Ziare.com

PSD si ALDE au depus in Parlament Legile pentru infiintarea Fondului Suveran si a Bancii de Dezvoltare. Vor dezbatere in regim de urgenta

Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 11:34

   

PSD si ALDE au depus in Parlament Legile pentru infiintarea Fondului Suveran si a Bancii de Dezvoltare. Vor dezbatere in regim de urgenta
Parlamentarii PSD si ALDE au depus, in Parlament, legile pentru infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii si a Bancii de Dezvoltare a Romaniei - necesare pentru "stimularea economica" si "dezvoltarea anteprenoriatului", PSD cerand dezbaterea proiectelor in procedura de urgenta.

Proiectul de lege pentru infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii - S.A. (FSDI), prevede ca institutia este detinuta "in intregime, pe toata durata sa de functionare, de catre statul roman", drepturile si obligatiile izvorate din calitatea de actionar unic al FSDI fiind exercitate, in numele statului roman, de catre Ministerul Finantelor Publice.

"FSDI functioneaza ca un fond de investitii alternativ, administrat intern in conformitate cu prevederile Legii nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investitii alternative", ASF fiind insarcinata sa emita reglementari specifice pentru activitatea FSDI.

Potrivit sursei citate, Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii are ca scop atat dezvoltarea si finantarea din fonduri proprii si din fonduri atrase, proiecte de investitii rentabile si sustenabile, in diverse sectoare economice prin participare directa ori prin intermediul altor fonduri de investitii sau al unor societati de investitii, singur sau impreuna cu alti investitori institutionali sau privati, cat si administrarea activelor financiare proprii, in vederea obtinerii de profit.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Operatiunile FSDI sunt finantate din: venituri obtinute din dividente incasate de la societatile la care detine actiuni, venituri din tranzactionarea de instrumente financiare emise de alte entitati, operatiuni cu instrumente financiare proprii, venituri din vanzarea de pachete de actiuni din portofoliu, imprumuturi, inclusiv prin emiterea de obligatiuni si din alte surse prevazute de lege.

FSDI va fi administrat in sistem dualist de catre un consiliu de supraveghere si un directorat, in conformitate cu prevederile Legii societatilor nr. 31/1990, se arata proiectul depus de parlamentarii PSD si ALDE.

Consiliul de supraveghere este format din 9 membri, "desemnati pe baza a cel putin" urmatoarelor criterii de selectie: expertiza in domeniul financiar-bancar necesara indeplinirii responsabilitatilor specifice FSDI, experienta in administrarea de societati, integritate profesionala, buna reputatie, cunostinte, aptitudini si experienta adecvate complexitatii activitatii specifice FSDI, atat individual cat si la nivel colectiv, dupa o procedura proprie de selectie transparenta, care va fi propusa de actionar si inaintata spre aprobare, prin hotarare, Parlamentului Romaniei.

FSDI este exceptat de la aplicarea prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa.

Numirea primilor membri ai Consiliului de supraveghere se face de cele doua Camere ale Parlamentului, la propunerea actionarului, pentru o perioada de cel mult 18 luni, avand ca mandat numirea directorilor si organizarea activitatii FSDI.

Presedintele Consiliului de Supreveghere va prezenta anual Parlamentului, pana cel tarziu la finalul lunii septembrie un raport de activitate asupra gestiunii economico-financiara si investitionale a FSDI, precum si stadiul indeplinirii fiecarui indicator de performanta in parte.

Capitalul social al FSDI subscris integral la data constituirii ar urma sa fie format din aport in natura reprezentat de pachetele de actiuni prevazute in aneza 1 precum si aport in numerar in valoare de 9.000.000.000 lei.

Initiatorii sustin, in expunerea de motive, ca "FSDI isi propune ca obiectiv direct sustinerea dezvoltarii economice prin investitii in sectoarele competitive, care antreneaza un efect de miltiplicare in economie, in urma atragerii de capital si surse din piata financiara".

Program de guvernare 2017-2020 aprobat de Parlament prevede implementarea unei strategii economice nationale de dezvoltare pe termen mediu si lung, inclusiv prin crearea unor noi instrumente de investitii, care sa conduca la dezvoltarea economiei romanesti si sa ofere o alternativa de finantare a proiectelor de investitii in domeni precum infrastructura, energie, agricultura, sanatate, dar si alte domenii, spun initiatorii proiectului de lege.

