Ziare.com

Rezolutia impotriva Romaniei nu poate fi evitata dupa prestatia lui Dancila la Strasbourg. Romania nu e parte la dialogul european Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 04 Octombrie 2018, ora 12:17

   

Rezolutia impotriva Romaniei nu poate fi evitata dupa prestatia lui Dancila la Strasbourg. Romania nu e parte la dialogul european Interviu
Europa a intrat in logica de raspuns si nu e nicio sansa ca Guvernul Dancila sa evite pana in noiembrie stabilirea unor pasi graduali in legatura cu Romania. La dezbatere ni s-a spus ca suntem cu un picior dincolo de liniile rosii care nu pot fi trecute, afirma fostul ministru de Externe si de Justitie, Cristian Diaconescu.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Cristian Diaconescu a calificat discursul din Parlamentul European al Vioricai Dancila drept unul antieuropean. "Discursul unui premier al unei tari UE si NATO impotriva institutiilor, valorilor europene serveste unei cauze chiar si fara sa-si dea seama".

Mai mult, spune Cristian Diaconescu, dl Timmermans i-a spus premierului Dancila ca a dezinformat atunci cand a spus ca Laura Codruta Kovesi a fost schimbata de presedintele Romaniei: "Probabil ca s-a ajuns la o limita si modul in care s-a comportat premierul a determinat aceasta clarificare".

Cum a fost, ca privire de ansamblu, dezbaterea din PE despre Romania?

Bucurestiul nu stie sa-si pledeze cauza, indiferent de valabilitatea acesteia, si s-a situat pe un discurs paralel fata de al lui Timmermans si al parlamentarilor europeni.

In eforturile de cancelarie nu s-a obtinut nimic. Frans Timmermans, ca purtator de mesaj al CE, garantul respectarii tratatelor constitutive ale UE, a ramas la aceleasi evaluari si la o perspectiva politica extrem de complicata.

L-am auzit spunand: intai ne preocupa viitorul Europei si apoi viitorul Romaniei.

Ce inseamna asta?

Ca exista o diferenta de abordare din partea institutiilor europene in privinta perspectivelor Romaniei in raport cu perspectivele privind UE.

In mod normal, intre ele nu ar trebui sa fie nicio diferenta. Daca a simtit nevoia sa faca aceasta diferenta pe fundalul intregii dezbateri privind functionarea statului de drept in Romania, mi se pare un semnal foarte preocupant venit nu din partea unei persoane, ci din partea unei institutii europene.

Se poate pune problema ca Romania sa nu mai fie parte a viitorului UE?

Astazi, din cauza problemelor interne pe care tot incearca sa le explice in dialogul european, Romania, cel putin preliminar, nu e parte la dialogul european.

Cat timp nici nu stiu si nici nu pot sa-si pledeze cauza in fata UE, nu sunt considerati un partener pentru proiecte pozitive, proactive. Romania isi consuma eforturile prin reprezentantii sai in a explica situatii interne, ceea ce nu conteaza pentru proiectul european.

Recuperarea identitatii europene nu are nicio legatura cu retorica Bucurestiului. Suntem problema nationala in raport cu care UE simte acum nevoia unor sublinieri, care, in mod normal, nu ar trebui sa existe. Discutam probleme care nu sunt ale Europei, pentru ca atat pot reprezentatii nostri.

Ati spus ca dl Timmermans nu si-a modificat discursul. Totusi, a adaugat referirea la protocoale, limitata ce-i drept la o propozitie in care solicita verificarea lor. Puterea vede aceasta propozitie ca pe o mare victorie. Asa este?

Am inteles si ca, direct sau indirect, MCV este vinovat de protocoale, ceea ce mi se pare o retorica de-a dreptul iesita din orice context. Am mai inteles ca diversi experti care construiesc rapoartele MCV ar trebui identificati rapid in fata PE, dupa cum spune premierul.

Aici sunt cateva elemente, dincolo de absurdul ridicarii unui asemenea subiect care nu intereseaza pe nimeni in PE.

Aceste protocoale nu au fost dovedite ilegale de nimeni in Romania. Autoritatile de la Bucuresti invoca in fata institutiilor europene efecte generate de aceste protocoale fara a fi clarificat in fata unei instante independente chestiunea legalitatii lor.

In al doilea rand, m-as referi la discursul lui Guy Verhofstatd, liderul ALDE, de care tine si ALDE din Romania. Domnia sa a preluat mesajul protocoalelor, dar l-a contextualizat cu totul altfel: am auzit ca in Romania serviciile secrete ar influenta sistemul judiciar, dar in interpretarea lui aceasta inseamna ca fosta securitate afecteaza lupta anticoruptie.

