Razboi in PSD Olt: Sute de membri au demisionat, altii au fost exclusi

Luni, 26 Iulie 2010, ora 17:19
3038 citiri
Razboi in PSD Olt: Sute de membri au demisionat, altii au fost exclusi

Starea tensionata din PSD Olt s-a acutizat in cele aproape trei saptamani scurse de la alegerea noii conduceri, sute de membri demisionand, iar alti zeci au fost exclusi din partid.

Potrivit secretarului PSD Slatina, Alexandru Macesanu, in ultimele doua saptamani cateva sute de membri au demisionat din partid, nemultumiti de deciziile noii conduceri a organizatiei judetene.

"Este adevarat ca foarte multi membri PSD din organizatia de la Slatina au demisionat din partid. Este vorba de cateva sute. O parte dintre acestia au sustinut ca au semnat adeziuni la PD-L. Ei s-au declarat nemultumiti de deciziile actualei conduceri a PSD Olt", a sustinut Macesanu, precizand ca printre cei care au parasit partidul se numara si el.

"Ceea ce se intamla in PSD Olt este dincolo de orice inchipuire. Statutul PSD si hotararile conducerii centrale sunt pur si simplu ignorate. Una spune conducerea partidului si alta se intampla la Olt", a mai afirmat Macesanu. Potrivit acestuia, doi dintre cei trei consilieri PSD in CL Slatina au fost instiintati de reprezentanti ai noii conduceri PSD Olt ca vor ramane fara sprijin politic.

Daca din organizatia PSD Slatina membri de partid au demisionat, in structurile de la Caracal si Draganesti zeci de social-democrati au fost exclusi.

"44 de decizii de excludere au fost luate de conducerea organizatiei paralele de la Draganesti, la comanda domnului Sova. Printre ei se numara membri de baza ai organizatiei. In afara de mine, au fost emise decizii de excludere pentru consilierul local Petre Paraschiv, Purcarea Florea, Sebastian Hernest si Dinu Lulu, vicepresedinti ai organizatiei, ultimul avand ca si mine statutul de consilier local, dar si Tudora Firica, secretarul PSD Draganesti", a declarat Simina Ion, presedinta PSD Draganesti.

"Am auzit ca s-ar fi luat decizia de excludere a cinci dintre cei sase consilieri locali ai PSD dar, oficial, nu s-a primit nicio instiintare in acest sens. Sper sa nu fie adevarat", a declarat primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, vicepresedinte al PSD Olt, cu privire la demiterea consilierilor locali ai PSD de catre conducerea organizatiei paralele.

Edilul caracalean a refuzat sa comenteze zvonurile privind strangerea de semnaturi de catre o parte din colegii sai de partid, membri ai organizatiei paralele, pentru organizarea unui referendum de declansare a alegerilor locale anticipate.

Primarul Anghel a ramas, in fruntea administratiei locale, fara sprijinul viceprimarului Valerica Ionescu. Acesta a fost demis la initiativa alesilor PD-L, cu sprijinul unui consilier PSD. Daca primarul considera ca decizia a fost ilegala, subprefectul il contrazice, sustinand ca schimbarea are baze politice.

PSD, impartit in doua in mai multe localitati din Olt

In mai multe localitati din judetul Olt functioneaza in paralel cate doua organizatii PSD. Unele dintre ele au primit girul conducerii centrale, celelalte au fost declarate ca fiind statutare de catre noua echipa din fruntea PSD Olt.

La Slatina, cele doua organizatii ale PSD sunt conduse, in urma alegerilor paralele desfasurate, de Andrei Iordache si Marius Oprescu. Conducerea centrala a partidului a decis ca la conferinta judeteana de alegeri sa participe toti cei 66 de delegati ai organizatiei conduse de Andrei Iordache si doar 33 de delegati ai organizatiei in fruntea careia a fost ales Marius Oprescu.

In municipiul Caracal functioneaza o organizatie condusa de deputatul Florin Iordache si una de Catalin Rosculete. Primarul Gheorghe Anghel si cinci din cei sase consilieri PSD de la Caracal fac parte din organizatia condusa de deputat.

Cele doua tabere au sustinut la Conferinta de alegere a noului lider PSD Olt persoane diferite. Organizatia din care face parte primarul Gheorghe Anghel l-a sustinut la sefia social-democratilor din judet pe deputatul Iordache in timp ce restul s-au aflat alaturi de Paul Stanescu.

Social-democratii din Draganesti Olt, impartiti si ei in doua structuri conduse de Simina Ion si Pantelie Rotaru, au fost reprezentati la conferinta judeteana de alegeri de delegati ai ambelor organizatii ce functioneaza in paralel.

Nemultumitii din PSD il considera responsabil de intretinerea starii de tensiune din organizatie pe senatorul Dan Sova.

Acesta este acuzat de sustinerea unor propuneri nestatutare ale presedintelui ales printre care: alegerea in Biroul Permanent Judetean si Comitetul Executiv a unor membri care nu au fost delegati la conferinta judeteana de alegeri si nu aveau statutul de membru al Consiliului Judetean al PSD si declararea ca statutare, in cadrul Comitetului Executiv a organizatiilor conduse de Marius Oprescu, Catalin Rosculete si Pantelie Rotaru.

Potrivit contestatarilor deciziilor noii conduceri PSD Olt, inclusiv alegerea lui Dan Sova ca prim-vicepresedinte al organizatiei judetene contravine prevederilor Statutului partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD Olt, #demisie PSD, #membri exclusi PSD, #excluderi PSD Olt , #stiri PSD