"Crearea unui fond suveran de investitii reprezinta o masura necesara de stimulare economica prin care, in urma tragerii de capital din piata financiara interna si internationala, vor putea fi constituite surse de finantare pentru proiecte de investiti profitabile si sustenabile ce vor antrena un efect de multiplicare in economie, conducand la dezvoltare in paralel cu cresterea veniturilor bugetare", se arata in expunerea de motive.

Infiintarea FDSI va avea impact asupra veniturilor bugetului de stat incepand cu 2018 in sensul reducerii veniturilor bugetului de stat cu valoarea dividentelor incasate de FSDI in contul actiunilor transferate in portofoliul FSDI, precizeaza initiatorii.

Parlamentarii PSD-ALDE spun ca "aceasta influenta va fi recuperata in anii urmatori primului an de functionare prin incasarea dividentelor pe care PSDI le va plati statului, in calitate de actionar unic".

Cheltuielile cu taxele si tarifele necesare infiintarii FSDI se vor suporta din bugetul de stat, prin bugetul MFP-Actiuni Generale, estimandu-se un impact de aproximativ 100 mii lei pentru aceste cheltuieli pentru anul 2017, potrivit expunerii de motive.

PSD-ALDE au depus, in Parlament si Legea privind infiintarea, organizarea si functionarea Bancii de Dezvoltare a Romaniei - S.A.Proiectul de lege prevede ca "BRD - S.A. (Banca) este o entitate juridica autonoma si independenta capabila sa incheie orice tip de contracte in scopul indeplinirii atributiilor sale, poate participa la achiziti publice si poate detine sau instraina orice bunuri in acord cu obiectul sau de activitate".

Obiectivul Bancii este de a sprijini anteprenoriatul si dezvoltarea socio-economica a Romaniei prin promovarea investitiilor si asigurarea finantarii, prin derularea de servicii financiare si de consultanta, si prin emiterea de titluri de valoare si strangerea de fonduri sau de capital in scopul sustinerii acestor servicii, se arata in proiectul de lege.

Banca ar urma sa acorde "o atentie deosebita" nevoilor IMM, prin masurile de Ajutor de stat (in conformitate cu Regulamentul general de exceptare pe categorii de ajutoare sau prin masuri de finantare, in conformitate cu Regulamentul de minimis) si marilor proiecte de infrastructura.

Banca de Dezvoltare a Romaniei va putea acorda imprumuturi directe cu conditia sa nu excluda finantarea viabila din partea bancilor comerciale, a investitorilor privati si a altor intermediari financiari privati.

De asemenea, poate sa ofere finantare in conditiile pietei si sa obtina rentabilitate echivalenta cu cea obtinuta pe piata pe repere comparabile, cu conditia ca, in desfasurarea unei astfel de activitati nesustinute prin ajutor de stat, sa nu concureze cu furnizorii comerciali, ci "sa remedieze deficitul sau esecurile infrastructurii financiare".

Banca nu poate sa preia depozite de la consumatori privati, prevede proiectul de lege.

Institutia ar urma sa fie condusa de un Consiliu de administratie format din 7 membru: presedinte si patru directori, persoane cu inalta competeta in sectorul economic, financiar si bancar, numiti de Ministrul Finantelor Publice; doi directori independenti, din sectorul non-guvernamental, numiti de Ministrul Finantelor Publice, la recomandarea Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala si care nu fac parte din acesta.

Mandatul presedintelui va avea o durata de 6 ani.

Initiatorii sustin in expunerea de motive, ca "pe fondul unei lipse acute de finantare extra-bugetara, se impune necesitatea infiintarii unei institutii a carei activitate sa constea in realizarea deopotriva pentru persoane fizice si juridice legal constituite, de finantari, cofinantari, refinantari, garantari sau alte operatiuni bancare, asigurari si reasigurari destinate sa asigure dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea autoritatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatilor de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator si sustinerea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijloci in concordanta cu politica asumata prin programul de guvernare", Banca urmand sa fie "un catalizator de dezvoltare a economiei romanesti".

PSD si ALDE sustin ca abordarea este "consistenta cu viziunea europeana si urmeaza principiile noii arhitecturi a sistemului financiar european".

Caracterul de urgenta solicitat de catre initiatori se justifica in contextul existentei unui risc major al pierderii unor finantari nerambursable cauzate de lipsa de cofinantare, se precizeaza in expunerea de motive.

"Impactul financiar asupra bugetului de stat consta in asigurarea capitalui de stat initial in cuantum de 1.000.000.000 de lei", potrivit sursei citate.

