PSD vrea sa-i plateasca zilnic cu cate 10 lei pe elevii care nu chiulesc de la scoala

Duminica, 30 Iunie 2019, ora 21:52
7713 citiri
PSD vrea sa-i plateasca zilnic cu cate 10 lei pe elevii care nu chiulesc de la scoala
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD vrea sa le acorde elevilor vouchere in valoare de cate 10 lei pentru fiecare zi cu prezenta integrala la scoala, pentru a-i stimula sa nu mai chiuleasca.

"Plata se va face la inceputul lunii urmatoare. In anul scolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar incepand cu anul scolar 2020-2021 si a celor din invatamantul gimnazial", a anuntat pe Facebook Cristian Socol, profesor in cadrul Academiei de Studii Economice si omul din spatele programului de guvernare al PSD.

Masura face parte dintr-un set de masuri prioritare pentru guvernarea PSD-ALDE in semestrul al doilea al acestui an, anuntate duminica de Socol, printre care se mai afla cresterea punctului de pensie cu 15%, cresterea pensiei minime garantate cu 10% si cresterea salariului minim brut la 50% din castigul salarial mediu brut.

De asemenea, PSD vrea sa elimine impozitul pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei obtinute de familiile cu copii, precum si impozitul pentru veniturile medicilor de familie.

#10 lei elevi prezenta integrala, #vouchere elevi fara absente , #stiri PSD