PSD si ALDE au semnat protocol de colaborare pentru alegeri

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 12:59
2092 citiri
PSD si ALDE au semnat protocol de colaborare pentru alegeri
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

Liderii PSD si ALDE au parafat, miercuri, un protocol de colaborare pentru alegerile din acest an.

Cei care au semnat protocolul au fost presedintele social-democrat Liviu Dragnea si copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu, anunta Agerpres.

Dragnea: PSD si ALDE, protocol de colaborare la alegeri

Cei doi au sustinut o conferinta de presa impreuna cu celalalt copresedinte ALDE, Daniel Constantin.

Cele doua formatiuni au transmis, printr-un comunicat remis Ziare.com, ca protocolul a fost incheiat "avand in vedere ca alianta politica dintre social-democratie si liberalism, materializata in anul 2011 prin infiintarea Uniunii Social Liberale (USL), a castigat alegerile locale si parlamentare din anul 2012 cu o vasta majoritate" si "constatand colaborarea foarte buna la nivel parlamentar si guvernamental, care a permis atingerea celor mai importante obiective ale programului politic al USL".

Printre acestea sunt enumerate reintregirea salariilor si pensiilor, scoaterea tarii din criza, readucerea economiei la cresterere accelerata, masurile de relaxare fiscala si politici sociale pentru reducerea saraciei si inegalitatii din societate.

Ce prevede protocolul

De asemenea, in protocolul de colaborare politica si electorala, cele doua formatiuni subliniaza ca alianta va fi initial pentru alegerile locale si, ulterior, se va discuta daca va continua si pentru cele parlamentare.

"PSD si ALDE convin sa incheie aliante in plan local, acolo unde vor considera necesar, pentru alegerile din iunie 2016, inclusiv candidati si liste comune, in vederea maximizarii rezultatelor electorale ale PSD si ALDE.

PSD si ALDE considera oportun sa constituie impreuna majoritati in consiliile locale si judetene, in vederea asigurarii unei guvernari locale eficiente si stabile, in interesul cetatenilor.

PSD si ALDE vor stabili, dupa alegerile locale, conditiile de realizare a unei aliante electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2016", se arata in protocol.

Marti, Liviu Dragnea anuntase ca cele doua formatiuni urmeaza sa semneze miercuri, la Parlament, un protocol de colaborare electorala.

"Va fi un acord care va mari sansele in acest an electoral atat pentru PSD, cat si pentru ALDE", a spus Liviu Dragnea.

Primul refuz pentru PSD - ALDE vrea alegeri in doua tururi: Mergem singuri!

Pe 28 ianuarie, copresedintele ALDE, Daniel Constantin, sustinuse ca formatiunea sa va merge singura la alegerile din acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#protocol colaborare PSD ALDE, #colaborare alegeri PSD ALDE , #stiri PSD