PSD a solicitat Parlamentului sa dezbata si sa adopte cele doua proiecte de lege in procedura de urgenta.

Proiectele de lege au fost depuse la Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Premierul Mihai Tudose declara in luna iulie ca Fondul Suveran de Investitii nu va fi adoptat prin ordonanta de urgenta, ci va ajunge in dezbatere in Parlament, afirmand este "un lucru mult prea important".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4321 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
54 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"PSD si ALDE au depus in Parlament Legile pentru infiintarea

Fondului Suveran si a Bancii de Dezvoltare. Vor dezbatere in regim de urgenta"

- radacini si coaje de copac vom manca ! :o(((

 

nu ma baga in aceiasi oala cu matale,ca io nu am dantura matale Nea

Nicule ...!....io,ceai cu paine,de la tomberon....ceaiul fara zacar....

 
 

Inca o modalitate de a fura banii romanilor pe

cai "legale" ! Adica, cai legalizate de hotie lade-psd-ista ...

Atacul grupului infractional organizat continua!

Cea mai legala metoda de a fura este sa deturnezi banii publici intr-un asa zis fond si o asa zisa banca, ce vor fi conduse de penali din grup, dupa care banii vor fi directionati numai catre Teldrumurile baronilor aldepesedisti !
DNA, sa vina sa va ia !!!

 

ia uite cine stie metoda ! asa faceau ai matale,cand erau la

guvernare ? ....ma refer,la ciolos,care nu absorbea nimic din fondurile europene,dar sifona de la buget....!

copile...

spui minciuni !
- Ciolos a absorbit vreo 6 mld euro fonduri europene
- Dragnea si ai lui a absorbit vreo 0(zero) mld europene !

Partea proasta e ca si in 2018 (in situatia absurda că acest grup infractional rămane la putere) fondurile absorbite vor fi tot ... vreo 0 (zero) mld...

Să crești mare !

 

Frumoasa Tara, DNA nu poate ca sa-i ia pe acesti infractori!

In prezent lupta intre DNA si infractorii din PSD si Alde Tariceanu este inegala. Grupul infractional este mult mai puternic decat DNA.Acest grup este sprijinit atat de Tudorel cat si de CSM in frunte cu tov. Dorneanu. Shalom

Chiar nu aveti minte nici cat un Pszidist??

Cine va pune sa stati de vorba cu Copii sau hamburiti ??
Nu ai ce sa le explici..sau sunt nascuti cu capul in Latrina
3 sau sunt prevazuti cu cipuri sub soricul grosolan!
Mai bine le explicati ce sunt nu povesti ce le cunosc deja....... dar fac pe patrupezi porkarului mustacios ... ceia ce sunt cu adevarat !

Ca idee e bună, să vedem realizarea

Ăștia să-l lase să dospească liniștit cam vreo 10-15 ani să acumuleze valori dacă economie-i merge bine,nu are nici un rost să mulgi dividendele de la inceput,dacă nu e nevoie.NU o să fie el ca Fondul BlackCastle cel mai baban din lume,nici cel puțin nu se poate compara cu ăla din Norvegia,da cel mult e bine că s-a inceput,cred că depeșele criptate ale ambasadelor străine consideră data asta ca un eveniment important.E bine să fie și o prezență a opoziției in consiliul de administrație așa ca "Ochiul atotvăzător" din Tolkien,că nu se știe niciodată,cu ochii tot timpul la slănină nu se vede ce fac șoriceii.

 

@scorillo - e absurd

...total absurd.

Romania lui Dragnea poate trage 40 mld de euro de la UE (e drept bani controlati). Trage acum zero.

Dar Dragnea & GIO imprumuta in primele 10 luni 10 mld de euro de la banci !

Si face acum acest fond, specific tarilor care au atatia bani ca nu mai stiu ce sa faca cu ei (vezi Norvegia).

De unde-l alimenteaza? De la marile regii de stat care nu si-au platiti nici contributiile la stat? Si ce sa faca cu ei? Autostrazi? Pai de ce nu face cu fonduri europene?

E aiurea.

@Mircius Ca sa echilibreze piata financiara

Si sa nu mai pice Bursa de cate ori se supara strainii.
Sa nu mai pice leul de cate ori iese la demonstratii directorul Raiffeisen Bank.
E bine sa construiasca si autostrazi , cum sa nu , dar si mai bine e sa avem o bruma capital romanesc .
Iar fondurile de pensii profesionale - alt instrument de capitalizare romaneasca.
Cum sa ai suveranitate , daca tu nu ai 2 lei ai tai ?

