traian Basescu, vrea sa ii trimita in somaj tehnic, isi vor pastra locurile de munca.

Totodata, Legea Educatiei nu se va transforma in inca o Ordonanta de Urgenta publicata in Monitorul Oficial prin care Guvernul isi asuma din nou raspunderea, ci va ajunge in Parlament. Asta e concluzia sedintei informale a PSD, de duminica seara.

Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, a explicat ca PSD isi mentine pozitia: "Nu suntem de acord cu disponibilizarile bugetarilor. Referitor la Legile Educatiei, nu sustinem PD-L privind asumarea raspunderii Guvernului. Legile vor ajunge in Parlament".

La randul ei, sefa Invatamantului, Ecaterina Andronescu, a dat un ultimatum celor din PD-L: "Legile Educatiei trebuie dezbatute public. Asumarea raspunderii pe Legile Educatiei reprezinta o decizie politica si nu este cea mai potrivita".

Ministrul Educatiei il contrazice, astfel, pe premierul Emil Boc, care a anuntat sambata ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legile Educatiei, iar acesta va reprezenta un test pentru colegii de coalitie de la PSD.

Ecaterina Andronescu a adaugat ca subiectul asumarii raspunderii Executivului pe Legile Educatiei nu a fost discutat in sedinta de Guvern, dar in opinia sa, o dezbatere publica pe aceste legi este necesara.

Mai multi lideri ai PSD au declarat duminica seara, inaintea sedintei informale a partidului, ca trebuie sa aiba loc o discutie cu PD-L in legatura cu decizia de asumare a raspunderii pe Legile educatiei, iar Marian Vanghelie a sustinut ca nu se pune problema ca cineva "sa trimita acasa" PSD.

"Ei (PD-L) pot sa ne ameninte cu asumarea raspunderii, cu doamna Udrea, cu doamna Ridzi, dar societatea merge inainte. Vedem in primul rand ce vrea si societatea si ce este bine, nu cred ca se pune problema ca ne trimite cineva acasa. Suntem si noi mari, am crescut, e greu, e complicat", a comentat Marian Vanghelie, duminica, declaratiile democrat-liberalilor privind iesirea de la guvernare a PSD daca nu accepta asumarea raspunderii Guvernului pe legile educatiei.

La sedinta au participat liderul PSD Mircea Geoana, ministrii Dan Nica, Constantin Nita, Ion Bazac, Ecaterina Andronescu, dar si Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Liviu Dragnea si Marian Oprisan.

Citeste si:
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan explică de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Bucureștiului în seara precedentă grevei STB: ”Se făcuse târziu”
Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a explicat de ce nu i-a răspuns la telefon prefectului Alexandra Văcaru în seara precedentă grevei STB. Nicușor Dan susține că i-a văzut apelul,...
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, a ajuns în fața procurorilor DNA
Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a fost chemată la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), vineri dimineață, 21 ianuarie. ”Discuțiile” cu procurorii DNA au...
Comentarii
gelu
rank 1
Reducind pensiile securistilor is activistilor la nivelul minim pe economie se obtine o economie anuala de 1, 8 miliarde de euro!!!