Razboaie de succesiune in PSD, PNL si PD-L

Vineri, 22 Mai 2009, ora 09:13
1818 citiri

Liderii PNL si PSD se pregatesc sa predea stafeta in formatiunile pe care le conduc, fie ca vor pierde, fie ca vor castiga Cotroceniul.

Cel mai ambitios in dorinta de a ajunge sef de partid pare a fi Ludovic Orban, prim-vicepresedinte al PNL, informeaza Cotidianul.

El l-a sustinut la Congres pe Crin Antonescu in defavoarea lui Calin Popescu Tariceanu, iar apoi s-a lansat intr-o campanie electorala proprie, in interiorul partidului, convins fiind ca actualul sau sef nu are zile multe pe noua functie.

"Ludovic Orban e toata ziua in teritoriu, dar nu se implica deloc in campanie (n.red. - pentru scrutinul din 7 iunie). Are campania lui pentru presedintia PNL", au declarat pentru Cotidianul surse din conducerea PNL.

La randul lui, Mircea Geoana declara recent ca paraseste fotoliul de presedinte daca va pierde alegerile din toamna. Daca in schimb reuseste sa ajunga intaiul om in stat, Geoana va lasa probabil mostenire partidul cuiva de incredere, pe care-l poate controla usor, dupa actualul model Basescu-PDL.

Insa daca va fi nevoit sa-si depuna mandatul, lupta pentru scaunul lui va fi crancena, PSD fiind de departe cea mai divizata formatiune. Adrian Nastase, Miron Mitrea si Cristian Diaconescu vor sa preia sefia PSD.

Singurul partid in care apele par a fi mai limpezi este PD-L. Linistea democrat-liberalilor si a lui Emil Boc depinde insa de decizia lui Traian Basescu de a candida sau nu la inca un mandat de sef al statului.

Daca Basescu se arunca din nou in lupta electorala si castiga, cel mai probabil raportul de forte din partid va ramane neschimbat.

In varianta in care Traian Basescu ar pierde in favoarea lui Mircea Geoana, acesta din urma a anuntat deja intentia de a numi prim-ministru PSD, ceea ce ar insemna practic un esec si pentru Emil Boc si PD-L. Acest scenariu este si cel in care in partid s-ar impune alegeri.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#PNL PSD PDL, #sefi partide succesiune, #prezidentiale lideri politici , #stiri PSD