PSD si PNL au stabilit punctele viitorului program de guvernare

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 17:59
2238 citiri
PSD si PNL au stabilit punctele viitorului program de guvernare
foto: Antena 3

Constantin Nita si Relu Fenechiu, negociatorii PSD si PNL insarcinati cu stabilirea unor puncte comune ale viitorului program de guvernare, au declarat ca cele doua partide s-au pus de acord asupra principalelor obiective comune si au tinut sa asigure ca taxele si impozitele vor fi pastrate la acelasi nivel ca si pana acum.

"Nu vom creste nici cota unica, nici TVA, nicio taxa si niciun impozit", a declarat Constantin Nita, fostul ministru PSD al IMM-urilor, raspunzad astfel afirmatiilor facute de Emil Boc, care a declarat ca PSD va impune un impozit minim de 20 la suta "prin care romanii vor scoate mai multi bani din buzunare".

Mai mult, Nita a declarat ca impozitul minim pe cifra de afaceri va fi desfiintat, urmand sa fie analizata si posibilitatea reducerii contributiior pentru asigurarea de sanatate (CAS).

Acesta a mai precizat ca liberalii si social-democratii s-au pus de acord asupra unor probleme legate de principiile de bugetare multianuala, atragerea fondurilor comunitare si transparenta banului public, cu scopul de a grabi iesirea Romaniei din criza economica.

De asemenea, cele doua partide au stabilit si o serie de obiective strategice, printre care se numara dezvoltarea infrastructurii, agricultura si dezvoltarea rurala, educatia, sanatatea si protectia sociala.

"Speram ca in urmatorii ani Romania va fi un santier", a declarat Relu Fenechiu, precizand ca unul din obiective strategice ale aliantei PSD-PNL va fi atragerea de capital privat pentru dezvoltarea infrastructurii, in conditiile in care bugetul de stat nu are resurse pentru asa ceva.

Nita si Fenechiu au declarat insa ca cele doua partide s-au pus de acord asupra unor principii si mijloace de iesire din criza, insa un program de guvernare detaliat va fi pus la punct doar dupa investirea lui Klaus Iohannis in functia de premier.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#acord PSD PNL, #program guvernare PNL PSD, #cota unica impozitare PSD , #stiri PSD