A plecat de la premisa de victimizare, lansata total neprofesionist, dar a transformat concluziile in ceva cu totul diferit.

Din punctul de vedere al tuturor institutiilor europene, indiferent ce se spune de la Bucuresti, suntem pe constrasensul valorilor si standardelor europene in baza carora este gandita astazi in toate capitalele europene recastigarea identitatii europene. Iar cel care intra in coliziune cu valorile europene nu mai poate fi un partener.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu Ungaria si Polonia.

De ce a avut nevoie puterea de la Bucuresti de acest imbold din moment ce tot ea invoca in permanenta protocoalele? Faptul ca i se cere sa faca ceea ce in mod normal ar fi facut deja nu e cumva mai degraba un vot de blam pentru coalitie?

Ba da. Este treaba romanilor care invoca protocoalele ca argumente sa le verifice. Si cata vreme nu ai parcurs procedurile legale, nu poti invoca drept argumente efectele unor acte interne, indiferent cum se numesc ele, in fata unui partener extern.

Puteai parcurge niste proceduri in urma carora niste institutii independente de politica sa constate daca exista elemente de nelegalitate. Dar nici asa nu ai argumente de retorica diplomatica. Si sa fie constatate elemente de nelegalitate, sunt chestiuni interne pe care tu trebuie le reglezi.

Ceea ce intereseaza UE este modificarea pachetului legislativ. Si, din acest punct de vedere, avem o ironie amara. In 2004 s-a adoptat un pachet de legi pe care acum PSD-ALDE se straduiesc sa le "imbunatateasca". Aceste legi au fost adoptate sub presedintia olandeza, cu dl Timmermans secretar de stat, care a omologat valabilitatea acelui pachet de legi.

Ce le ceri acum? Sa spuna ca ceea ce au zis bine atunci e rau acum?

Cum vi s-a parut discursul dnei Dancila, aplaudat atat de coalitia de guvernare, cat si de catre Sputnik, care-l apreciaza drept epic?

Cum altfel? A fost un discurs impotriva Europei. Partea extraeuropeana are interesul de a crea tensiuni si divizari in UE, iar discursul unui premier al unei tari UE si NATO impotriva institutiilor, valorilor europene serveste unei cauze chiar si fara sa-si dea seama.

A incercat sa-l imite pe Viktor Orban?

Nici macar. Viktor Orban a incercat acelasi cliseu - natiunea in fata politicului. N-a reusit, dar are totusi un argument care ii lipseste premierului roman. Mesajul sau, unele dintre decizii sunt explicate si legitimate prin votul cetatenilor maghiari pentru ca mesajul a fost acelasi si in campanie. Deci Orban are o anume articulare, dar nici macar ea nu a reusit sa faca istorie in PE.

Ati vorbit deja de reactia liderului ALDE. Am vazut ca nici socialistii nu au tinut partea Guvernului de la Bucuresti. Practic, numai extremistii au fost alaturi de dna Dancila. Ce inseamna aceasta renegare de catre propriile familii a PSD si ALDE?

Instantaneu iti slabeste forta de negociere in alte zone de interes ale UE si intri intr-o zona nefrecventabila. Nu mai esti parte la dialog.

Atunci cand ai nevoie, de exemplu, de bani europeni pentru a acoperi 75% din daunele provocate de pesta porcina. Banii astia se aproba undeva repede, cand esti un partener frecventabil. Daca nu, se aproba mai putini decat ceri si dupa mai mult timp, pentru ca trec alte prioritati in fata.

Se poarta negocierile privind Brexit-ul si bugetul, este omeneste sa intelegi ca acolo e nevoie sa se faca o serie de concesii intr-o directie pentru a favoriza alta directie. Si pierzi aceste jocuri cand nu te mai bucuri de credibilitate, cu atat mai mult cu cat nu esti un stat fondator si mare contributor.

In conditiile in care, in mod repetat, esti avertizat privind unele derapaje si raspunzi obraznic si agresiv la aceste semnale, transmise initial nepublic, contrareactia e naturala, nu te poti plange ca au ceva cu tine.

Credeti ca vor consimti la remodificarea Legilor Justitiei si vor renunta la modificarea Codurilor Penale dupa cum le cere Comisia de la Venetia? Pentru ca asta promit acum dl Toader si dl Tariceanu.

Nu. Nu cred. Cred ca, din punct de vedere politic, au ajuns prea departe si costul politic al unei reversari a procesului ar fi foarte mare. Deci vor prefera ca pe teoria victimizarii sa acuze Europa si pe oricine altcineva.

Romania va avea probleme, pentru ca Europa a intrat in logica de raspuns. Polonia, Ungaria, acum Romania. Sunt raspunsuri etapizate, dar un raspuns la rigiditatea Bucurestiului va exista cu siguranta.

