PSD stabileste saptamana viitoare, in CEx, candidatul la prezidentiale

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 15:57
2295 citiri
PSD stabileste saptamana viitoare, in CEx, candidatul la prezidentiale
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea PSD se reuneste martea viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru a decide propunerea de candidat la alegerile prezidentiale, care urmeaza sa fie validat in cadrul unui congres al partidului anuntat pentru data de 3 august, au precizat, pentru Agerpres, surse politice.

Aceleasi surse au mentionat ca, marti, o prima reuniune social-democrata va fi a Biroului Permanent al PSD, incepand cu ora 11:00, urmata de o sedinta a Comitetului Executiv National al partidului, programata pentru ora 12:00.

Presedintele PSD, premierul Viorica Dancila, a declarat saptamana trecuta ca, in cazul in care partidul ii va cere, va candida la alegerile prezidentiale, dar, "in acest moment, optiunea sa este de a merge 'in spatele altui candidat'".

"Nu am luat inca in calcul acest lucru, am considerat ca voi merge cu un candidat, iar eu, ca prim-ministru, presedinte al PSD, il voi sprijini cu toate fortele, cu tot partidul, astfel incat sa castige alegerile prezidentiale, dar nu vreau sa se creada ca sunt un om las. Daca partidul imi va cere acest lucru si va crede ca este singura solutie, voi accepta ceea ce spune partidul, dar, in acest moment, eu cred ca este bine sa avem un candidat si eu sa sprijin acel candidat.

Pentru noi este important sa mergem cu persoana care are increderea partidului, care va fi sustinuta de catre toate organizatiile, care va crea acel val de incredere de care vorbim, atat din partea membrilor nostri, simpatizantilor nostri, dar si a altor cetateni, pentru ca eu sper intr-un scor bun", a afirmat Dancila la DC News, intrebata daca nu ar fi normal ca presedintele PSD sa fie si candidatul partidului la prezidentiale, chiar daca exercita functia de prim-ministru.

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale va avea loc in 3 august.

#CEx PSD candidat rezidentiale, #alegeri prezidentiale candidat PSD , #stiri PSD