Nu e un fond al PSD omule

Sunt mijloace de control,avem legile pentru astea,or să fie independenți de guvern,indiferent de culoare politică,o grupare de tehnocrați sau de cioloși să ințelegi,de specialiști care cu dividendele firmelor de stat cumpără acțiuni,obligații statale de la firmele listate pe diferite burse,din piața de acțiuni internaționale,iși plasează prezența pe alte fonduri finanțindu-le la rindul lor și toate astea cu ciștig,in general pe termen lung.Fondul norvegian e de 6 ori mai mare ca PIB norvegian și crește deja exponențial.Dacă nu sint mecanisme bune de reglare,sau "cioloșii" nu sunt pregătiți foarte bine profesional e clar că va da chix,ei de fapt se "joacă la bursă",la risc pe banii statului.Ideea e ca dividendele firmelor de stat aduc valori la un nivel mai mare adică mai mult decăt vărsarea directă la bugetul de stat.IN orice caz oamenii ăia trebuie plătiți și chiar foarte bine ca să nu facă jocul
unor interese aliene,stim doar că romanii ii urăsc pe trădători.La fondul ăla or să aibe acces și liberalii ,usr,pmp etc cind or fi la putere cind o fi nevoie de el

sigur scorilo

fondul norvegian a fost pus in vanzare, se lichideaza.
si de controlat fondul asta suveran al nostru or sa-l controleze hotii care dau legea.
adica vor fura cum voor muschii lor, la greu.
la restul lumii vor ramane paiele uscate.

Bravo! Nu am putut accesa programul Juncker ca nu avem Banca

de stat.Suntem singura tara din Europa ,care nu avem o Banca de Stat care sa lucreze cu UE si BERD !!!
Nu putem accesa , depune garantii , finanta partial , contribui cu depozit pentru proiectele Romaniei.
Bravo si cu Fondul Suveran , acum mai trebuie SINDICATELE sa infiinteze Fonduri de Pensii profesionale.
Schimbati legea sindicatelor ,ca sa poata infiinta si gestiona Fonduri de Pensii private profesionale.

 

magdalena - ba avem !

Eximbank ! De stat si superpolitizata.
La ce bun alta similara?
Aaa, sa nu se supuna regulilor bancare si sa faca Dragnea ce vrea belina lui banii? Ok.

Fondul asta nou ar avea sens daca ar fi alimentat din pensiile speciale (care pe o perioada de 20 de ani ar putea fi reduse la pensia medie). E o idee.

Daca aveam , nu ni se mai respingeau proiectele pe

acest motiv. Exista diferente legislative in privinta a ce poate face EximBank.
"EximBank - sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale."

Mircius iti pierzi timpul cu magdalena: ea e faxul

care transmite citet tot ce primeste si citeste pentru a spori confuzia celor care mai cred inca ca pesedeu ar activa si in interes national.
De investit sau construit IOC ptr ca nu mai poate circula liber shpaga(toti tremura de frica DNA da niciunu nu renunta la sfanta shpaga) iar de accesat fonduri din afara iarasi IOC ptr ca banii externi lasa urme vizibile si nu pot fi matrasiti cinstit, dupa metoda patentata de pesedeu violentat de DNA.
Orice interpelarea adresata, cu bun simt si documentata, ii sporeste subliminal credibilitatea: uite domne ce frumos, cursiv si citet vorbeste, inseamna ca stie DANSA ceva; uitam prea usor ca ne-au trebuit peste 10 ani de furturi pe fata sa recunoastem adevarata natura a celui mai mare si "cinstit" partid politic socialist: ei vor sa fure cat mai linistiti si/sau legal si basta.

Si unde au disparut bancile noastre de stat? Unde s-au

evaporat?.

Ati inlocuit statul roman-cu statul strain

Nu v-ati gandit ca un stat, oricat de minimal , nu poate exista doar ca are un nume, ci are nevoie de instrumente.
Ati urat statul roman si ati vandut bancile de stat tot la banci de stat , dar franceze , grecesti etc.
Ati privatizat rezervele de la stat - tot la companii de stat , dar austrice , franceze.
Ati privatizat retelele de distributii de stat - tot la companii de stat , dar germane , franceze.
Voi iubiti statul si e minunat manager , doar urati statul roman.

mangalito

minti cu nerusinare...
si chiar daca prin absurd ai avea dreptate, nu psd a vandut, furat, expoliat bancile de stat alea care erau?