Si, totusi, potrivit ministrului Toader, dl Timmermans a dat asigurari ca art. 7 nu va fi activat.

Sunt multe alte parghii cu mult mai eficiente care pot fi utilizate in astfel de cazuri. Ei sunt informati cu privire la ce urmeaza sa se intample si ar trebui sa inteleaga ca situatia nu poate ramane asa, pentru ca europenii sunt preocupati in primul rand de viitorul Europei.

Sunt domenii de interes in care Romania ar trebui sa fie cat se poate de dedicata obtinerii de sprijin, de facilitati din partea zonei europene. Daca UE constata ca intr-un domeniu de maxim interes atitudinea Bucurestiului e necorespunzatoare, in mod evident vor reactiona.

Europa nu vrea sa creeze precedente, deci trebuie gasite acele parghii care sa determine Bucurestiul sa-si schimbe politicile. Nu cred ca se va putea, dar sper sa gresesc. Sunt elemente de presiune in zona guvernamentala, politica.

La dezbatere ni s-a spus ca suntem cu un picior dincolo de liniile rosii care nu pot fi trecute: independenta Justitiei si functionarea statului de drept.

Dar cred ca vor incerca sa adopte acele masuri care, explicate public, sa arate o sanctionare a politicului, vor incerca sa evite societatea romaneasca pentru ca ea, prin toate manifestarile, e clar de partea europeana.

Se mai poate evita adoptarea Rezolutiei privind Romania in luna noiembrie?

Cred ca e prea tarziu, avand in vedere si tipul de prestatie a reprezentantilor Romaniei din PE. Daca politicienii romani isi recunoasteau o serie de erori, promiteau masuri si validau spiritul european, plus niste demersuri de cancelarie pentru care nu au oameni, poate se extindea putin perioada.

Dar dupa ce atitudine au avut in PE in fata intregii Europe....

Nu vad nicio sansa ca pana in noiembrie sa nu se decida pe baza unui raport si o serie de pasi graduali in legatura cu Romania.

Asta va contine rezolutia?

Probabil ca, intr-o prima etapa, se vor referi direct la faptul ca in
Romania se adopta masuri care incalca dreptul european in chestiunea sistemului judiciar, ceea ce va rezulta din rapoartele Comisiei de la Venetia, GRECO si mai ales MCV, si la faptul ca legislatia adoptata in Romania nu e conforma cu legislatia europeana.

Sunt teme de competenta CJUE care poate fi sesizata de CE.

In Romania a inceput sa se vorbeasca explicit despre ROEXIT. Intr-acolo duce planul?

Cine are o minima legatura cu perioada de preaderare si cu eforturile Romaniei din acea perioada nici macar nu ar indrazni sa rosteasca ROEXIT in fata natiunii romane.

Societatea romaneasca e cat se poate de dedicata proiectului european. 4 milioane de oameni au plecat din Romania, in exod, in cautarea unei vieti mai bune din punct de vedere material, dar si a unui cadru legal, social asezat.

Si, din acest punct de vedere, este amuzant sa creada cineva ca se poate juca cu un asemenea subiect. O asemenea idee nu va avea tractiune publica.

Dl Timmermans a facut referire la revocarea dnei Kovesi impusa de CCR impotriva vointei presedintelui, mentionand in context meritele DNA. Pentru prima data a fost criticata o curte constitutionala, linie rosie pana acum?

Da. Fara indoiala. Mai mult, dl Timmermans i-a spus premierului Dancila ca a dezinformat atunci cand a spus ca dna Kovesi a fost schimbata de presedintele Romaniei si atat.

Nu inteleg cum sa ai o asemenea retorica si sa nu ai nici macar curajul minimal de a-ti asuma o procedura pe care ai initiat-o si apoi ai dus-o la bun sfarsit in conditii pe care le cunoastem, crezand ca europenii nu stiu si le poti vinde tot felul de afirmatii pe care sa le ia de bune.

Probabil ca s-a ajuns la o limita si modul in care s-a comportat premierul a determinat aceasta clarificare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15078 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
49 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sper ca romanii si chiar si unii parlamentari sa priceapa ca trebuie

schimbata guvernarea dezastruoasa mafiota a lui drakknea ! Sa incercam sa dam jos acest guvern anti-romanesc !

 

POLIGLOTA DANCILA , e.....modesta ; a uitat limbile străine ?

Dăncilă a avut translator la intalnirile cu liderii europeni. Potrivit CV-ului, stie engleză bine si franceză foarte bine

https://adevarul.ro/news/politica/a-mintit-uitat-limbile-strainen-dancila-avut-translator-intalnirile-liderii-europeni-potrivit-cv-ului-stie-engleza-franceza-foarte-bine-1_5bb4e3fadf52022f752100ea/index.html

https://adevarul.ro/

 

"Diaconescu a calificat discursul din Parlamentul European al

..Vioricai Dancila drept unul antieuropean."

