PSD: PDL si Basescu se pregatesc de impozitarea pensiilor

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 21:51
2085 citiri
PSD: PDL si Basescu se pregatesc de impozitarea pensiilor

Social democratii sustin ca Guvernul Boc si Traian Basescu se pregatesc sa elimine pensia minima, dar si de impozitarea tuturor pensiilor, semnalul fiind declaratiile Elenei Udrea potrivit carora Romania are peste un milion de oameni care iau pensii si ajutoare sociale fara sa aiba dreptul.

"PSD considera ca Elena Udrea a folosit in mod intentionat un limbaj ambiguu, sugerand ca sunt acordate pensii in mod ilegal, pentru a vorbit de fapt despre cei care primesc acum pensia minima, in baza legii adoptate in 2009. Consideram ca acest mesaj a fost transmis pentru ca PDL incearca in aceasta perioada sa elimine pensia minima si sa vina cu alte masuri impotriva pensionarilor", se arata intr-un comunicat al PSD remis Ziare.com.

Social democratii reamintesc si declaratiile recente ale lui Sebastian Lazaroiu, care spunea ca Romania se imprumuta pentru a acoperi deficitul de la fondul de pensii.

"In acest context, amintim declaratiile recente ale ministrului Muncii, referitoare la faptul ca ne imprumutam pentru a acoperi deficitul la Fondul de pensii, precum si insinuarile facute de presedintele Romaniei, conform carora salariile din sectorul bugetar nu pot fi readuse la nivelul dinainte de taieri, din cauza deficitului la Fondul de pensii. PSD considera ca Guvernul condus de PDL se pregateste nu doar sa elimine pensia minima, ci si sa impuna impozitarea tuturor pensiilor, masura al carei adept este Traian Basescu", se mai arata in comunicat.

PSD atrage atentia ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, ca risipa din ultimii ani - pe asa-zise "investitii" in telegondole nefunctionale, centre de tratament inchise a doua zi dupa inaugurare sau terenuri de sport in panta - se afla printre cauzele deficitului inregistrat la bugetul Romaniei.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com