PSD vede guvernare cu PDL drept un moment al reconcilierii nationale

Luni, 22 Decembrie 2008, ora 20:37
1076 citiri
PSD vede guvernare cu PDL drept un moment al reconcilierii nationale

Liderii social-democrati au sustinut luni, la sedinta de investitura a Guvernului Boc, ca apropierea PSD de PDL reprezinta un moment de reconciliere, de depasire a orgoliilor, si ca acest Executiv este singurul capabil sa scoata Romania din criza.

Liderul senatorilor PSD, Ion Toma, a declarat ca PSD si PDL au aratat ca pot trece peste orgolii dandu-si mana pentru a scoate tara din criza.

"Majoritatile fragile nu pot asigura stabilitate si predictibilitate, nici in procesul legislativ si nici in actul de guvernare. In urma configuratiei parlamentare rezultate in urma votului din 30 noiembrie, atat eu, cat si colegii din PSD, am ajuns la o concluzie foarte clara: singura majoritate solida este cea asigurata de PSD si de PDL", a declarat el, adaugand ca o criza economica nu are culoare politica.

Liderul senatorilor social-democrati a mai spus ca alianta dintre PSD si PDL este singura viabila in contextul crizei economice, iar eficienta este singurul criteriu de evaluare a acestei formule de guvernare.

"Cand preturile cresc, iar locurile de munca se imputineaza, va asigur ca nu este din cauza unei crize morale, ci din cauza unei crize economice, iar raspunsul in fata acestei crize nu poate fi decat unul economic", a spus Toma. El a afirmat ca cele doua partide au aratat ca pot trece peste orgolii si isi pot da mana pentru a scoate tara din criza.

"Pe 30 noiembrie, (...) raspunsul oamenilor care au votat a fost: asumati-va momentul de reconciliere. Dupa 19 ani in care democratia romaneasca a fost conceputa nu ca o lupta de idei, ci ca un razboi, a venit momentul sa le multumim oamenilor ca ne-au dat o sansa. Sa ne gandim ca ar fi grav sa nu ne asumam aceasta sansa", a spus si deputatul Bogdan Niculescu Duvaz.

Citeste si:
Trădare în PNL. Violeta Alexandru, surprinsă în timp ce votează pentru guvernul Cioloș FOTO
Trădare în PNL. Violeta Alexandru, surprinsă în timp ce votează pentru guvernul Cioloș FOTO
Deși parlamentarii PNL primiseră ordin de la președintele partidului Florin Cîțu să nu participe la votul de învestirea a executivului Cioloș, fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru a...
Guvernul Cioloș, mort încă din fașă. Cum arată ”aventura” USR din Parlament
Guvernul Cioloș, mort încă din fașă. Cum arată ”aventura” USR din Parlament
Guvernul Cioloș va fi supus pentru votul de învestitură miercuri, 20 octombrie, de la ora 10.00. Cu toate astea, misiunea USR pare a fi una imposibilă de vreme ce atât PNL cât și PSD au...
Sursa: Ziare.com