Fals! Premierul a spus aprox "Romania nu mai e sluga, daca vreti sa dialogam va rog sa incetati sa va mai faceti campanie electorala pe imaginea Romaniei, sa mai faceti experimente cu securisti in tara mea la adapostul cuvantului nobil "anticoruptie" si sa mai sprijiniti o parte a clasei politice care ii vaneaza cu procurorii pe ceilalti oameni politici! Ajunge!"

 

Comentariile dlui C.Diaconescu sunt prea inteligente ,elegante

si subtile pentru adunatura de oligofreni care conduc in prezent Romania!
Ce sa inteleaga din argumentele dlui Diaconescu,dragnev,dancila,tariceanu si toata gasca de subeducati care "conduc"in prezent tara?
Ei au un singur scop,sa scape de puscarie si sa-si legalizeze infractiunile!
Chiar cu riscul de a da foc Romaniei!Teo

am gasit o caracterizare a votantilor PSD

(cucuwhatever included): "marea masa a electorilor ireversibil imbecila, toropita de minciuni si rapusa de patetisme"
Asta-i suportul electoral al PSD.

Ce poate să fie mai frumos?!?

Țineți minte trei cuvinte:
Veorica Președinte!
P.S. Doamna Dogioiu, nici acum nu v-ați revenit, nu? De altfel toată presa de propagandă este buimăcită ...😊😊😊

Istoria se repeta?

D-l Diaconescu este o valoare care se iroseste in mod inadmisibil, in timp ce Romania se duce la vale ai
ofera, ca ieri, la UE, spectacole cu tzatzae.
O multime de oameni inteligenti, scoliti, priceputi, varfuri in diverse domenii, sunt marginalizati, uitati, iar mediocritatea si prostia s-a cocotat peste tot, in frunte.
Nu este o intamplare. Se intampla inca din '89, dar acum a devenit extrem de clar ca este o politica, premeditare. Seamana izbitor cu perioada 47- 60, cand Romania aflata sub ocupatie sovietica, trebuia distrusa pentru a o ingenunchia si a introduce comunismul.

Dragnea &co

Adopta o politica , care mergea in Teleormanul natal. Probabil ca soarta Romaniei psd se hotărăște, in aceste momente. Ar trebui ca opoziția sa inceapă sa explice, ce monstruozitate e guvernul ucigaș psd, cat de mare e raul care il face țării. Aprobarea venită de la Sputnik e otrăvită pt psd. Romanii sunt in marea majoritate pro europeni și aprobarea de la o oficina antieuropeana va face rau. F rau

Interzis a se publica pe Ziare.Com by DNA via Cipru

Surpriză la Strasbourg. Viorica Dăncilă, cea de care rideau toți romanii, despre care fiecare se simțea obligat să zică două vorbe piperate, in loc să se facă de băcănie, a arătat o altă față! In loc să o scalde, premierul hulit și ridiculizat al Romaniei a pus o intrebare stinjenitoare și pentru Popularii Europeni, si pentru Timmermans, și pentru ambasadorii Binomului in Parlamentul European.

Adică: "In ce fel a apărat MCV cetățenii romani de incălcarea gravă a drepturilor lor? In rapoartele MCV s-a vorbit despre instituții, dar nu am văzut nimic despre drepturile omului și protocoalele secrete dintre Servicii și instituții. Milioane de romani s-au aflat sub interceptarea Serviciilor. S-au modificat probe, au fost martori șantajați – nimic despre aceste lucruri in rapoartele MCV. Acest mecanism și-a ratat menirea pentru care a fost creat. Cer oficial să știu cine a redactat rapoartele. Jumătate dintre magistrații Romaniei au avut dosare prin care au fost influențați să dea soluții in afara sălilor de judecată. Prin dosare contrafăcute au fost inlăturați din funcție patru judecători ai Inaltei ***ți, un procuror general, un șef de Parchet superior. In final, dosarele au fost clasate sau au fost achitați. De acum, nu se mai pot ignora abuzurile din Romania. Puneți-vă intrebarea de ce vi s-au ascuns aceste lucruri“.
Credeți că Timmermans i-a răspuns? N-a vorbit despre anticorupția Binomului, bazată deseori pe abuzuri și incălcări de lege, așa cum n-au vorbit despre asta nici Comisia Europeană, nici Klaus Iiohannis, nici Departamentul de Stat. Ce să spună? Că in unele cazuri anticorupția a luat o formă de teroare și de fals in acte și probe? Că ei știau oricum, dar au fost de acord cu distrugerea cu orice preț a adversarilor politici?
Hulita și batjocorita Viorica Dăncilă și-a apărat țara mai abitir decit vitejii cu pieptul incărcat de medalii.
Ba, i-a mai tras și o smetie de adio Monicăi Macovei!