Cred ca magdalenaferu este sefa postacilor rosii

socotind dupa numarul de minciuni alde-psd-iste pe comentariu !
Se pricepe si la economie si la banci nu numai la justitie ...

Mai stie cineva ce s-a ales de fondul Solidaritatea?

Am cotizat si eu ca un fraier la acel cont, iar smecherii si-au insusit banii. Acum creiaza un nou fond ca mafia transpartinica sa aiba de unde fura legal. Pe insula Belina, devenita cu acte in regula proprietatea ABUZATULUI, trebuie facute investitii.

 

ia zi mangalito, care nu confunzi...

daca tu nu minti cu supramasura si supranerusinare, cum se face ca guvernul psd se lauda cu absorbrtii de fonduri europene la greu?
cum se atrageau banii atunci de la ue?
cu valiza, cu geamantanul, cu portbagajul???
ia zi mangalito!!

@basil Fondul lui Boc nu era de investitii !

Unul confunda o banca de stat care sa lucreze cu BERD si FMI pentru proiecte nationale cu o bancuta pentru imm-uri romanesti.
Altul confunda fondul de solidaritate cu donatori al lui Boc , cu fond de investitii , care are rol la bursa si in piata de capital.

 

Daca nu stii, de ce te bagi ca musca'n lapte?. Voi vedeti

peste tot numai Boc si basisti, sorositi si alte stafii. Sunteti deja bantuti de schizofrenie. Desteapta lumii, fondul Solidaritaea s-a infintat imediat dupa '90 si a disparcut in neat cu bani cu tot, asa cum a disparut si bancorexul.

Ai zis de donatii-deci Fondul Solidaritatea al lui

Boc.
Te referi la certificatele de actiuni distribuite cetatenilor ?

ruginitul si majoritate pisidistilor sunt ne

educabili!
acesta natie de "alte nationalitati" sunt de sute de ani plecati de acasa dar nu reusec sa termine 4 clase!
Ce vrea Penalul draknea este o noua sursa ca sa poata invarti banii cum vrea el....
nimic mai mult.

 

rar mi-a fost dat sa vad pe forum o indivita cu un

asemenea tupeu si cu o totala lipsa de bun-simt. Nici macar bengosul, 4lea si mariam nu au decazut intr-un asemenea hal de totala lipsa de bun-simt.

Ce legatura are Ponta cu Banca de Dezvoltare a Ro

Eu nu l-am votat niciodata pe Ponta.
Daca exista Ponta , trebuie sa nu putem depune garantii pentru proiecte nationale ?

@magdalenaferu 13.10

- sanitarooo ! ii zicea proprietatea si-a aparut pe vremea lu' ilici , bunicu' tau ! :o)))

"PSD si ALDE au depus in Parlament Legile pentru infiintarea Fondului Suveran si a Bancii de Dezvoltare. Vor dezbatere in regim de urgenta"

magdalena- ce idei ai si tu !

Eximbank - poate sa faca toate operatiunile, daca este capitalizata corect si nu condusa de cumnatul lui Geoana.

Ce sa infiintezi? un Mare Fond care sa lucreze cu FMI, BERD ??? Tu te auzi ce spui? Nu vezi ca dai motive sa fii luata la misto ?

Tu nu vezi ca astia au taiat banii de cofinantare de la proiectele europene? Acel 5-10%, nici ala nu sunt in stare sa asigure, pai cum crezi tu ca vor face din acel proiect gigantice proiecte?!

Ia da tu un exemplu de mare proiect pe care ar fi vrut sa-l faca Dragnea, europenii nu l-au lasat, dar daca avea acest fond il facea.

De ce nu fac cele 8 spitale regionale, promise in campanie?
De ce nu fac cele 2000 de gradinite pentru care lacrima de fericire Pieleanu la A3 cand PSD a castigat alegerile?
De ce nu faceti nicio investitie?
Unde-s banii de investitii, Magdaleno?

Chiar nu aveti, voi pesedistii astia ai lui Dragnea, simtul ridicolului?

@Mircius - Planul de investitii Juncker

Nu este identic cu "fondurile europene."
Eximbank este banca pentru antreprenoriatul romanesc.
Avem nevoie de o banca de stat.
https://ec.europa.eu/commission/priorities/jobs-growth-and-investment/investment-plan-europe-juncker-plan_en

clar...

au inventat fondul de furaciuni

 
 

 

varianta 2 este

fara dubiu, cea corecta!

