Romania reala, deturnata de WikiLeaks via Severin (Opinii)

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 08:41
3270 citiri
Romania reala, deturnata de WikiLeaks via Severin (Opinii)
Foto: Arhiva

Cablogramele WikiLeaks si "consultanta" lui Severin au deturnat atentia publica de la cateva subiecte care ar fi necesitat mult mai multa atentie.

Documentele WikiLeaks nu pot fi tratate decat ca barfa ieftina, din moment ce ni se aduc la cunostinta notite ale ambasadei americane.

Nici Severin nu merita prea multa atentie, odata ce europarlamentarilor le este permis sa acorde consultanta, iar omul a emis si factura pentru serviciile prestate. Din punct de vedere legal, probabil ca nu a savarsit nicio infractiune, mai ales ca domnul Severin e ditamai doctorul in drept. Altele sunt subiectele care ar trebui sa ne preocupe mai intens.

Un senator declara cu nonsalanta, inainte de votarea motiunii de cenzura, ca PD-L isi rasplateste partenerii fideli cu varf si indesat. Alesul, membru al UNPR, declara extrem de degajat ca datorita partidului sau actualul Guvern mai sta in picioare si i se pare ceva normal ca bugetele din teritoriu, aflate sub administrare guvernamentala, sa primeasca bonusuri pe masura.

Declaratiile domnului uneperist au trecut pe langa noi ca o banalitate, ca si cum institutia spagii in Romania nu mai reprezinta demult un secret pentru nimeni. Cu atat mai mult cu cat in acest caz era vorba despre cheltuieli de capital.

Curtea de Conturi a Romaniei a stabilit in urma unor controale ca, in perioada 2008-2010, s-au cheltuit ilegal de la bugetul statului vreo 10 miliarde de euro. Cam jumatate din imprumutul contractat de la FMI, UE si Banca Mondiala.

Declaratiile lui Jeffrey Franks, conform carora "cheltuielile publice din Romania sunt dominate de incompetenta", nu vin decat sa confirme ca banii in Romania se scurg pe unde apuca si se cheltuie in stil Necolaiciuc.

In acelasi timp, Guvernul anunta ca nu mai poate suporta 15 milioane de lei lunar pentru subventionarea laptelui pentru bebelusi, revenind cateva zile mai tarziu asupra deciziei, la presiunea mass-media.

Anca Boagiu isi mascheaza ineficienta in fruntea Ministerului Transporturilor, anuntand o majorare a capitalului social, ca masura de supravietuire a CFR. Banii veniti din partea statului, ca proprietar unic al CFR, sunt urmati de o crestere a biletelor cu 10 la suta a tarifelor la calatoria cu trenul. Totul dupa ce anul trecut biletele CFR au suferit cresteri de 15 la suta.

PD-L se intrece in manifestari indecente. Nu-si pune poalele-n cap, dar debordeaza de un optimism care sfideaza orice regula a bunului simt, totul condimentat cu indemnuri razboinice la adresa adversarilor politici.

Emil Boc decreteaza ca vrea sa transforme judetul Arges intr-unul portocaliu, deoarece culoare rosie merita schimbata. Si Traian Basescu avea odata un tel, declarand ca nu si-a propus sa scoata tara din criza.

Elena Udrea s-a blocat pe sintagma cu "mogulii care conduc Romania", iar Gheorghe Flutur le arata funia si sapunul adversarilor, ori de cate ori are ocazia.

Decenta, din pacate, lipseste din spatiul politic romanesc. Mai ales cand esti la guvernare, iar legile se voteaza prin asumari trase de par, prin voturi duble, sau prin mita mascata, n-ar strica putina umilinta in fata electoratului satul de exaltari propagandistice si mimetisme paroxistice.

Emil Boc zguduie din temelii increderea electoratului PSD, sugerandu-i ca Severin, reprezentantul socialist in Europa, a facut Romania de ras.

Eu as spune ca nici cu Roberta Anastase nu mi-e rusine, ca s-o parafrazez pe Andreea Pora, conform careia "daca unii fac ceva rau, sa inchidem gura ca si Vintu a facut la fel, Nastase nu e un mielusel, iar FNI a batut orice schema Ponzi din lume". Pana la noi cablograme, Romania ii mai asteapta inca pe Nicolae Popa si pe Necolaiciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Wikileaks Severin Romania, #PDL guvern Udrea, #Basescu Severin, #PSD Severin , #stiri PSD