GUV. DANCILA SI TRIBUL ..."rruba- nuba" de pe Amazoane sunt

compatibile sa colaboreze pe viitor , avind legi si obiceiuri foarte originale si nu inteleg ce au cei din Europa cu ei, pentru ca le pun in pericol independenta .

Nicio forma de viata , alta decit a lor nu este admisa si organizatiile internationale ce au in grija drepturile omului (?) s-au declarst neputincioase ...cu astia e mai greu sa te intelegi , pentru ca nu au nici macar limbajul pieilor rosii...!!!

A F A R A cu Manelisti BENGOSI din Uniunea

Europeana!
La Necivilizati RRomi le mai trebuie 50-80 de ani pana se invete sa se comporte omeneste!
Pentru inceput activarea Art.7 dar cel mai bine RROexit de urgenta pentru ne respectarea tratatelor semnate acum 10 ani!
Porkarul PENAL sa va rămană Bulibășe pe viață :))
poate va treziți la realitate:)))

capoplasticule.....

a facut ceea ce stie mai bine. A reprodus un discurs scris de un puscarias.dar tu nu esti capabil sa intelegi urmarile circului facut de psd-alde in Parlamentul European....Probabil esti ocupat si tu cu protocoalele...Te spioneaza SRI, ca de ..esti important rau ma...Mergi de aduna firimiturile aruncate de penali.Dar aduna-le bine ma, poate stringi ceva si pentru mai tirziu , ca vin vremuri grele.Nu atit pentru tine , cit pentru copii tai ba. Asta in cazul in care ai fost capabil sa faci......Esti....Auzi , faptul ca suntem parte din UE, este probabil cel mai bun lucru care s-a intimplat Romaniei in ultimii 70-80 de ani. lucru pe care stapintu' vrea sa-l arunce la gunoi doar pentru a-si salva pielea. Bineinteles ca tu nu esti capabil sa intelegi asta..Tu si figurile alea absolut triste si timpe de la mitingul celor adusi cu autobuzele..Or fi fost si aia biett urmariti si agresati de protocoale, stat paralel, samd.Sunteti inapoiati, penibili, manipulati, si trgeti Romania in jos, mult de tot ma.Pupatori de moaste, asta sunteti.Electoratul psd, ciuma Romaniei, si voi si penalii care va conduc.Pupatori de moaste again.

@prinsu' 07.06

- lasa-ne cu copy-paste cotidianul.ro ! daca vrem citim , daca nu , nu ! treci pe aneta 3 !:o(((

"Rezolutia impotriva Romaniei nu poate fi evitata dupa prestatia lui Dancila la Strasbourg. Romania nu e parte la dialogul european Interviu"

Stoparea coruptiei nu a fost anuntata electoral

Stoparea coruptiei nu a fost anuntata electoral, nici jocul cu ROEXIT.

Vad un frumos viitor pentru domnul Christian Diaconescu. Are

prestanta unui adevarat om politic si eleganta unui om educat. Sunt cat se poate de acord cu ideile expuse in acest articol. Existenta unor persoane de calitatea domnului Diaconescu imi da un fel de optimism pentru viitorul apropiat al Romaniei.

Diaspora va saluta domnule ministru!

 

Corect: prim-ministru sau presedinte ! Cel putin comisar

european !

era ceva de capul lui,pina cand cineva,care umbla

neautorizat prin arhiva aia SIPA,nu stiu ce gunoi,ia gasit pe sub presh,ca a facut din el,un tonomat !....acum el orice vorbeste,de fapt,citeaza !

Da, daca raminea la psd si daca nu era santajat...

...de Basescu. Acum a pierdut totul, face interviuri rasuflate ca si acesta care deja nu mai este de actualitate. Problemele ridicate si pentru care s-au ofuscat toti refulatii au fost deja rezolvate. Deci care este subiectul rezolutiei? Aud?

@Berbec

Glumiti!
dancila masacreaza limba romana,cat despre engleza cred ca Antonescu ori Olguta ,prin comparatie,ar putea fi profesori universitari,in materie!Teo

Lasa ca nici cu Monica Macovei nu imi este rusine

Dar macar MM are o scuza:noptile nedormite , mahmureala etc.

@DUTTY: Tzatza Romania

Monica Macovei, S Muresan, C Preda... va stau in gat, au facut nota discordanta.
Daca nu erau ei, acolo nu mai era reprezentata Romania, era tzatza Romania!