Boc,

A lansat Fondul Nuți&Cocoș și alți amici ce erau pe mană cu ei...Și madama,tot stat paralel visează ...numai și numai paralele,dar nu echidistante!Ei,dar apare in teren,născătorul UNPR și toate dragacismele din alianța cunoscută,răman suspendate!Dispare PMP,ALDE și se vor impărți serios și fanii de stanga!

magdalenaferu 13:06@ Cum poti sa minti cu atata nerusinare?

.

 

@basil Da un exemplu concret de minciuna

Ca sa pot sa iti postez link-uri.

Ia raspunde-mi la urmatoarele:

- cine a vandut BCR-ul austriecilor?
- Cine a vandut petrolul aistriecilor?
- Cine a vandut gazele si fabricile de ciment francezilor?
- Cine i-a adus pe austrieci sa ne taie padurile?
etc.

toate s-au intamplat pe timpul lui Nastase.

exemplu concret de minciuna.

nu se pot accesa fondurile europene pt ca nu exista banca de stat romaneasca si pe acest motiv sunt respinse toate proiectele"
dovada clara ca mintio este ca fonduri europene s-au absorbit.
si mai clar este ca minti ca proiectele respinse au fost respinse pt ca nu a fost clara strategia statului roman.
altfel spus, statul roman este incompetent.
si clar precum cristalul, ca fonduri europene se pot absorbi si ca nu este necesar sa ai banca de star, este dragnea este acuzat de olaf ca a furat 21 de mil de euro din fonduri europene!!!!!!:)))))))))))))))))
are dragnea cumva o banca de stat la el acasa, de a putut sa le acceseze?:)))
nu discutam cum le-a furat, dar daca este acuzat inseamna ca le-a accesat!!!
si le-a luat!!!
si statul roman este de acord sa acopere paguba.
lucruri oficiale, magdalitzo!!!:))

@basil Eram in clasa a IX-a,de asta te-am intrebat

Daca a existat un alt fond Solidaritatea ,eu nu cunosc nimic despre el.

 

Pai atunci de afirmi cu seninatate ca eara a lui Boc cand eu

am spus ca a aparut imediat dupa '90?

@basil La 12.48 ai zis doar Solidaritatea

La 13.02 ai spus anii '90. Atunci te-am intrebat daca avea legatura cu certificatele de actiuni.
In loc sa imi raspunzi , ca sa inteleg , ai crezut ca e mai util sa ma insulti. Eu nu-ti citesc gandurile.

madalenaferu@ esti incorigibila. Tu negi pana si ce a facut tu

Eu la 12:48 am intrebat de fonul Solidaritaea, iar la 12:53 tu deja vorbesti de Fndul lui Boc. Daca nu stiai despre ce era vorba, trebuia sa intrebi ce este cu acel fond Solidaritatea.

 

O nouă

traistă de unde psd să poată fura nestingherit. Cu cat e mai pompos numele cu atat mai mare e hoția ! De la frontul "salvării naționale" la fondul "suveran", doar potlogării marca psd pentru adormirea nătărăilor.

 

alkada Rank user: x5 19.11.2017, 13:08

Lasă-mă cu basmele tale.Au retras 11 miliarde de € că au de unde,mai rămin 1100 de miliarde,așa că nu mai spune "fakenews" poate prinde la ziare.com.Mai treci pila pipliotecă decăt pe la crișma din sat.

 

Banca pzd si fundul suveran, iata doi bureti prin care se va absorbi

tot ce se mai poate mulge de la cele 3-4 milioane de persoane active, care au ramas inca la mana pungasilor rosii. Votati pe repede-inainte, cred ca inca nu stiti in ce tara veti trai la anul.

Nu deranjati statul paralel si ilegitim socialist. Ei sunt la "lucru" zi si noapte, mai ales noaptea ... Mai ales atunci cand noi ne uitam cu ochii holbati la slujba de la mocirla3 sau guitzatv.

Sarut mana baroane draknea, ca ne dai inca un copanel, o berica sau un mic :)
Sa ne traiesti si sa fii sanatos, sa poti trece usor peste perioada carcerala care te asteapta :) Noi o sa-l votam iar pe ponta sau pe soferul senator. Daca nu chiar si pe nicolicea sau plumb :))) firea, NU. Este prea furtunoasa :)

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor