PSD si PNL se aliaza impotriva modificarilor Statutului functionarilor publici

Marti, 02 Martie 2010, ora 11:40
2670 citiri
PSD si PNL se aliaza impotriva modificarilor Statutului functionarilor publici
Foto: Antena3

PSD si PNL vor lucra impreuna, marti, pentru a contesta la Curtea Constitutionala modul in care PD-L a facut modificarile la legea ce reglementeaza Statutul functionarilor publici.

Anuntul a fost facut de deputatul social-democrat Valeriu Zgonea, care i-a informat, totodata, pe colegii parlamentari ca PSD nu va participa la sedinta de marti din plenul Camerei Deputatilor.

"Este o forma de protest cu privire la faptul ca PD-L si-a permis sa incalce regulamentul convocand o Comisie a Administratiei. Niciodata nu s-a intamplat ceea

ce luni doamna Barbu (Sulfina Barbu, n.red.) si-a permis. Nu putem sa fim martori la o ilegalitate si vom folosi toate mijloacele pentru a impiedica acest lucru. (...) La naiba, am intrat un Uniunea Europeana! La naiba, suntem membri in Parlament", a spus Valeriu Zgonea, intr-o interventie la Antena3.

Zgonea,catre PD-L: Ati modificat Statutul functionarilor pentru oameni care v-au pupat in fund

Intrebat ce pot face cele doua partide ale Opozitiei avand in vedere ca legea poate trece doar cu voturile celor din coalitia guvernamentala, Zgonea a spus ca are incredere in Curtea Constitutionala.

"Cred foarte mult in decizia Curtii Constitutionale si echipa noastra lucreaza astazi cu echipa liberala pentru a contesta aceasta lege la Crurtea Constitutionala", a mai spus Zgonea.

Si deputatul PSD Mircea Dusa a explicat principalele doua cauze ale boicotului din Parlament: incalcarea regulamentului si faptul ca in loc sa se incerce descentralizarea institutiilor statului, se politizeaza si mai mult.

Si luni atat social-democratii, cat si liberalii s-au opus ferm fata de modificarie dorite de PD-L la Statutul functionarului public.

Orban: PD-L vrea sa impuna cu forta modificarile la Statutul functionarilor publici

Vicepresedintele Camerei, Ludovic Orban, a acuzat luni "tentativa PD-L de a impune cu forta" adoptarea legii de modificare a Statutului functionarilor publici si a cerut acceptarea solicitarii Comisiei de munca de a elabora un raport asupra proiectului, in comun cu Comisia de administratie.

Si presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca proiectul de modificare a Statutului functionarilor publici "este un abuz evident" al Guvernului Boc si ca presedintele Camerei, Roberta Anastase, a incercat "sa acopere ilegalitatea" acestui Executiv.

"Ne batem pentru legea privind functionarii publici, pentru ca este vorba de un abuz evident al Guvernului Boc (...) Guvernul tine in acest moment la toate functiile deconcentrate pentru propria clientela politica, in mod ilegal, si nu numeste functionari publici asa cum i-ar cere legea.

De altfel, doamna Anastase a incercat astazi sa acopere ilegalitatea Guvernlui Boc printr-o alta ilegalitate, dar din fericire colegii mei au fost atenti si nu se va intampla lucrul acesta", a comentat Ponta.

Ponta: Proiectul de modificare a Statutului functionarilor publici, un abuz

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Valeriu Zgonea PSD functionari, #Statutul Functionarilor publici modificari, #PSD PNL Curtea Constitutionala , #stiri PSD