Las' ca nici cu tine nu-mi e rusine. De fapt tu,

esti cu mult sub ea.
Hai, apuca-te si culege propozitii si fraze de pe mai stiu si eu unde si arunca-le alandala p-aici, ca sa ne demonstrezi cat de cult esti tu.

AHA, asa se face intrarea acoperitilor pe culoarul politicii.

Un pic de sprijin online nu strica.

Existenta unor persoane de calitatea domnului Babardel Diaconescu imi da fiori reci pe sira spinarii si ne face sa fim in continuare vigilenti la ramatoarele care sunt promovate de nicaieri pe scena politica. Dupa Coilos apare si "dom ministru" babardel.

Diaspora va saluta domnule babardel! Si va asteapta cu bratele deschise. Pe la romanika nu aveti intrare, emanati H2S, cred ca s-a luat din canalu ala ireal unde prestati zilnic. Da nu e vina lor ca asta e rolu unui canal, sa adune toate scursorile menajer fecaloide provenite din activitatile umane.

Parlamentul european nu are profesori si elevi

In parlamentul european nu exista profesori si elevi.Toti sunt egali.Cu atat mai mult cu cat cei care incearca sa ne dea noua lectii sunt corijenti sau repetenti la ei acasa.

@Cititor ziare com 04.10.2018, 13:18

Da, dar unii sunt mai egali ca altii...:))) Mai ales in parlamentul european.

In mod cert, decizia a fost deja luata la Bruxelles. Nu stiu care

este, dar nu va fi usoara pentru guvern si coalitia sobolanilor rosii.
Leaderii europeni au fost la inaltimea la care pretind ca sunt.
Au fost mai pro-Romania decat jalnica Veorica si bubosul consort...

Romania plateste tichetul european cam 1 miliard pe an.
Romania primeste insa cam 7 miliarde anual din partea Europei!
(Si inca RO nu este capabila sa absoarba tot ce Europa doreste sa dea ca ajutor de integrare!)
Europa sustine Romania, nu clanul sobolanilor rosii!

 

decizia era luata,inainte ca Timermans,sa manance hacat,prin

PE !!!!.....unde am mai auzit noi asta ? nebunii astia,plagiaza justitia romaneasca !!!!....lucreaza,dupa protocoale !

protocoalele alea

ajuta la prindere hotilor si coruptilor.Chiar crezi ca au de-a face cu amarasteni? Chiar crezi ca cineva asculta telefoanele celor de la mitingul psd-ilui.La coruptia si mafia din Romania, legile sunt mult prea blinde..Si ar trebui mult mai multe protocoale pentru ai stirpi..Dar ma rog..nu toti inteleg asta, ca de..nu o zice la antene..

asa e , insa

inteligentii care fac parte din electoratul psd, tristii de la mitingul autobuzelor, nu vor intelege asta niciodata..

n-am nimic impotriva protocoalelor,dar,desfiintati

judecatorii,pentru ca sunt posesori de salarii si pensii nesimtite ! solutiile in dosare,sa le dea procurorii sectoristii,agentii de circulatie si presedintii asociatiilor de locatari !

Sa se desfiinteze Ministerul Justitiei, ca sa sc

apam odata pentru totdeauna de amestecul politicului in slujirea doamnei cu balanta .... si legata la ochi.

Ba, mai mult, talerul cu greutati avocatesti sa fie d e s f i i n t a t, numA talerul parchetarului sa raMAIE, pai ce, .... ne jucam aicea ?!

Un om elevat, CD.Asa ne vorbeste si UE, iar noi raspundem "a ***!"

Arata ce conducatori barbari avem , ai unui popor prizonier al Comunismului, care nu intelege nimic...

 

ia de la Basescu!

Baiatul asta este retinut de memoria romanilor ca fiind cel care ii cara mapa stapanului Basescu. Prin asa ceva s-a evidentiat ca ministru de externe. Am repetat de multe ori ca Cristinel este o nulitate umflata cu pompa de propaganda securista.

 

Bravo Gigel

Acum poti sa treci la caserie sa-ti incasezi argintii de postac.

cand boala noastra = desprinderea de realitate, Basescu va fi

ramas singurul presedinte adevarat. Cel putin in primul mandat, in urmatorul DOAR a rezistat dupa tipicul dambovitean.
Asa ca georgica2 urmareste-ne egoismul, admira-ne individualismul si bucura-te de inapoierea rezultata; toate la nivel national, din pacate.
Cautam explicatii savante si complicate pentru o nebunie atipica in care daca nu te descurci, nu contezi; exact asa au inteles si romanii, multi necalificati dar cinstiti, mesajul democratiei dambovitesti si au ales sa plece. Si vor pleca in continuare.
In timp ce restul vegeteaza intru supravietuirea neamului pastorit de maria sa Daniel, ctitorul bisericii nationale a dezumanizarii. Atat de multe biserici si asa putin spirit crestin, civilizat, uman.. fara cuvinte.
Posibil sa nu intelegi niciodata acest adevar care numai ca nu ne scoate ochii: cel mai mare dusman al nostru suntem noi insine, prin propria cultura a supravietuirii fara discernamant; tradari, furturi, minciuni, averi nenumarate ca sa se simta bine tovarasu cu chip de om care conduce partidu si tara. Pentru ca VREA si POATE!

