PSD o vrea pe Teodoroiu la Justitie, PD-L vrea numiri apolitice

Luni, 23 Februarie 2009, ora 22:34
1759 citiri
PSD o vrea pe Teodoroiu la Justitie, PD-L vrea numiri apolitice
Foto: Gandul

Liderii PSD isi mentin propunerea ca Maya Teodoroiu sa fie numita secretar de stat la Justitie, in timp ce PD-L insista ca numirile din Minister sa fie apolitice, in contextul duritatii raportului CE.

Mircea Geoana a declarat, luni, ca PSD asteapta ca premierul Emil Boc sa faca aceasta numire, iar ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a precizat ca, probabil, urmeaza ca presedintii celor doua partide sa discute din nou aceasta problema, informeaza NewsIn.

Nu numai pesedistii raman ferm pe pozitii, ci si cei de la PD-L. Vasile Blaga, secretarul general al PD-L, a afirmat ca numirea unui secretar de stat la justitie pe criterii politice ar fi un gest nepotrivit in contextul in care raportul de monitorizare pe justitie este net nefavorabil Romaniei.

"Daca vreti sa dam inca un semnal nelalocul lui catre Comisia Europeana prin numiri politice la Justitie, putem face si asta. Numai ca n-am vazut raport de monitorizare mai dur la adresa Romaniei decat acesta pe care l-au publicat acum.

Chiar daca este un raport intermediar, va repet, nu am vazut altul mai dur. Eu sper sa venim totusi cu numiri apolitice la Ministerul de Justitie", a declarat Blaga, luni, pentru NewsIn.

Democrat-liberalul a apreciat ca discutiile legate de numirea Simonei Maya Teodoroiu ca secretar de stat fac parte dintr-o serie care mai include si discutiile despre sefia Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor.

"Acestei structuri, ministrul David i-a dublat numarul de angajati. Si pentru ce? Ca sa nu stim ca avem probleme cu un om de la clubul Dinamo?", a spus Blaga.

Catalin Predoiu a declarat, luni, ca propunerea unui secretar de stat la Ministerul Justitiei din partea PSD este o problema a coalitiei si ca decizia apartine primului ministru, Emil Boc.

Predoiu a raspuns astfel la o intrebare privind propunerea PSD pentru numirea ca secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei a Simonei Maya Teodoroiu.

"Eu am inaintat acum aproximativ doua luni patru CV-uri pe care le-am propus, din care premierul a numit trei. A ramas un al patrulea loc in legatura cu care s-a iscat aceasta discutie", a declarat ministrul Catalin Predoiu, adaugand ca al patrulea CV apartine unui magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Intre timp, Ministerul Justitiei functioneaza, va asigur!", a mai spus Predoiu. Ministrul Justitiei a tinut sa precizeze ca nu va comenta decizia prim-ministrului privind ocuparea functiei de secretar de stat ramasa vacanta momentat.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, pe 12 februarie, dupa intalnirea liderilor coalitiei, ca "este nepermis" ca de doua luni de zile se intarzie numirea propunerii de secretar de stat la Ministerul Justitiei, facute de PSD.

"Este nepermis ca de doua luni de zile propunerea PSD pentru secretar de stat la justitie sa fie nerezolvata. Sunt convins ca va fi suficienta intelepciune din partea Guvernului pentru a rezolva si acest lucru", a afirmat Geoana.

Liderul PSD a explicat ca a cerut, in cadrul intalnirii liderilor coalitiei, "accelerarea numirilor acolo unde acestea inca treneaza". "Nu va ascund ca si din punct de vedere al secretarului de la justitie, pe care PSD l-a propus, astept din partea primului-ministru si al ministrului de resort rezolvarea neintarziata a acestui subiect", a comentat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#PSD PDL Justitie, #Maya Teodoroiu, #tensiuni PSD PDL , #stiri PSD