Nea I,DElitule si georgela 0.2 hai sa vorbim SERIOS cu VOI

Cine in IUropa are nevoie de Bengosii din Ferrentari??
RRO exit....si luatio cu PorKarul Penal spre Rusi!!

@I_Deleanu

Spune cinstit, esti multumit de George2?

Poate sa isi incaseze salariul sau ii mai trebuie cateva postari?

Acum ca va merge din nou email-ul poti sa ii trimiti felicitarile si instructiunile prin email.

 

@printul (typo: prinsul)

voi chiar traiti in lumea voastra de hoti, sarlatani, inculti si analfabeti
s-a dus aia acolo si ca de obicei a citit si recitat de pe hartiile scrise stangaci de cuplul vilcov-zdragnea si sugerate in redactia sputnik ca sa apere drepturile omului hot, sarlatan, incult si analfabet.
asa era si pe vremea impuscatului: "totul pentru om!"
si bula raspundea: "daca imi dai un pol, iti spun eu cine este OMUL"
voi nu aveti nicio treaba cu romania si nici cu poporul roman. reprezentati pe cei 30% care s-au lasat amagiti de promisiunile voastre desarte cu vestitul "program de guvernare" din care s-a ales praful de mult.
prin sarlatanie ati pacalit poporul cu cresteri de pensii si de salarii date pe veresie din bani imprumutati aducand scumpiri de doua ori mai mari. ati lasat generatiilor viitoare nota de plata a nesabuirii voastre doar ca sa scapati voi de puscarie.

 

Diplomatie

Felicitari, d-lui C.Diaconescu pentru efortul depus pentru informarea romanilor in domeniul politicii externe ,al politicii europene ,al eforturilor ce trebuie facute in UE pentru prosperitatea Romaniei odata cu a Europei.Cam tot ce a judecat si ce a prevazut s-a dovedit a fi real bine documentat.Pacat ca sfaturile date pe gratis nu au fost valorificate de catre reprezentantii guvernului ,care s-au dovedit incapabili ,sa inteleaga un minimum de comportament si de diplomatie.Poate au alte ganduri cu Romania si nu le pasa?

 

Bravo Dancila,

Trebuia sa l-e dea cineva peste nas unora din cei de la UE. Nu sintem sclavii lor, sintem membri cu drepturi egale ca si celelalte state si punct. Cine ma contrazice nu este un bun roman, este un vindut altor puteri straine.

 

@scostel17 09.36

"Cine ma contrazice nu este un bun roman, este un vindut altor puteri straine"

- i'auzi brau' , ceapeu' ne-a luat grau' ! banuiesc ca cei care-l contrazic pe daddy ie vanduti si iestrterestrilor ! traiasca lozincardu' scostel i-ai lui , cascadorii rasului ! :o(((

"Rezolutia impotriva Romaniei nu poate fi evitata dupa prestatia lui Dancila la Strasbourg. Romania nu e parte la dialogul european Interviu"

Re

Dute ma si plingi la alta poarta. Vindutule

Veorica Absoluta a gresit iar :) A recitat prostiile pe care i le-a

scris Valcov pe o foaie. Apoi a ajuns la Strasbourg si cazierul "autorului" discursului marionetei lui Dracnea. A fost cat se poate de epic!

Inteleg ca Daddy trebuie sa se inconjoare numai de slute si sarace cu duhul, dar aceast are si cateva imponderabile: cu prostii nu stii niciodata la ce te poti astepta. Sunt imprevizibili si intotdeauna odihniti :) Bine, nici el nu este mai breaz, dar il cunoaste personal pe Bibi de la Ierusalim, alta somitate internationala :)

 

Dar ce frumos a recita Monica Macovei!!!Ti-a placut???

Asa ca mai bine sa taci pentru ca nimeni nu este perfect!!!

voi trebuie sa fiti

dusi rau cu capul daca o comparati pe mm cu vvd.
inventati lucruri neauzite, ceea ce spune mult despre starea vostra de sanatate
"Monica Macovei a studiat la Facultatea de Drept a Universității București (1978-1982), pe care a absolvit-o cu diplomă de merit. Macovei a absolvit facultatea cu nota zece, fiind a patra pe țară din promoția ei"...
nimeni nu este perfect este o afirmatie reala, asa cum tot atat de real este si faptul ca vvd este "mai mult ca imperfectul"

Da ba mi-a placut!

Macovei si Kovesi,Singurele persoane,si femei,care au facut ceva in tara asta de trintori.Au umilit toti barbatii.Nu-i de mirare ca securistii si latrinele lui voiculescu le-au sarit in cap.iar retardos chiar cred mizeriile securistilor.Murti ba!Hai Macovei,hai Kovesi,candidati si apoi sa-i bagati in pirnaie pe hoti.udrea,iti sta foarte bine jail bird,alaturi de bica,dancila,olguta si alte nulitati borfase!

@bara#ula: "daca o comparati pe mm cu vvd"

Da chiar asa bah bara#ula, ai o idee buna, hai sa le comparam.
Pune personajele astea una langa alta si cheama un...costarican sa-ti spuna o parere. Miram-as sa-i creasca testosteronu omului cand se uita la mm. Da rezistzdrentelor le creste ...ca deh...d_haia nu-s ei de acord cu "barbatu si femeia" din referendum. Ei vor cu "soti" din orice specie or fi ei.

Ce ,, cataclism,, vine peste noi....

...nu suntem parte din Europa!!! Viorico i-a lecții, ai alți mai proști ca tine!!! Sigur, noi nu facem parte de la masa de stăpani de sclavi a Europei!!!

 

Cind rata se considera lebada

Doamna Dancila spune ca rpmanii iubesc guvernul
S-a intamplat in mintea lor si au inceput sa-si creada proprile minciuni , cind la Bucuresti a fost marele miting orhestrat de Codrin Stefanescu pentru PSD . Am fost anuntati ca vor mai organiza unul la toamna , nu au precizat anul.
Multi participanti nu stiau de ce sunt acolo si ce trebuie sa strige ca sa sustina ceva.

Dar iubirea de guvern s-a manifestat de protestatari iubareti care au trebuit sa fie potoliti de jandarmi cu bastoane, gaze si jeturi de apa , care strigau despre o iubirea ce nu place guvernului .

Protest pentru lovitura de stat cu protestatari indentificati de guvern ca drogati, paramilitari ,in persoanele mamelor cu copii in brate, tineri,batrani, care siau luat plata regeasca de la Soros si jandarmi

Mai aflam ca o chestiune interna este invocata ca scuza sa ascunda gravitatea situatiei existente.

Problema protocaoalelor si desecritajarea trebuie sa inceapa de la justificarea secretizarii documentelor jandarmeriei care denunta vinovatii reali , care ascund neadevarurile si inadvertentele declaratiilor contradictorii facute de ei.

Sa sustii ca sase mil de romaniau fost ascultati este o aberatie fara margini, ce institutie, cata aparatura, cati oameni .
Se sugereaza pragticile gestapoului, KGB, cind cineva era acuzat ca doeste sa schimbe ordinea sociala si sapa prin Siberia la canal , taiat stuf in delta.
Bataia si restul este o ritualizare a metodelor dictatoriele sa ucida democratia si drepturile omului.

Cresterea economica trambitata apartine managerilor firmelor private ,care sunt sufocate de stat cu preturi mari la carburanti, energie , gaze si taxe facute de guvern

Intre state sunt niste raporturi bazate pe
deontlogia cadrului etic . Raporturile sunt stabilite prin intelegeri, acorduri, tratate , conventii.

Semnand adordul de aderare la UE , Romania trebuie sa respecte ce a semnat . Tratatele constitutive au un garant al aplicarii lor corecta conform statutului si asumarii.
Supravegherea respectarii de catre institutia europeana se face prin doua canale . Unul propriu si cel al cancelarilor europene care au materiale realizate de
analisti provenite de la ambasadele din Romania .

Rusia este tara care a dezvoltat cel mai performant spionaj la nivel mondial , isi apara interesele prin toate mijloacele , cu bani si pana la crima. Crimea ii declara imperialisti .
Sigur ca dusmanii ei sunt doi, NATO care a consolidat apararea europeana si UE care ii supune unor embargouri si se dezvolta.
Procedeaza cu tact si bani, coruperea tuturor politicienilor imorali, cu dosare, cu vieti duble prin santaj, lacomilor, si anti romani deghizati .

Doamna Viorica este atit de saracuta in gindire ca daca o intrebi ce un tratat nu are habar, politica externa a dovedit cind sa rahatit pe ea in diferite ocazii (izdrael) cin si-a dovedit totala incompetenta.
Acum a demosntrat cat de gaina este , cu un discurs de pietara.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor